Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπουλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας ακυρώνονται

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασιλόπουλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας ακυρώνονται 1
Κοινοποιησέ το

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα οι οποίες είναι ραγδαίες, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Συνεπώς ο Δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωση του Δημάρχου Θανάση Βασιλοπουλου, αποφασίζει την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων στέλνοντας μήνυμα να παραμένουμε ψύχραιμοι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με αισιοδοξία και χωρίς πανικό.

Δείτε το ποστάρισμα του Δημάρχου:

Μέτρα πρόληψης του Δήμου Καλαμάτας για τον Κορονοϊό

 


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Απολογιστικά στοιχεία για την δράση των παιδικών χωρίων SOS στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Απολογιστικά στοιχεία για την δράση των παιδικών χωρίων SOS στην Καλαμάτα 10
Κοινοποιησέ το

Τα δυο Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα και αυτή τη χρονιά, συνέχισαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε ανάγκη, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του ίδιου του παιδιού. Τη φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν επίσης δράσεις προς τη σχολική – εκπαιδευτική αλλά και ευρύτερη κοινότητα της πόλης μας, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη πάνω σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα του παιδιού καθώς και στη διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχολογικής στήριξης, ειδικής μαθησιακής, λογοθεραπείας και εργασιακής συμβουλευτικής αποτελούν τον κορμό ενός ολιστικού μοντέλου υπηρεσιών που εφαρμόζεται από τα Παιδικά Χωριά SOS, προσεγγίζοντας πολύπλευρα και μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο παρέμβασης, το παιδί και την οικογένεια που αναζητά βοήθεια.

Συγκεκριμένα, για το έτος 2019 – 2020 στην περιοχή της Καλαμάτας εξυπηρετήθηκαν:

Συνολικά, 159 οικογένειες εξυπηρετήθηκαν από τα Κέντρα της Καλαμάτας

104 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από το πρόγραμμα της μαθησιακής υποστήριξης που είχε ως στόχο την στήριξη των μαθητών βάσει των εξατομικευμένων εκπαιδευτικών αναγκών τους, τη μελέτη της επόμενης μέρας καθώς και την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

52 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες ψυχοπαιδαγωγικής και άλλου τύπου ομάδες που λειτουργούν στα Κέντρα και τη φετινή χρονιά. Οι ομάδες αυτές σκοπεύουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, για μια αποτελεσματικότερη επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους τους, ενίσχυση της αυτοεικόνας, πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν και μεγαλώνουν. Το περιεχόμενο των δράσεων των ομάδων είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και τις συναισθηματικές ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

53 γονείς έλαβαν υπηρεσίες συμβουλευτικής σε συστηματική βάση, με στόχο τη διαχείριση κρίσεων στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος της οικογένειας και ως εκ τούτου την εξασφάλιση ότι ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα ασφαλές, υγιές και υποστηρικτικό περιβάλλον.

18 παιδιά και 32 γονείς έλαβαν ψυχολογική και συναισθηματική αξιολόγηση και στήριξη σε ατομική βάση σε θέματα διαχείρισης των σχέσεων και της επικοινωνίας με το περιβάλλον της οικογένειας, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Επίσης, για ακόμη μια χρονιά λειτούργησαν Σχολές Γονέων με κεντρική θεματική «εφηβεία και συναισθηματική ανάπτυξη».

25 παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες αξιολογήθηκαν και έλαβαν υπηρεσίες ειδικής παιδαγωγικής στήριξης.

19 παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα λογοπεδικής στήριξης, αφού αξιολογήθηκαν οι ανάγκες τους.

– 77 γονείς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής που έχει ως στόχο την κινητοποίηση του γονέα στο κομμάτι της αναζήτησης εργασίας, την εκπαίδευση πάνω σε τεχνικές αναζήτησης εργασίας, τη διασύνδεση με εκπαιδευτικούς φορείς και την ένταξη – επανένταξη στην αγορά εργασίας.

22 γονείς συνολικά συμμετείχαν σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών φορέων της Καλαμάτας και εργαστήρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που λειτούργησαν στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας (ΚΕΟΥ) για το 2019 – 2020. Επιπροσθέτως, 18 γονείς είχαν τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση στη χρήση Η/Υ και 16 γονείς να συμμετέχουν σε εργαστήριο εκμάθησης αγγλικής γλώσσας. Μάλιστα, τη φετινή χρονιά είχαμε τη χαρά, οι γονείς να λάβουν τις πρώτες πιστοποιήσεις στην ξένη γλώσσα αυξάνοντας τα επαγγελματικά προσόντα και κατ’ επέκταση τις πιθανότητες να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας.

Το 65% των γονέων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βρήκε εργασία μέσα από το «Άτυπο Δίκτυο Επιχειρήσεων» που λειτουργεί στο ΚΕΟΥ καθώς και μέσα από την υποστήριξη για συμμετοχή σε προκηρύξεις και διαγωνισμούς του δημοσίου, δίνοντας μια «ανάσα» στα ήδη οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

– Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκαν 32 δράσεις στην τοπική κοινότητα και σε σχολεία της Καλαμάτας με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στα δικαιώματά τους, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα. Επίσης, έπειτα από αίτημα εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας, τα Κέντρα παρείχαν συμβουλευτική στήριξη σε θέματα όπως ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, διαχείρισης συμπεριφοράς στη σχολική τάξη, συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών.

Για τη λειτουργία των δυο τοπικών προγραμμάτων πρωτογενούς φροντίδας των Παιδικών Χωριών SOS, η παρουσία των φίλων, εθελοντών και συνεργατών κρίνεται απαραίτητη. Η συνεργασία με την Ομάδα Στήριξης Καλαμάτας ήταν πολύ σημαντική σε πολλά επίπεδα και θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας για την στήριξή της, ιδιαίτερα στο κρίσιμο αυτό διάστημα που όλοι διανύουμε.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας, Καπετάν Κρόμπα 11, τηλ. 2721098660, email: soskalamata@sos-villages.gr

Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, Βιλεαρδουίνου & Αγ. Ιωάννου, τηλ. 2721600725, email: sosdaycarekal@sos-villages.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έκτακτα μέτρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από Δευτέρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έκτακτα μέτρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από Δευτέρα 11
Κοινοποιησέ το

Νοσοκομείο Καλαμάτας

Έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τις ανάγκες για την αποσυμφόρηση της πύλης των Επειγόντων Περιστατικών.

Έτσι, από τη Δευτέρα 10/8/2020 θα ισχύσουν τα εξής:

Η είσοδος των πολιτών με προγραμματισμένο ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία καθώς και των συνοδών νοσηλευομένων ασθενών που διαθέτουν την απαραίτητη άδεια παραμονής συνοδού, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 13:00 όπου θα γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και θερμομέτρηση.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες η είσοδος θα γίνεται από την πύλη των Επειγόντων Περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από την 1/8/2020 έχει ανασταλεί το επισκεπτήριο στους χώρους του Νοσοκομείου. Συστήνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το Νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει έκκληση για τη συνδρομή όλων των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 12
Κοινοποιησέ το

Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας

H Καλαμάτα, μία από τις πιο όμορφες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, είναι ένας προορισμός που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε, αν δεν θέλετε να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα.

Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας θα σας κλέψει την καρδιά με τα αστραφτερά της φώτα, τις δυνατές μουσικές, τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τις ψαγμένες ψησταριές και ουζερί και, φυσικά, τις ατέλειωτες παραλίες.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 13

Ανακαλύψτε την Ιστορία της πόλης, που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτίριο. Αξιοθέατα θα συναντήσετε παντού στην Καλαμάτα: Η εκκλησία της Υπαπαντής, που ξεχωρίζει στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους. Βόρεια του ναού, το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Αλεξανδράκη. Στη συμβολή των οδών Κυριακού και Αγίου Ιωάννου, το νεοκλασικό κτίριο, που στεγάζει το ενδιαφέρον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 14

Στην οδό Παπάζογλου, η Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα ακόμη νεοκλασικό και, σχεδόν απέναντι, το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας. Ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, η λεωφόρος Ναυαρίνου, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης και ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα, ποδηλατάδα και, φυσικά, δροσερές βουτιές. Μόλις 30 χλμ. από την Καλαμάτα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Αρχαία Μεσσήνη, που χρονολογείται τον 4ο αι. π.Χ.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 15

Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, οικίες, τείχη και δημόσια κτίρια, που σώζονται σε καλή κατάσταση. Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον Νομό Μεσσηνίας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του νομού.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 16

Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα, η αρχοντική πόλη της Καλαμάτας σάς προσκαλεί να τη γνωρίσετε και να εξερευνήσετε τον παραδεισένιο τόπο της Μεσσηνιακής Μάνης.

Παραλίες

Η παραλία της Καλαμάτας μέσα στην πόλη είναι κατάλληλη και για μπάνιο, καθώς έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Εάν πάλι έχετε διάθεση για εξορμήσεις εκτός πόλης, έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν από τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη, βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού, που κρύβει φυσικές ομορφιές και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 17

Αλλες κοντινές παραλίες είναι η Σάντοβα και η Μικρή Μαντίνεια. Κατευθυνόμενοι από την Καλαμάτα προς τη Μεσσηνιακή Μάνη θα συναντήσετε και άλλες πανέμορφες ακρογιαλιές, όπως οι Αβία, Καρδαμύλη, Στούπα και Αγιος Νικόλαος.

 

Επιλογές διαμονής

«Elysian Luxury Hotel & Spa»

Ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη δυτική παραλία της πόλης

Το «Elysian Luxury Hotel & Spa» είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη δυτική παραλία της Καλαμάτας, όσο πρέπει μακριά από το κέντρο, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την «καρδιά» της πόλης. Μια καλαίσθητη συλλογή από 44 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 22 ιδιωτικές πισίνες υποδέχεται τον επισκέπτη με εκλεπτυσμένη διακόσμηση και αίσθηση αποκλειστικότητας.

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 18

Ολα τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, TV, mini bar, σεσουάρ, χρηματοκιβώτιο, Wi-Fi, τηλέφωνο, επώνυμα κλινοσκεπάσματα, υπέρδιπλα αναπαυτικά κρεβάτια, επιπλωμένες βεράντες. Οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και χρήση των κήπων!

Προτάσεις για διακοπές – Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας 19

Το «Elysian Luxury Hotel & Spa» προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες, από το πρωί έως το βράδυ, στους όμορφους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και του «Elysian Cafe» ή στον κήπο δίπλα από την πισίνα, μπροστά στη θάλασσα. Στο καφέ μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία καφέδων από τα πιο εκλεκτά χαρμάνια, τσάι, smoothie, cocktail, κρασί. Στο Spa του ξενοδοχείου θα βρείτε εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με καταρράκτη, χαμάμ και σάουνα, θεραπείες μασάζ, δύο γυμναστήρια. Στην εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα δίπλα από τη θάλασσα, στις ιδιωτικές πισίνες των σουιτών και στην όμορφη παραλία του Κορδία μπροστά από το ξενοδοχείο, το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα που θα απολαύσετε ιδιαίτερα.

Πληροφορίες: elysianhotel.gr

«Elite City Resort»

To «Elite City Resort», προκειμένου να σας προσφέρει την ποιότητα και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την καλύτερη και πιο άνετη διαμονή σας, έχει δημιουργήσει δύο χώρους καταλυμάτων και φιλοξενίας, το «Elite City Hotel» και τα «Elite Villas». Ολα τα δωμάτια είναι ανακαινισμένα και διακοσμημένα με μοντέρνο τρόπο, ώστε να συγχρονίζονται με τις προτιμήσεις της εποχής και παράλληλα να σας φιλοξενούν με άνεση και πολυτέλεια. Χτισμένο στους πρόποδες του Ταϋγέτου και ακριβώς δίπλα στην παραλία της Καλαμάτας, με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο, επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει τη διαμονή του στην πόλη. Το «Yiamas Gastro Bar» είναι η νέα πρόταση του ξενοδοχείου «Elite City Resort» στον χώρο της εστίασης που οραματίστηκαν οι άνθρωποί του επαναπροσδιορίζοντας τη λέξη «διασκέδαση».

Πληροφορίες: elite.com.gr

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ