Connect with us
biostalis

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Ανοιχτός Δήμος προτείνει να ψηφίσει το ΔΣ ώστε να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Ανοιχτός Δήμος προτείνει να ψηφίσει το ΔΣ ώστε να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο 1
Κοινοποιησέ το

Ανοιχτός Δήμος, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, Μανώλης Μάκαρης, για το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» είχε αναφέρει πρόσφατα πως είναι η χαριστική βολή στο φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, επανέρχεται και κάνει πρόταση ψηφίσματος από το Δημοτικό συμβούλιο,  ώστε να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το περιβάλλων

Αναλυτικά:

Εν μέσω πανδημίας κατατέθηκε και ψηφίζεται  το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις” το οποίο:

  1. Εισάγει αλλότριες και δυνητικά επικίνδυνες χρήσεις γης σε περιοχές Natura.
  2. Καταργεί την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
  3. Δίνει την δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος να προχωρεί σε έργα διαχείρισης αποβλήτων χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και αυτοδιοίκησης.
  4. Υποβαθμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέροντας   αρμοδιότητες του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία ως γνωστόν βάση νόμου  δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων. Μεταξύ άλλων μεταφέρει στην συγκεκριμένη επιτροπή  την αρμοδιότητα απόφασης  για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.
  5. Περιορίζει τον δημόσιο έλεγχο και την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία  στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις εκχωρώντας τον έλεγχο των ΜΠΕ σε ιδιώτες.
  6. Διευκολύνει εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων,  μεταλλευτικές εταιρείες και μεγάλες εταιρείες ΑΠΕ στην πραγματοποίηση επενδύσεων και την επιτέλεση έργων χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  εκφράζουμε την αντίθεση μας σε αυτό το νομοσχέδιο και καλούμε την κυβέρνηση να το αποσύρει.

 


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής της Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής της Καλαμάτας 6
Κοινοποιησέ το

Την Πεμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 από τις 08:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με πραγματικά πυρά, στο πεδίο βολής της Καλαμάτας.

Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται, η διέλευση οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των σημείων, Τούρλες (υψ. 106) Αγ. Φανούριος (υψ.166), Αγ. Κωνσταντίνος (υψ 186), το ύψωμα 123 και της τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην “Κιβωτό του Κόσμου” 7
Κοινοποιησέ το

Την δομή στην Καλαμάτα του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου” επισκέφθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Στη συνάντησή του με τον εμπνευστή της προσπάθειας πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η “Κιβωτός” συνιστά μια πολύ σημαντική δράση “όχι μόνο προνοιακής αλλά και εκπαιδευτικής φύσεως”, ενώ αναφερόμενος στην δομή της Καλαμάτας ο Π. Νίκας εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι “πολλοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει την διάθεση να βοηθήσουν τον πατέρα Αντώνιο στο σημαντικό αυτό έργο του”.

Ο περιφερειάρχης, συγκινημένος από την υποδοχή την οποία του επιφύλαξαν τα τα φιλοξενούμενα στην εν λόγω δομή παιδιά, τόνισε ότι “αξίζουν την αγάπη και την έμπρακτη υποστήριξή μας” και συνέχισε:

“Εμπρακτα θα την δείξει και η Περιφέρεια, με συγκεκριμένες αποφάσεις ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του πατρός Αντωνίου -από την κατασκευή αθλητικών χώρων, την διάθεση τροφίμων και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί”.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Κουμπαράς Αλληλεγγύης για την μικρή Αναστασία στα καταστήματα Μαυροειδής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κουμπαράς Αλληλεγγύης για την μικρή Αναστασία στα καταστήματα Μαυροειδής 8
Κοινοποιησέ το

Περίσσευμα αγάπης και ανθρωπιάς για την μικρή Αναστασία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, αποδίδουν από το υστέρημα τους, απλοί πολίτες αλλα και επαγγελματίες της Καλαμάτας, καθώς έχουν στηθεί κουμπαράδες Αλληλεγγύης σε αρκετά καταστήματα εστίασης, μαζεύοντας χρηματα για την μικρή Αναστασία που χρειάζεται να χειρουργηθεί στις ΗΠΑ.

Το Mini Market έναντι επειγόντων νοσοκομείου Καλαμάτας καθώς και το καφέ Μαυροειδής, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που έχουν αναρτήσει στην προσωπική τους σελίδα στο fb γίνονται συνοδοιπόροι, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μικρή Αναστασία.

Κουμπαράς Αλληλεγγύης για την μικρή Αναστασία στα καταστήματα Μαυροειδής 9


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ