Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Απάντηση Κοσμόπουλου, στις δηλώσεις του δημάρχου

Ανέβηκε

στις

Απάντηση Κοσμόπουλου, στις δηλώσεις του δημάρχου 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

 

Στο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14ο του 2022/27-06-2022 ο κύριος  Βασίλης Κοσμόπουλος έδωσε τις απαντήσεις του στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου, που αφορούσαν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την μη πρόσκληση τους, στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον κ. Σχοινά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κου ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είναι η Τρίτη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης. Κατά τις δύο προηγούμενες θητείες μου ο εκάστοτε Δήμαρχος (ο κος Γ. Κουτσούλης στην πρώτη και ο κος Π. Νίκας στη δεύτερη), έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χωρίς να αισθάνεται ότι υποβαθμίζεται ο θεσμικός του ρόλος , καλούσε πάντοτε στο Δημαρχείο τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κάθε φορά που επισκέπτονταν το Δήμο Υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, ακόμα και αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει μία γνωριμία και σύντομη ανταλλαγή απόψεων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Δημαρχείο συνάντησα την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου και στο Δημαρχείο είναι η μόνη φορά που συναντήθηκα με τον κο Τσίπρα. Όταν μάλιστα επισκέπτονταν την Πόλη κομβικοί Υπουργοί ή ο κος Πρωθυπουργός υπήρχε συνάντηση του κου Δημάρχου με τους επικεφαλείς (ενίοτε και σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου) για την προετοιμασία του φακέλου με τα αιτήματα της πόλης ο οποίος παραδιδόταν  στον επίσημο επισκέπτη μας.

Δυστυχώς οι Δημοκρατικές αυτές διαδικασίες έχουν απόλυτα ξεχαστεί στην τρέχουσα θητεία μου . Εάν στο γεγονός ότι δεν προσκληθήκαμε στο Δημαρχείο κατά τη επίσκεψη του κου Πρωθυπουργού μπορεί κάποιος να ψελλίσει κάποιες δικαιολογίες (πιεστικό πρόγραμμα του κου Πρωθυπουργού , στενότητα χώρου λόγω της παρουσίας πολλών κομματικών παραγόντων) , για την απουσία μας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την επίσκεψη του Έλληνα Επιτρόπου κου Μαργαρίτη Σχοινά δεν υπάρχει στοιχειώδης δικαιολογία. Παρ’ όλα αυτά  ο κος Δήμαρχος με απίστευτη αλαζονεία και έναν ιδιότυπο τσαμπουκά δηλώνει ότι την πόλη την εκπροσωπεί ο ίδιος (λες και αμφισβητήθηκε ποτέ αυτό) και ότι σέβεται τις αντιπολιτεύσεις, τόσο που απαξιεί να τους διαθέσει γραφείο στο Δημαρχείο , αποδεικνύοντας , άλλη μία φορά, πόσο προσχηματικές ήταν και είναι οι δηλώσεις του για συνεργασία. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συμπεριφορά του κου Δημάρχου και τη θέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να διαβάσω και ένα σχόλιο από μία πρόσφατη ανάρτηση του πολύπειρου στα δημοτικά μας πράγματα κου Ηλία Μπιτσάνη:« Ο θεσμικός άρχοντας’ σέβεται και τιμά τους αντιπάλους του, ακούει τη γνώμη τους και παίρνει τις αποφάσεις του συνεκτιμώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Πολύ περισσότερο τους θεωρεί ‘συμμάχους’ και στην ίδια πλευρά απέναντι στην εξουσία, ως τέτοιους τους αντιμετωπίζει. Απλά μαθήματα ‘πολιτικού πολιτισμού’ που έρχονται από άλλες όχι και τόσο μακρινές εποχές.»

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ