Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

«ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΝΤΩΝ» Ποιητική Συλλογή του Θόδωρου Σταυριανόπουλου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΝΤΩΝ» Ποιητική Συλλογή του Θόδωρου Σταυριανόπουλου 1

«ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΝΤΩΝ»

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου στην Καλαμάτα Αριστομένους 95, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θόδωρου Σταυριανόπουλου «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΝΤΩΝ»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  •  Θανάσης Χρήστου , Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
    στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
  •  Αντωνία Παυλάκου-Χριστακοπούλου , Φιλόλογος , Συγγραφέας
    Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ).
  •  Γιώργος Παναγόπουλος , Δάσκαλος, πρώην Υπεύθυνος ΚΠΕ Καλαμάτας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει : o Βασίλης Γεωργιόπουλος , Πρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.
Δοκίμια θα διαβάσουν: η Βανέσσα Αδαμοπούλου και ο Πάνος Ηλιόπουλος – Φιλόλογοι – Ηθοποιοί.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των: ΕΜΣ και Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Σχόλιο του συγγραφέα

«ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΝΤΩΝ» Ποιητική Συλλογή του Θόδωρου Σταυριανόπουλου 2Σ’ αυτήν την ποιητική συλλογή διασταυρώνονται η διεκδίκηση με την απογοήτευση , η ελπίδα με τον φόβο, το θάρρος με την παραίτηση και η εξουσία με την αντίδραση και τον αγώνα.

Με συγκρουόμενα συναισθήματα τα κείμενά μου προσπαθούν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στην καταδίκη κάθε απώλειας.

Συναισθήματα που συναθροίστηκαν μετά από βιώματα και δράσεις ψάχνουν να βρουν έναν αόρατο συνομιλητή, ώστε με ειλικρινή διάθεση να συνομιλήσουν μαζί του.
Στον τίτλο «Συνωστισμός απόντων» συμπυκνώνεται η όλη θεματική του έργου και αποχτά δυναμική μέσα από το σχήμα της λεκτικής αντίθεσης.

Το έργο διακατέχεται από υπαρξιακή αγωνία, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό «γίγνεσθαι». Σκαλίζει αναμνήσεις και δημιουργεί εικόνες, οπτικές και ακουστικές.

Η ενασχόλησή μου ως ενεργού πολίτη με τα κοινά μού εμπνέει μια αυθόρμητη αγανάκτηση που έρχεται να εκφρασθεί και να καταγραφεί ως συγγραφικό έργο δίνοντας μια ερμηνεία στους προβληματισμούς μου με απόσταγμα το « ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΑΠΟΝΤΩΝ ».

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπ. Εσωτερικών για την επανεκκίνηση της αγοράς μετά την άρση των μέτρων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπ. Εσωτερικών για την επανεκκίνηση της αγοράς μετά την άρση των μέτρων 11

Συνάντηση Βασιλόπουλου με Υπουργό Εσωτερικών

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συναντήθηκε στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα χθες, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση του Δημάρχου προς τον Υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο, με ιδιαίτερες αναφορές στα μέτρα που ελήφθησαν κατά την υγειονομική κρίση αλλά και στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της αγοράς μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις προσκλήσεις που έρχονται, για τις σημαντικές δυνατότητες εκτέλεσης έργων με διασφαλισμένους πόρους καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργία των Δήμων, με έμφαση να δίνεται -μεταξύ άλλων- στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση από 1η Ιουνίου στον Δήμο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ημοτικη αστυνομια

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, τίθεται εκ νέου σε εφαρμογή η ελεγχόμενη στάθμευση στην Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης θα επαναλειτουργήσουν και οι χώροι στάθμευσης στο Νέδοντα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να υπάρξει σταδιακή επαναφορά στην προτέρα κατάσταση, παρέχοντας στις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του εμπορικού ιστού, τη δυνατότητα επιστροφής της αγοράς με ομαλό τρόπο σε κανονικούς ρυθμούς.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας από 1η Ιουνίου 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας από 1η Ιουνίου 2020 12

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Έχοντας ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγιεινής και ασφάλειας, επαναλειτουργούν τα 13 ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.

Η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί βάσει των εγκυκλίων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει τροποποιήσει τη λειτουργία των δομών και λαμβάνει  όλα τα αναγκαία μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Ήδη έχει εκπονηθεί Σχέδιο Διαχείρισης Κρούσματος  COVID-19 συγκεκριμένα για κάθε δομή, ενώ έχει υπάρξει και εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά το ΚΔΑΠμεΑ επισημαίνεται, ότι βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαγορεύεται η προσέλευση των ωφελούμενων που έχουν υποκείμενα νοσήματα , τα οποία σύμφωνα με την υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1856/Β΄/15-05-2020) επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους ΚΑΘΩΣ και ωφελούμενων που έχουν πρόσωπα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ότι αφορά τα ΚΔΑΠ, σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην προσέρχονται στη δομή παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές.

Επιστρέφουμε και φροντίζουμε να Μένουμε Ασφαλείς!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ