Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020

Καλαματιανός ‘’εμφύλιος’’ για το 5G

Sharing is caring!

Καλαματιανός ‘’εμφύλιος’’ για το 5G

Εντός και εκτός θέματος με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Του Παναγιώτης (Τάκης ) Νινιός

Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας για τη διακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του Δικτύου 5G στην πόλη μας. Εκατοντάδες post από ‘’ειδικούς’’ και απλούς πολίτες. Δεν θα μπω στην ουσία για το συγκεκριμένο θέμα. Μη γνωρίζοντας πολλές φορές την ‘’πηγή’’ των δημοσιευμάτων, μακριά από συνωμοσιολογίες κρατώ επιφυλάξεις. Χωρίς την παντογνωσία επί παντός του επιστητού.

Εκφράζω την προσωπική ανησυχία μου ως απλός πολίτης ζώντας σε μια κατακερματισμένη κοινωνία. Χάσαμε -ισχυρίζονται πολλοί- μια τεράστια ευκαιρία.

Χρεωκοπημένοι από παιδεία, υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, πολιτισμό και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνικού πνεύματος και του Χριστιανισμού, κάποιοι αυτεπάγγελτα ‘’διορισμένοι σοφοί‘’ βγήκαν στα κάγκελα, χειρότερα κι από οπαδούς σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Η Δημοκρατία των πολιτών ενόχλησε.

Κάποιοι συμπολίτες μας μιλάνε ως απόφοιτοι του ΜΙΤ, του Χάρβαρντ και άλλων κορυφαίων πανεπιστημίων και ιδρυμάτων (έχουν το δικαίωμα). Γινόμαστε παραλήπτες ενός άκρατου σνομπισμού από κάποιους ξερόλες (έχουν το δικαίωμα). Βλέπουμε ‘’σοφούς’’ μιας ανώτερης δήθεν τάξης να κουνάνε το δάχτυλο στους αδαείς και ‘’οπισθοδρομικούς’’ (έχουν το δικαίωμα). Όσοι υποστηρίζουν την κατάργηση του 5G, γίνονται κατηγορούμενοι από ‘’παπαγαλάκια’’ που στηρίζουν στρατευμένα παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ελίτ(έχουν το δικαίωμα).

Έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τη γνώμη τους και οι ‘’ …πτωχοί τω πνεύματι’’; Ο απλός πολίτης έχει τη δυνατότητα να παρέμβει με πρωτοσέλιδα ή τεράστιους τίτλους σε δελτία ειδήσεων; Δυστυχώς βιώνει έναν άνισο αγώνα, Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς; Έχουν τη δυνατότητα οι κολοσσοί trust να επενδύουν τεράστια ποσά και να δημιουργούν ‘’κατασκευασμένα’’ θέματα;

Οι επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φτωχοί και ανήμποροι. Τα εγκλήματα σε βάρος του ανθρωπίνου γένους τα έκαναν οι αυτοαποκαλούμενοι ‘’σωτήρες των λαών’’. Το φάρμακο απέναντι στο αφροδίσιο νόσημα της δύναμης και της ισχύος δεν βρέθηκε ακόμα.
Κάποιοι μιλάνε για την απάθεια των πολιτών και την ασφάλεια του καναπέ των ‘’ψεκασμένων’’. Τώρα που συμπολίτες μας σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και μίλησαν, πάλι οι ‘’υπεράνω’’ ενοχλούνται. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα ‘’ηλεκτρομαγνητικά’’ κύματα υπέρ-παρά-υπό-πληροφόρησης και η ‘’πυρηνική ενέργεια’’ των fake news που δέχομαι ως απλός πολίτης, μου έχουν ‘’κάψει’’ πολύτιμα κύτταρα του όποιου εγκεφάλου διαθέτω. Ενημερώνομαι όσο μπορώ από ειδικότερους εμού, διαβάζω, διασταυρώνω πληροφορίες. Γνωρίζω ότι οι επιδράσεις του Τσέρνομπιλ και άλλων νέων τεχνολογιών είχαν τραγικά αποτελέσματα και σε μεγάλο βάθος χρόνου. Δεν γνωρίζω περί στατικών πεδίων, ηλεκτρικού δυναμικού, ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής και εξίσωσης τουMaxwell. Κινούμαι σε άλλο μήκος κύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας πήρε μια απόφαση. Σωστή ή λάθος, όλοι κρίνονται. Έχουμε Δημοκρατία ή όχι; Μέχρι πρότινος η ενός ανδρός αρχή σε όλα τα επίπεδα πανελλαδικά, μάλλον κακή κληρονομιά μας άφησε και φτάσαμε σε αυτό το χάλι. Όταν βολεύει κάποιους ο «κυρίαρχος λαός» ψηφίζει και αποφασίζει. Αν κερδίσουν όλα καλά, τον εξυμνούν. Αν χάσουν, μόνο εκείνοι δεν φταίνε. Κάποια ΜΜΕ παίζουν κρυφτό: τη μια πιέζουν, την άλλη συνηγορούν υπέρ. Αν ο όχλος ξεφύγει από την χειραγώγηση σηκώνουν το καπάκι από τη χύτρα για πρόσκαιρη εκτόνωση ή αλλάζουν την ατζέντα. Μετά αρχίζουν τους αφορισμούς μιλώντας για σκοταδιστές, οπισθοδρομικούς κλπ.

Φεύγω από το θέμα: Τι υπεύθυνη ενημέρωση είχε και έχει ο μέσος Καλαματιανός από τους επαΐοντες; Και δεν αναφέρομαι μόνο στο 5G. Τι απέγινε το Plan B για την υπόθεση της διεκδίκησης της Πολιτιστικής πρωτεύουσας; Το ανοιχτό θέατρο της πόλης θα λειτουργούσε όπως διαβάζαμε στον τύπο την άνοιξη του 2018, σε ένα χρόνο από τότε. Μετά από σιγή πολλών μηνών, μόλις προχτές ξαναήρθε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποια είναι τα νέα για το σκοτεινό κι αραχνιασμένο παραλιακό μέτωπο καταμεσής του χειμώνα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που χαροπαλεύουν να κρατηθούν ζωντανές; Κατά τα άλλα ακούμε συνέχεια για την αειφόρο ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο μετά τις ‘’πράσινες πόλεις’’. Ποιος είναι ο DMO (Destination Management Organization) αν θέλουμε να γίνουμε τουριστικός προορισμός; Ποιος έχει την ευθύνη για την ενημέρωση; Οι πολίτες;

Η πολυνομία στην Ελλάδα αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο. Η συμπαθής χελώνα φαντάζει ως Σπύρος Λούης μπροστά στη δυσκαμψία της γραφειοκρατίας. Είναι προφανές ότι κάθε νέα αρχή (σε όλα τα επίπεδα, δημοτική, περιφερειακή, κεντρική κυβέρνηση ) έχει περίοδο χάριτος. Σεβαστό. Δυστυχώς όμως η συνέχεια του κράτους στην ‘’Ελλάδα του Αριστοτέλη’’ είναι ακόμα ένα τεράστιο ζητούμενο. Η ζωή τουναντίον συνεχίζεται καθημερινά, με τεράστιο άγχος και πίεση για την πλειονότητα των πολιτών.

Ποια πληροφόρηση είχε ο μέσος Καλαματιανός από την κάθε πολυεθνική, την οποία όφειλε να διασφαλίσει εκείνος που προχώρησε στην όποια συμφωνία; Ποιοι ‘’υπεύθυνοι’’ έχουν το περίφημο know how για εξειδικευμένα ζητήματα ; Ποια ημερίδα με σοβαρούς εμπειρογνώμονες διοργανώθηκε για να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών; Φταίνε ξαφνικά οι ‘’ανεύθυνοι’’ και ‘’αμαθείς’’ πολίτες; Σκοταδισμός είναι οι συμφωνίες που γίνονται με κλειστές πόρτες, απουσία της κοινωνίας των πολιτών.

Αφορισμοί ένθεν κακείθεν. Οι ‘’απόφοιτοι Πολυτεχνείων και εξειδικευμένων εργαστηρίων φυσικής ’’ εξέφρασαν άποψη. Κατά τον μεγάλο μας Γιάννη Τσαρούχη «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Απέναντι ανοχύρωτοι οι απλοί πολίτες.

Διαβάσαμε ότι ενοχλήθηκε ο Α ή ο Β. Αλήθεια; Να μην μιλάει κανείς για να μην ενοχλείται ποιος άραγε; Τι σημαίνει τελικά Δημοκρατία; Οι Έλληνες ζούμε εν μέσω μιας πολυδιάστατης κρίσης, τη μεγαλύτερη χειραγώγηση σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Η μικρή αλλά δυνατή φωνή κάποιων πολιτών έστω σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί ίσως το τελευταίο ‘’όπλο’’ στην πλύση εγκεφάλου που υφίστανται, στην εποχή του βασιλείου των fake news. Έστω και αν έχουν άδικο ή λάθος. Και ποιοι είναι τελικά οι γνωρίζοντες τα πάντα;

Ακούμε τους ‘’εκσυγχρονιστές’’ του Έθνους που κόπτονται για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Τι τους εμπόδισε τόσα χρόνια να έχουν κάνει τη χώρα σύγχρονη και ευημερούσα; Με ισονομία και αξιοκρατία; Με σωστή παιδεία και αξιοπρεπές σύστημα υγείας; Ποιος εμπόδισε ποιον, ώστε τα Ελληνόπουλα να έχουν ίσες ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον; Ποιοι κυβερνούσαν; Οι απλοί πολίτες που εμπιστεύθηκαν, πίστεψαν και οι προσδοκίες τους εξανεμίστηκαν; Ποιοι ‘’σοφοί’’ μετέτρεψαν σε φρούδες ελπίδες τα όνειρα των Ελλήνων που άλλα άκουγαν πριν τις διάφορες εκλογές και άλλα έβλεπαν στην πράξη μετά; Ποιοι (διαχρονικά) αποφάσισαν αντίθετα από το πρόγραμμα τους; Οι πολίτες ;

Χρειάζεται προσπάθεια για να είναι κανείς ψύχραιμος. Να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια χιονοστιβάδα αντιπαραθέσεων. Ποιοι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και συμφέροντα που στηρίζουν εξόφθαλμα προς μια κατεύθυνση και γέρνουν τη ζυγαριά στην κατανομή δύναμης – εξουσίας; Η πολιτική με την ευρεία έννοια του όρου, ότι όλοι είμαστε πολιτικά όντα (παντός χρώματος) είναι business as usual. Πάντα συνέβαινε και θα συμβαίνει. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Ποιοι δεν γνωρίζουν την ‘’αντικειμενικότητα’’ και την ‘’αγνή πρόθεση’’ εκλεγμένων – διορισμένων;

Και τι δεν έζησαν τα τελευταία 70- 80 χρόνια, οι σεβάσμιοι γέροντες; Ο μέσος 20χρονος Έλληνας βίωσε πολλά την τελευταία 10ετία. Όσο αδιάβαστος κι αν είναι δεν γνωρίζει; Δεν έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενεργεί όπως εκείνος θεωρεί σωστό μέσα στα υγιή πλαίσια της τσαλακωμένης δυστυχώς δημοκρατίας μας, για την οποία δηλώνουμε περήφανοι ελέω των αρχαίων ημών προγόνων;

‘’Εμφύλιος’’ για το 5G. Η Ελλάδα είναι βαθειά πληγωμένη από τραύματα διαφόρων εμφυλίων. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι και το καλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα στα χέρια ανίκανων ή επικίνδυνων γίνεται φονικό εργαλείο. Προφανώς όλοι αναζητάμε την εξέλιξη, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Ο καθένας με τον τρόπο του. Η ζωή είναι ένας μόνιμα άνισος αγώνας μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων. Δεν έχει τέλος αυτός ο δρόμος. Όσο τον περπατάμε όμως, ας τον φτιάχνουμε λίγο καλύτερο.

Καθαρό: Τάσσομαι υπέρ των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς.

Καθαρό: Η ατομική βόμβα, νέα εξέλιξη ήταν και μάλιστα πολύ μεγάλη.

Επίλογος: Πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά η τεχνολογία.

Καλαματιανός ‘’εμφύλιος’’ για το 5G

Δες και αυτό

Σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας για τον Κορονοϊό! Αντισηπτικά στα σχολεία (video)

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΚορονοϊός – Καλαμάτα Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες δομές της αυτοδιοίκησης για …

shares