Μεσσηνία
Καλαμάτα: Διακήρυξη 158 χιλιάδων επιστημόνων για την επικινδυνότητα του 5G
Ανέβηκε
7 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Σε δημοψήφισμα αναφορικά με το 5G, ζήτησαν από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να προχωρήσει άμεσα, επιστήμονες που βρέθηκαν στην πόλη, ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής εναντίον του συγκεκριμένου δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
«Σε μία περίοδο όπου οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις το απορρίπτουν, όπως παραδείγματος χάρη η πόλη των Βρυξελλών, η Κύπρος ή το Ισραήλ απ’ ότι φαίνεται, στην Καλαμάτα -και πιστεύω λόγω ελλιπούς ενημέρωσης- δεν γνωρίζουν τι σημαίνει 5G! Είμαστε λοιπόν εδώ, για να δώσουμε στον κ. δήμαρχο μία διακήρυξη 158 χιλιάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο για την επικινδυνότητα αυτού του συστήματος», δήλωσε ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Κεφαλάς. Το αίτημα για δημοψήφισμα, κατέθεσε ο δικηγόρος, εξειδικευμένος σε θέματα νέων τεχνολογικών, Κώστας Διάκος. «Το 5G είναι κατά την άποψη τη δική μου, ένα από τα πλέον επικίνδυνα συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και της κινητής τηλεφωνίας, διότι το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος γύρω από την υγεία και από το περιβάλλον σε ότι έχει σχέση με αυτή τη διαδικασία.
Δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά και των βιομηχανιών που εκπονούν αυτά τα προγράμματα στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Άρα λοιπόν θεωρούμε ότι όλη αυτή η ιστορία η οποία έγινε εδώ, έγινε εν κρυπτώ των κατοίκων οι οποίοι θα υφίσταται και τις συνέπειές. Αυτή τη στιγμή, η πόλη της Καλαμάτας θεωρείται πειραματική πόλη στην εφαρμογή του 5G, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες της, είναι πειραματόζωα κι έτσι, παραβιάζονται ευθέως οι Αρχές του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της δεοντολογίας της Ιατρικής, όπου επισημαίνουν πως όταν ο άνθρωπος χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, θα πρέπει να έχει και τη συναίνεσή του, πράγμα που εδώ δεν έχουμε.
Προτείνω λοιπόν, αν ο δήμαρχος θέλει να είναι δημοκρατικός και δεν δεσμεύεται από τις προηγούμενες οποιεσδήποτε συμφωνίες έχει κάνει ο προηγούμενος δήμαρχος, το θέμα, να τεθεί στην κρίση του λαού της Καλαμάτας. Εμπρός λοιπόν! Καλούμε τον κ. δήμαρχο, να κάνει δημοψήφισμα! Το έχει το δικαίωμα και από τον «Κλεισθένη» και από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Να κάνει δημοψήφισμα και αν η πλειοψηφία κρίνει ότι είναι χρήσιμο το 5G, η μειοψηφία να συναινέσει. Aν όμως αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να ακυρώσει λόγω ανωτέρας βίας όλες τις προηγούμενες συμβάσεις που υπέγραψε ο προηγούμενος δήμαρχος», ανέφερε ο κ. Διάκος, που θύμισε πως 250 επιστήμονες στην Ευρώπη, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβάλει για 18 μήνες την εγκατάσταση του 5G επειδή δεν υπάρχουν μελέτες. «Υπάρχει και απόφαση δικαστηρίου στην Αγγλία, το οποίο έχει καταγγείλει και σταματήσει την εγκατάστασή του 5G σε μία πόλη. Η Κύπρος επίσης, αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από αντιδράσεις για να μην εγκατασταθεί το 5G. Έλληνες επιστήμονες έχουν πάει στην Κύπρο και συζητάνε με την επιτροπή Υγείας και Περιβάλλοντος της κυπριακής Βουλής για να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα ώστε ο Νόμος ο οποίος θα έρθει για να μην περάσει το 5G να είναι κατοχυρωμένος απόλυτα, τεχνικά και επιστημονικά.
Κι επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Κύπρου έχει ήδη κατοχυρώσει την διακοπή του ελεύθερου WiFi στα σχολεία και απαγορεύει και την διαχείριση κινητών τηλεφώνων. Υπάρχουν μία σειρά από τέτοιου είδους θέματα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρέπει να σταματήσουμε την δήθεν… γκλαμουριά και την δήθεν… ανετιά, που μας προσφέρουν οι μύθοι που έχουμε στο μυαλό μας περί επιστημονικής φαντασίας, γιατί αυτά όλα, συνεπάγονται μεγάλα προβλήματα στην υγεία, στο περιβάλλον στη Δημοκρατία, στο απόρρητο των προσωπικών σχέσεων και στην ελευθερία του εκφράζεσθαι», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Προεκλογική συνάντηση με κατοίκους της Βέργας ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος
-
Η ανάγκη της πολυφωνίας
-
Σε ημερίδα στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Καλαμάτας για την Κυκλική Οικονομία και τη Διαχείριση Απορριμμάτων
-
«Η Καλαμάτα αποκτάει υδατοδρόμιο με ανάδοχο την Hellenic Seaplanes!…Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του έργου!»
-
Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις στην Καλαμάτα ενόψει της σύνταξης του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης
-
Καλαμάτα: «Αειφόρος Πόλη» ενεργοποιείται ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου
-
Η κα Χάιδω Παναγιωτοπούλου στο Δημαρχείο Καλαμάτας
-
Σειρά έργων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των υποδομών από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας
-
Τοποθετήθηκε η μεταλλική πεζογέφυρα στο ρέμα Ξερίλα
-
Προχωρούν οι εργασίες στα Δημοτικά Υπνωτήρια Καλαμάτας
-
Με ευρύτατη πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο για τα δίκτυα 5G από τη Βουλή
-
Στην Καλαμάτα ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος
-
Σύγχρονη, φιλόξενη και ασφαλής η Καλαμάτα
-
Καλαμάτα: 40χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τους «Μύλους»
-
Το μήνυμα του δημάρχου Καλαμάτας για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821
-
Μέτρα στήριξης Δήμου Καλαμάτας και αντιμετώπιση συνεπειών λόγω κορωνοϊού (video)
-
Σύνεση και λογική συνιστά ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος
-
Βασιλόπουλος: Αντιδρώντας αποφασιστικά, ψύχραιμα και πειθαρχημένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε
-
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δίνει το σωστό παράδειγμα
-
Βασιλόπουλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας ακυρώνονται
-
Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique
-
Ενημέρωση και λήψη μέτρων για τον κορονοϊό στην Καλαμάτα
-
Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να προβληματιστείς…
-
Η Καλαμάτα παρουσιάζει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στη «Detrop Boutique» της ΔΕΘ – Helexpo
-
Με δικό του περίπτερο στη «Detrop Boutique» 2020 ο Δήμος Καλαμάτας
-
Συνάντηση Διοικητή και Υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας με Βασιλόπουλο
-
Δήμος Καλαμάτας – ΓΣΕΒΕΕ ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο και εμπορικής δραστηριότητας
-
Άσκηση ετοιμότητας με σενάριο τον σεισμό στο κέντρο της Καλαμάτας
-
Εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλαμάτας
-
Του Αγίου Βαλεντίνου η τελετή έναρξης του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού
Πρόσφατα Άρθρα

Η Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε

Επτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις

Το Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική

ΠΑΕ Καλαμάτα: Μόνο μέσω Gov.gr Wallet η είσοδος στο γήπεδο με τον Άρη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Αθλητικά2 ημέρες πρινΠΑΕ Καλαμάτα: Μόνο μέσω Gov.gr Wallet η είσοδος στο γήπεδο με τον Άρη
-
Τέχνη & Ψυχαγωγία1 ημέρα πρινΤο Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός
-
Ζωγραφική4 ώρες πρινΗ Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε
-
Επιχειρήσεις2 ημέρες πρινARCO Live στο Poseidon Ocean View με τον Διονύση Κοτταρίδη
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πρινΜε Πάνο Μουζουράκη η “Λευκή Νύχτα” τέλος Αυγούστου στην Καλαμάτα
-
Αστυνομικό δελτίο1 ημέρα πρινΕπτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις
-
Πολιτικά1 ημέρα πριν«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική
















