Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασίλης Κοσμόπουλος: “Να φιλοξενηθούν παιδιά από την Ουκρανία που έχασαν τους γονείς τους”

Ανέβηκε

στις

βασίλης κοσμόπουλος: "να φιλοξενηθούν παιδιά από την ουκρανία που έχασαν τους γονείς τους" 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμοπουλος, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2022, έθεσε ερωτήσεις αλλα και τοποθετήσεις προς τη δημοτική αρχή για τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα να φιλοξενηθούν, ιδίως κατά τις ημέρες του Πάσχα,  στο Δήμο μικρά παιδιά από την Ουκρανία που έχασαν τους γονείς τους .

 Αναλυτικά:

Κε Δήμαρχε, κε Πρόεδρε θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε ακόμα μία φορά για την αλλαγή της ημέρας, της ώρας και του τρόπου διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς στοιχειώδη επικοινωνία – συνεννόηση με την αντιπολίτευση. Εξακολουθείτε να δείχνετε με αυτόν τον  τρόπο ότι δεν μας σέβεστε παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις σας. Λυπόμαστε ειλικρινά. Δεν θα συμμετείχαμε ως συνδυασμός στη σημερινή συνεδρίαση εάν δεν ήταν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης η ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου μας.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Εκφράζουμε:

  • Τον αποτροπιασμό μας για τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με αποτέλεσμα εκτός των άλλων το θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ελπίζουμε ο πόλεμος αυτός να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν και να μην μετατραπεί σε παγκόσμια σύγκρουση. «Όταν η συμφορά συμφέρει ,  λογάριαζέ την για πόρνη» μας θυμίζει ο Οδυσσέας Ελύτης.
  • Τη θλίψη μας για τη Διπλωματία η οποία αφ’ ενός δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον πόλεμο και αφ’ ετέρου γιατί εξακολουθεί να ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο κατά το δοκούν.
  • Την απογοήτευσή μας για τον Ο.Η.Ε. ο οποίος έχοντας μετατραπεί σε έναν Οργανισμό υψηλά αμειβόμενων στελεχών – διπλωματών αδυνατεί να επιβάλλει τις αποφάσεις του.

 

Αναλογιζόμενοι τι έκανε ο Δήμος μας κατά τον πόλεμο στην πρώην  Γιουγκοσλαβία  οφείλουμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα να φιλοξενηθούν ,ιδίως κατά τις ημέρες του Πάσχα,  στο Δήμο μικρά παιδιά από την Ουκρανία που έχασαν τους γονείς τους .

 

  • Είμαστε ήδη στο Μάρτιο και δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση – ενημέρωση τόσο για την πορεία του Δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη των καθέτων στη Ναυαρίνου οδών όσο και για τους δύο χώρους στάθμευσης στην παραλία που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του παραλιακού μας μετώπου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε ποία φάση βρίσκεται η υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων ;

Προβλέπεται να υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου και πότε θα συζητηθούν αυτές ; Μία τέτοια συζήτηση βέβαια απαιτείται να μην εξαντληθεί στις διάφορες επιτροπές αλλά να απασχολήσει λόγω της σοβαρότητάς της το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

  • Κε Δήμαρχε πρόσφατα συναντηθήκατε με τον κο υφυπουργό Εθνικής Αμύνης για την τύχη του στρατοπέδου της πόλης μας . Ποιές είναι τελικά οι απόψεις του υπουργείου; Ξεχάστηκε η προτροπή του κου υπουργού να του καταθέσουμε φάκελο με οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίησή του από το Δήμο μας; Μήπως η  καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στην προτροπή του κου υπουργού έδωσε τη δυνατότητα στο υπουργείο να σκεφτεί  την επαναφορά της στρατιωτικής χρήσης σε αυτό ;

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ