Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Ερωτήσεις Κοσμόπουλου για το νέο γεφύρι της Άρτας, την πολύπαθη Αναγνωσταρά και τα έργα του Δήμου

Ανέβηκε

στις

Ερωτήσεις Κοσμόπουλου για το νέο γεφύρι της Άρτας, την πολύπαθη Αναγνωσταρά και τα έργα του Δήμου 1
Κοινοποιησέ το

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμοπουλος, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, Δευτέρα 28 Μάρτιου 2022, μίλησε για την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας  στην Ουκρανία και έθεσε ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή για την φερόμενη υποστελέχωση του Δήμου Καλαμάτας στις Υπηρεσίες δόμησης και για την πορεία των έργων του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Όντας ιδιαίτερα συγκλονισμένος από την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας  στην Ουκρανία και ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον της ανθρωπότητας επιτρέψτε μου να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα του βραβευμένου το 1961 με Νόμπελ  λογοτεχνίας  ΙΒΟ ΑΝΤΡΙΤΣ «Το Γεφύρι του Δρίνου» :

 

ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΔΡΙΝΟΥ του ΙΒΟ ΑΝΤΡΙΤΣ (Μάρτιος 1945)

 

  • Ήταν εκείνες οι τρεις δεκαετίες κάποιας ειρήνης και ευημερίας , όταν πολλοί νόμιζαν  πως βρήκαν τον τρόπο, τον αλάθητο, ώστε να γίνει πραγματικότητα το πανάρχαιο όνειρο για την ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου με ελευθερία και πρόοδο. Τότε που στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων ο δέκατος ένατος αιώνας άπλωνε τις πολύπλευρες κι απατηλές ευλογίες του και δημιουργούσε την αυταπάτη της άνεσης, της σιγουριάς και της ευτυχίας για όλους και για τον καθένα, με φτηνά αγαθά και αγορές με πίστωση.
  • Ο κόσμος έβρισκε δουλειά, κέρδιζε χρήματα κι αισθανόταν ασφαλής. Κι αυτά ήταν αρκετά για να κυλήσει κι εδώ η ζωή , η εξωτερική ζωή, «στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης». Όλα τα άλλα καταχωνιάστηκαν, στριμώχτηκαν σ’ εκείνη τη σκοτεινή γωνιά της συνείδησης, όπου συνεχίζουν να υπάρχουν, ν’ αναδεύονται και να σιγοβράζουν , όλα τα αρχέγονα αισθήματα και οι πίστες οι ακλόνητες που λατρεύουν οι φυλές , οι θρησκείες και οι κάστες των ανθρώπων. Εκεί βαθιά , φαινομενικά νεκρά και παραχωμένα, προετοιμάζουν για τους καιρούς που θα έρθουν , για χρόνους μακρινούς και ανύποπτους, αλλαγές και συμφορές ανήκουστες, που δίχως αυτές φαίνεται πως οι λαοί δε μπορούν να ζήσουν, και πιο πολύ τούτος εδώ ο τόπος , ο δικός μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

 

  • Έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου είναι υποστελεχομένη παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί  και το Δήμο Δυτικής Μάνης σε ένα αντικείμενο άκρως αναπτυξιακό και κατά συνέπεια απαραίτητο για την οικονομία της περιοχής μας. Ο Υπουργός Εσωτερικών , ο κος Βορίδης, δήλωσε πρόσφατα ότι από το 2020 έως το 2022 έχουν τοποθετηθεί και απασχολούνται στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων 3932 μηχανικοί και ότι στους σημερινούς υπηρετούντες πρόκειται να προστεθεί ακόμα ένα ποσοστό της τάξεως του 23% , δηλαδή 804 μηχανικοί, τον προσεχή Μάιο, με το ποσοστό πλέον ικανοποίησης των αιτημάτων των Δήμων σε μηχανικούς που συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό προσλήψεων να ανέρχεται στο 73%.
  •  Επειδή όμως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας η στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου μας με πρόσθετους των ήδη υπηρετούντων μηχανικούς ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποίες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος διότι σύμφωνα με τον κο Υπουργό έπρεπε ήδη αναλογικά να έχει στελεχωθεί η Υπηρεσία τουλάχιστον με 11 μηχανικούς στους οποίους τον Μάιο πρέπει να προστεθούν άλλοι 2.

 

  • Τι ακριβώς συμβαίνει με τα έργα του Δήμου τα οποία στην κυριολεξία καρκινοβατούν ;

Το νέο γεφύρι της Άρτας, η πολύπαθη Αναγνωσταρά υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί;

Πόσες άλλες επετείους θα εορτάσουμε με την πλατεία της Υπαπαντής σκαμμένη;

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ