Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Απάντηση Βασίλη Κοσμόπουλου στον Δήμαρχο: Αστήρικτες κατηγορίες απέναντι σε επιχειρήματα

Ανέβηκε

στις

Απάντηση Βασίλη Κοσμόπουλου στον Δήμαρχο: Αστήρικτες κατηγορίες απέναντι σε επιχειρήματα 1
Κοινοποιησέ το

Ο κύριος δήμαρχος προφανώς θορυβήθηκε από τον δημόσιο απολογισμό της παρουσίας μας στα δημοτικά πράγματα και την ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ κριτική στην δημαρχοντία του και έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια βιαστική ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση η οποία βρίθει γενικολογιών, αστήρικτων χαρακτηρισμών και πληθώρας καλολογικών στοιχείων, που απευθύνονται στο στενό ακροατήριο του.

Το μόνο το οποίο δεν είχε η μακροσκελής ανακοίνωση, ήταν η απάντηση στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ στα οποία αναφερθήκαμε και αποδεικνύουν την εμφανή αδυναμία της δημοτικής αρχής να παράξει αποτελεσματικό έργο. Μια απάντηση ΟΥΣΙΑΣ στα όσα αναφέραμε, είναι αυτό που θέλει να ακούσει ο δημότης, για να σχηματίσει την δική του άποψη.

Επειδή εμείς δεν είμαστε «προσκολλημένοι σε αντιλήψεις και λογικές του παρελθόντος» εν αντιθέσει με τον ίδιο, που χρησιμοποιεί τον ξύλινο λόγο των γενικολογιών και αφορισμών, θα του απαντήσουμε ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

1. «Προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής με έωλα επιχειρήματα, ανακρίβειες και συκοφαντικές αναφορές, που υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο».

Ποια από όσα επιχειρήματα αναφέραμε είναι έωλα; Ποιες είναι οι ανακρίβειες; που κάναμε συκοφαντικές αναφορές; Ο πολιτικός διάλογος υποβαθμίζεται, όταν στα επιχειρήματα παρατίθενται αόριστα … ευφυολογήματα. Περιμένουμε τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις μας! Άλλως, απλά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και βέβαια ο χαρακτηρισμός περί «συκοφαντίας» επιστρέφεται..

2. «Ευτυχώς, οι δημότες γνωρίζουν καλά πόσα πολλά πέτυχε η Δημοτική Αρχή στα τρία τελευταία χρόνια».
Φυσικά και το γνωρίζουν, γιατί ζουν σε μια πόλη που θυμίζει παρατημένο εργοτάξιο, με κυκλοφοριακή αναρχία και παντελή έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης (και όχι μόνο). Μια καθημερινή ματιά στις τοπικές εφημερίδες, πείθει για αυτό που γνωρίζουν οι δημότες.

3. «Τίποτα από αυτά, όμως, δεν δικαιολογεί την στείρα άρνηση, την απουσία ουσιαστικών προτάσεων, το λαϊκισμό».
Μήπως είναι εύκολο να δοθεί παράδειγμα (έστω ένα) για τις αστήρικτες κατηγορίες; Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις μας διόρθωσαν την μελέτη των αναπλάσεων που είχε γίνει στο γόνατο, ότι οι προτάσεις μας προώθησαν των θέμα των αρχαίων της Υπαπαντής και οι προτάσεις μας έχουν ανοίξει εποικοδομητικό διάλογο στο θέμα του αντιπλημμυρικού, για το οποίο δεν υπήρχε καμιά θέση του κυρίου δημάρχου, παρά το μοτό «ή την μελέτη ή τίποτα!».

Όσο για τον «λαικισμό» του παραθέτουμε πως τον ορίζει το λεξικό Cambridge : «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού». Είδε κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση μας και αν ναι, σε ποιο σημείο. Τον καλούμε λοιπόν να απαντά επί της ουσίας και να αποφεύγει πολυφορεμένες λέξεις, που απλά χαϊδεύουν αυτιά.

4. Η πολυσυζητημένη ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, που είναι μια υποσχόμενη πρόκληση
και αποτελεί το «επίτευγμα» της δημοτικής αρχής, έγινε με την ομόθυμη απόφαση του ΔΣ και την συνεισφορά πλήθους αξίων συμπολιτών. Είναι μια επιτυχία της πόλης και της χώρας, που κατάφερε τις 3 αρχικά πόλεις προς επιλογή, να τις κάνει

6. Ας σταματήσει πια να μονοπωλεί το ευτυχές αποτέλεσμα και ας σκεφθεί αν είναι σε θέση να εκτελέσει τα όποια έργα.

5. Τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης δεν είναι καν άξια σχολιασμού, γιατί είναι τα γνωστά κούφια λόγια που
τα χρησιμοποιούν όσοι έχουν ένδεια επιχειρημάτων.

6. Θα ήταν ενδιαφέρον να παρουσιάσει το «σπουδαίο» έργο του ο κύριος δήμαρχος, σε μια απολογιστική
συνεδρίαση του ΔΣ, την οποία αποφεύγει επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια.

ΥΓ Σημερινή τοπική εφημερίδα παρουσιάζει (ως όφειλε) τις δηλώσεις του κυρίου δημάρχου στην τρίτη σελίδα. Στην δεύτερη σελίδα, που έχει διάφορα σχόλια για την επικαιρότητα, αναρωτιέται για την τύχη του αγωγού Φ800, για τον οποίο αναφερθήκαμε στην κριτική μας. Προφανώς πρόκειται περί …συκοφαντών!

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ