Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Παναγιώτης Νινιός: O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παναγιώτης Νινιός: O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής! 1
Κοινοποιησέ το

Παναγιώτης Νινιός – Καλαμάτα μπροστά

Παναγιώτης (Τάκης ) Νινιός: «O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής. Οι πράξεις μας  η απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφορά μας».

Συναντήσαμε τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη (Τάκη)  Νινιό  στον Άμμο Μεσσηνίας. Στο χωριό που γεννήθηκε και ζει,  διατηρώντας εκεί την οικογενειακή του επιχείρηση, το Οινοποιείο Νινιός. Η συζήτησή μας έγινε με αφορμή την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Έχετε ήδη 2 επιτυχημένες θητείες ως αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. στον πρώην Δήμο Άριος. Μετά,  για κάποιο διάστημα υπήρξε μια αποχή από τα κοινά. Ποιος είναι  ο λόγος  που επανέρχεστε  σήμερα ως υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη ‘’Καλαμάτα μπροστά’’;

Πράγματι η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από  νεαρή ηλικία. Οι συγχωριανοί μου με τίμησαν με την ψήφο τους για 3 συνεχόμενες θητείες, από το 1998 έως το 2010.Οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις με υποχρέωσαν  να κάνω ένα μικρό διάλειμμα, αλλά η αγάπη μου  και το μεράκι για τον τόπο μας  ήταν πάντα μέσα στην καρδιά μου. Εξ άλλου ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμαι με τα κοινά, μέσα από πολλές άλλες δράσεις.

Παναγιώτης Νινιός: O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής! 2

Γιατί λοιπόν  με τον Βασίλη Κοσμόπουλο;

Μετά από πρόταση του συντοπίτη μου Βασίλη Κοσμόπουλου  με τον οποίο μας συνδέει μακρά φιλία  και ύστερα από ενδελεχή συζήτηση για τις θέσεις του και  τις προτάσεις του για μια καλύτερη Καλαμάτα, αποφάσισα και πάλι να συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι απόψεις  του επικεφαλής  μας και κυρίως ο προσανατολισμός του για την ισόρροπη συνολική ανάπτυξη της πόλης  μας  και η εξωστρέφεια της Καλαμάτας σε πολλά επίπεδα,  ήταν οι βασικοί λόγοι που συμπορεύομαι μαζί του, με μια πολύ αξιόλογη ομάδα συνεργατών.

Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τον Κλεισθένη. Ποια είναι η άποψη σας;

Είμαι υπέρ του νέου νόμου που θα ισχύσει, γιατί απελευθερώνει νέες δυνάμεις στο αυτοδιοικητικό  επίπεδο. Θεωρώ ότι έχει έρθει η στιγμή που πρέπει να συνεργαστούμε όσοι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται για τo κοινό καλό. Ξέρετε, δεν είμαι της άποψης

‘’να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα’’.  Είμαστε μια μικρή γειτονιά και  είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από εκείνα που μας χωρίζουν.

Ακούγονται αρκετά για στήριξη των δημοτικών παρατάξεων από τα κόμματα. Ποια είναι η άποψη σας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να εμπλέκονται ;

Ο Δήμος είναι καθαρά υπόθεση των Καλαματιανών δημοτών. Κάθε πολίτης μπορεί να έχει τη δική του αφετηρία και πολιτική διαδρομή  αλλά για «το σπίτι μας» που είναι η πόλη μας,  δεν χωράνε κομματικές ταυτότητες. Για αυτό συμμετέχω στη δημοτική παράταξη

‘’ Καλαμάτα μπροστά’’, όπου αφ’ ενός μεν υπάρχει πολυσυλλεκτικότητα απόψεων, αφ΄ ετέρου η κοινή μας «ομπρέλα» είναι μια και μόνη: η Καλαμάτα.

Είστε ικανοποιημένος από την πορεία του Δήμου Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια;

Μετά από 13 χρόνια της ίδιας δημοτικής αρχής  τα οποία είναι τεράστιος πολιτικός χρόνος, υπάρχουν ακόμη πολλά  άλυτα προβλήματα υποδομών, ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Η  Καλαμάτα μέσα στα χρόνια της κρίσης ήταν πολύ τυχερή. Η Costa Navarino  μας έβαλε στον τουριστικό χάρτη. Αυτό το γεγονός η απερχόμενη δημοτική αρχή το εκμεταλλεύτηκε  ελάχιστα. Για τον τουρισμό γενικότερα,  επιτρέψτε μου να πω δεν έδειξε  το παραμικρό ενδιαφέρον. Ο καινούργιος δρόμος  – έργο πολλών κυβερνήσεων και όχι δημόσιων υπαλλήλων – έκανε την Καλαμάτα προάστιο της Αθήνας. Ούτε αυτό μπορέσαμε να το αξιοποιήσουμε όπως θα έπρεπε σε πολλά ζητήματα, θεματικό και αθλητικό τουρισμό, οργάνωση νέων μεγάλων εκδηλώσεων κλπ. Και βέβαια κανείς δεν συζητάει σήμερα για το μεγάλο χαμένο στοίχημα της απερχόμενης δημοτικής αρχής που ήταν η ανάληψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021.Σπαταλήθηκαν άσκοπα χιλιάδες ευρώ και το περίφημο plan b είναι ακόμη αναξιοποίητο και κρυμμένο σε κάποια συρτάρια της Φάρις.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι προτεραιότητες στα ζητήματα της πόλης, που πρέπει να δει άμεσα η νέα δημοτική αρχή;

Η νέα δημοτική αρχή θεωρώ ότι πρέπει να κινηθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης που είναι ένα ισοσκελές τρίγωνο « αγροτικά προϊόντα – πολιτισμός –τουρισμός», το οποίο περικλείει την αυτονόητη επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Καλαματιανών. Για  τις θέσεις του συνδυασμού μας τις οποίες μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο πρόγραμμα μας, έχει αναφερθεί διεξοδικά και ο επικεφαλής μας Βασίλης Κοσμόπουλος.

Παναγιώτης Νινιός: O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής! 3

Ασχολείστε ενεργά με τον ερασιτεχνικό  αθλητισμό και είστε μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Είστε ευχαριστημένος από τις υποδομές και τις διοργανώσεις που υφίστανται;

Ο αθλητισμός στην πόλη μας είναι η μαύρη τρύπα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Τόσο σε επίπεδο υποδομών,  όσο και στον τομέα σημαντικών διοργανώσεων έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Όσον αφορά την Ε.Π.Σ. της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος του Δ.Σ. ,  γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το νέο Δ.Σ. έτσι ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη Μεσσηνία, να έχει την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας και σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για τους εκατοντάδες νέους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Έχετε άμεση σχέση με το αγροτικό προϊόν της περιοχής μας, εξ άλλου κατάγεστε από μια καθαρά αγροτική περιοχή. Πως είναι τα πράγματα σήμερα στα θέματα που απασχολούν τον Καλαματιανό αγρότη και παραγωγό;

Δυστυχώς η παντελής έλλειψη ορθής στρατηγικής  σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, έχει φέρει σε δεινή θέση σχεδόν το σύνολο των αγροτών της περιοχής μας. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα και στο αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξης μας  που είχα την τιμή να είμαι συντονιστής, δουλέψαμε σκληρά έχοντας δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Σας παραπέμπω στο πρόγραμμα μας το οποίο περιγράφει τις θέσεις – δεσμεύσεις μας αναλυτικά.

Παναγιώτης Νινιός: O λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής! 4

Γιατί να ψηφίσει ο πολίτης τη δημοτική παράταξη ‘’Καλαμάτα μπροστά’’ με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο ;

Ο Βασίλης είναι ένας άξιος  και καταρτισμένος επιστήμονας. Με θητεία στην αυτοδιοίκηση και προτάσεις που είχαν γενικότερη αποδοχή από μεγάλο μέρος τόσο άλλων παρατάξεων όσο και συμπολιτών μας, έχει τα εχέγγυα ότι μπορεί  να ηγηθεί μιας προσπάθειας που  τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρώ ότι είναι ο πλέον κατάλληλος  για την Καλαμάτα. Επιπλέον, οι απαραίτητες διασυνδέσεις  του με αρμόδιους παράγοντες σε θέσεις κλειδιά, μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικές για την  ανάδειξη της Καλαμάτας σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητροπολιτική πρωτεύουσα. Συνδυάζει τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να έχει ο επόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας: Ακεραιότητα,  ηθική, αξιοσύνη και σωστά αντανακλαστικά ώστε να ακούει και να συνθέτει προτάσεις που έχουν στόχο το κοινό καλό όλων  των συμπολιτών μας . Ίσως το πιο  κύριο για μένα, να εμπνέει με το όραμα που έχει για την Καλαμάτα. Το όραμα που συμμερίζεται και η ομάδα μας, η οποία απαρτίζεται από άξια στελέχη δοκιμασμένα σε πολλούς τομείς.

Ποια είναι η δική σας υπόσχεση για το αύριο της Καλαμάτας;

Αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας και εμένα προσωπικά, να γνωρίζουν ότι ο λόγος μας είναι συμβόλαιο τιμής και οι πράξεις μας  η απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς προς κάθε  Καλαματιανό πολίτη.

Νινιός Οινοδημιουργίες,

Νινιός Οινοδημιουργίες,


Κοινοποιησέ το

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 7
Κοινοποιησέ το

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 8
Κοινοποιησέ το

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 9


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 10
Κοινοποιησέ το

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 11Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 12

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ