Connect with us

Μεσσηνία

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας

Πανελλήνια απήχηση και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις βιώνουμε όλοι μας, με την ευκαιρία της εφαρμογής του πειραματικού – πιλοτικού προγράμματος 5G, στο δήμο Καλαμάτας.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τελικά πως πάμε στην ψηφιακή εποχή ως δήμος, γιατί ασχολούμαστε με τα ζητήματα τις καθημερινότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, για ποιους κοπιάζουμε, ποια συμφέροντα ίσως εξυπηρετούμε, ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και ποιοι τελικά είναι οι σκοταδιστές και ποιοί οι μορφωμένοι πεφωτισμένοι -Illuminati- σύμφωνα με σχόλια του τύπου αλλά και του ίδιου του δημάρχου της πόλης μας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλα είναι επωφελή και ακίνδυνα πριν τελειώσουν οι σχετικές έρευνες και ημερίδες πληροφόρησης. Είναι λοιπόν δυνατόν, όσοι από μας που ζούνε στο σκοτάδι να έχουν υποτίθεται γνώση της νέας τεχνολογίας. Και πώς επίσης άλλαξε άποψη και ο δήμαρχος σε μία νύχτα και με ποια επίσης στοιχεία, αμφιλεγόμενοι αρθρογράφοι και προπαγανδιστές πού πληρώνονται από διαφημίσεις, συνηγορούν υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης χωρίς μερικές φορές να έχουν ειδικές γνώσεις η να επικαλούνται τέτοιες, αλλά απλά ένα απολυτήριο όπως οι πιο πολλοί από εμάς. Στο ΔΣ ο ίδιος ο δήμαρχος πρότεινε την μη ανανέωση της σύμβασης, που είναι δεσμευτική για το σώμα και ταυτόσημη σχεδόν με την διακοπή τής σύμβασης που πρότεινε η Νέα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάματας.

Οι θέσεις και οι τοποθετήσεις τών δημοτικών συμβούλων είναι πάνω από όλα θεσμικές, τεχνοκρατικές και με κοινωνικές ευαισθησίες σε τέτοια ζητήματα, υψηλής ευθύνης για τους δημότες. Έτσι έπραξαν και οι σύμβουλοι που στηρίζουν το δήμαρχο. Χωρίς ενδοιασμούς και ενστάσεις ψήφισαν την πρόταση του. Αν είχαν άλλη άποψη, θα την υιοθετούσαν και δεν θα ψήφιζαν, την αναστολή της σύμβασης με τη λήξη της τον Δεκέμβρη. Γιατί αυτά τα καμώματα τώρα για σκοταδισμό και τεχνοφοβια. Ξέχασαν τι ψήφισαν προχθές. Ξέχασαν τι ψήφισαν όταν συμμετείχαν στην δημοτική αρχή Νίκα. Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά με τη στάση τους στους δημότες.

Πάντως για να πάμε και στην τεχνική πλευρά, προκαλεί εντύπωση που το όχημα των μετρήσεων δόθηκε από το Δημόκριτο στο δήμο χωρίς προσωπικό και GPS με πρόγραμμα παρακολούθησης. Αν ο δήμος Καλαμάτας είχε την καταλληλότητα να κάνει μετρήσεις επιστημονικές και έρευνες θα το γνωρίζαμε όλοι και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος. Οι μετρήσεις γίνονται από πιστοποιημένα όργανα και πιστοποιημένους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας η επιστημονικός φορέας δεν έχει βάλει την υπογραφή του η το όνομα του, σε γνωμοδοτήσεις η μετρήσεις που αφορούν την καλή εκτέλεση της σύμβασης και του πειράματος 5G Καλαμάτας.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος πολίτης απλά γιατί χρειάζονται οι μετρήσεις αφού η τεχνολογία θα εφαρμοστεί ότι και να γίνει και είναι για καλό σκοπό και αν κάτι πάει στραβά θα το μάθουμε όχι τελευταίοι αλλά πρώτοι. “Υπάρχει εμπιστοσύνη και έχει δοκιμαστεί και αλλού χωρίς κανένα πρόβλημα, το επιβεβαιώνουν δεκάδες μέσα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, τι χρειάζεται το πιλοτικό πρόγραμμα”.

Όμως σε κάθε περίπτωση πέρα από τα θετικά της τεχνολογίας, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Όσοι θα πάρουν την τεχνολογία σε ώριμο στάδιο, θα είναι και οι περισσότερο ωφελημένοι από κάθε άποψη. Και αυτό επιδιώκουμε. Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι τον πολίτη στην υπηρεσία του καταναλωτισμού και της τεχνολογίας, της υποτέλειας, του ελέγχου, της χειραγώγησης και του χλευασμού των μέσων πληροφόρησης και του Δημάρχου.

Τέλος μία σύμβαση είναι δεσμευτική μόνο για εκείνους που την υπογράφουν, πράγμα που σημαίνει ότι μια σύμβαση για πιλοτικό πειραματικό πρόγραμμα του “λαού” της Καλαμάτας, του Δήμου και της εταιρείας, θα πρέπει να υπογράφεται από κάθε πολίτη προκειμένου να είναι δεσμευτική για τον “λαό”.

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 8
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 9

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 10

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 11

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 12

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 13

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 14
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 15

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 16

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας 17

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 18
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ