Πολιτικά
Σταυριανόπουλος: Ως «κινούμενη άμμος» εξελίσσονται τα δρώμενα στο Πα.Σο.Κ
Ανέβηκε
5 μήνες πρινστις
από
Kalamata Times

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η εσωκομματική λειτουργία του Κινήματος, δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ανύπαρκτες Τοπικές Οργανώσεις, ελλιπής πολιτικός διάλογος, αδρανοποίηση και αδιαφορία των μελών, ελάχιστες παρεμβάσεις στο Μαζικό κίνημα, προσωπικές στρατηγικές, αυτονομήσεις και αυτοπροσδιορισμοί σε βάρος της συλλογικής δράσης και το πιο θλιβερό είναι οι τόσες μεταγραφές πρώην και επί σειρά ετών υπουργών του Πα.Σο.Κ προς την ΝΔ.
Απορίας άξιον επίσης είναι γιατί η ηγεσία του Πα.Σο.Κ δεν προχώρησε στην δημιουργία μιας Τοπικής Οργάνωσης σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο της χώρας.
Κατά τα άλλα, στα εκλογικά μεσοδιαστήματα, όλα κυλούν ήρεμα και καλά, όλοι κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων κατά το δοκούν και όλοι εκφράζουν ευσεβείς πόθους για την επάνοδο του Πα.Σο.Κ στην εξουσία. Παρ’ όλα αυτά η κοινωνία περιμένει πολλά από το Πα.Σο.Κ.
Οι ψηφοφόροι παραμένουν αδύναμοι και ανοχύρωτοι απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα που έντεχνα, προσπαθεί και πολύ καλά το καταφέρνει, να δημιουργεί σύγχυση και ηττοπάθεια στις τάξεις της αντιπολίτευσης.
Απεδείχθη όμως ιστορικά, ότι από το 1974 και ύστερα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέδειξε πλατιά, την οργανωμένη λειτουργία των πολιτικών σχηματισμών στην πατρίδα μας, το Κίνημα κέρδιζε πάντοτε νίκες μόνο με την Οργάνωση, που μπορούσε να βρίσκεται σε διάταξη μάχης ανά πάσα στιγμή, που μπορούσε να παράγει πολιτικό λόγο, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να συζητά, να διαφωνεί, να συγκρούεται και να συνθέτει.
Από ένα σημείο και μετά όμως, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, γιατί επικράτησαν άλλες λογικές και απόψεις. Ο πολιτικός λόγος, ο πολιτικός διάλογος, η συντροφικότητα και η κοινή δράση για τον κοινό σκοπό, μετατράπηκαν σε μάχες εσωκομματικών χαρακωμάτων. Τα πάντα εκφυλίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από τις προσωπικές σκοπιμότητες, τους «δικούς μας» και τους «άλλους» και τα υπόγεια συντροφικά μαχαιρώματα είχαν σαν επακόλουθο με το πέρασμα του χρόνου, να περιπέσει το Πα.Σο.Κ σε οργανωτική μιζέρια και παρακμή. Οι μάχες όμως δεν κερδίζονται μόνο με στρατηγούς. Χρειάζονται και καλά οργανωμένες και στρατηγικά διατεταγμένες στρατιωτικές δυνάμεις.
ΥΓ1. Αναμένω το Συνέδριο για να διαπιστώσω τι από όλα αυτά ισχύουν καθώς και το μέγεθος της εσωστρέφειας.
ΥΓ2. Τα στελέχη του Πα.Σο.Κ μόνο δίνουν εντολές εξουσίας και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει βάζω πλάτη. Παρ’ όλα αυτά το Πα.Σο.Κ έχει κερδίσει την 1η μάχη της μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ.
ΥΓ3. Οι θητείες των αιρετών σε όλα τα επίπεδα δεν πρέπει να είναι απεριόριστες πρέπει να είναι 2 ή 3 θητείες. Μόνο έτσι θα εξαφανιστούν τα φαινόμενα ΟΠΕΚΕΠΕ και Παναγόπουλου και απαράδεκτες συμπεριφορές όπως του Κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, μόνο έτσι θα συμβεί η πολυπόθητη ανανέωση και η επαναφορά της ηθικής στο δημόσιο και πολιτικό βίο.
ΥΓ4. Η ενασχόληση με τον συνδικαλισμό και εν γένει με την πολιτική πρέπει να διέπεται από ισχυρά και ικανά ασυμβίβαστα. Ασυμβίβαστα τέτοια που θα προστατεύουν το δημόσιο βίο και θα καταξιώνουν την πολιτική. Ο συνδικαλισμός κατάντησε στις μέρες μας τρένο χωρίς βαγόνια. Τα ασυμβίβαστα θα λειτουργήσουν ως φίλτρα που θα παρακρατήσουν την όποια πρόθεση και ιδιοτέλεια στελεχών που θέλουν να επωφεληθούν απ’ την εμπλοκή τους στην πολιτική και τον συνδικαλισμό.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
O μετασχηματισμός της Κεντροαριστεράς, κερασάκι στην τούρτα των πρόωρων εκλογών
-
Γεννημένοι Πρωθυπουργοί και Υπουργοί δεν υπάρχουν
-
Η κρίση της Κυβέρνησης και οι άπνοιες της Αντιπολίτευσης!
-
«Ανεπαρκή όρια»: Πλήθος κόσμου τίμησε τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο στην Καλαμάτα
-
Αγαπάτε την Ελλάδα; Απόδειξη!
-
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Η εργαλειοποίηση του δημόσιου λόγου
-
Η φιλοσοφία σήμερα στην κοινωνία και στην εκπαίδευση
-
Η Κοινωνία ανασαίνοντας καμένο αέρα, ζει εμπόριο ελπίδας
-
Οργανωμένος παγκόσμιος πολιτικός αυτοσχεδιασμός
-
Ένα από τα αυτοάνοσα της πολιτικής σήμερα είναι ο Λαϊκισμός!
-
Ο Επίκουρος πάντα επίκαιρος στην πάλη ιδεαλισμού και υλισμού
-
Χρέη, φόροι, δόσεις … μας την έχουν δώσει!
-
Η επανίδρυση Αυτοδιοίκησης και Κράτους απαιτεί φρέσκια κουλτούρα
-
Δημοτική Επιχείρηση διαχείρισης και δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης
-
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος: Εξαγωγές επιστημόνων και Εισαγωγικές εξετάσεις
-
Αειφορικές προτάσεις για τον Δήμο Καλαμάτας – Μέρος 3ο
-
Αειφορικές προτάσεις για τον Δήμο Καλαμάτας – Μέρος 2ο
-
Απλές αειφορικές προτάσεις για τον Δήμο Καλαμάτας
-
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος – Η πράσινη ανάπτυξη παγκοσμίως ίσως φρενάρει την κλιματική αλλαγή
-
Η Καλαμάτα χρειάζεται σωστές παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό και την στάθμευση
-
Ο λαϊκισμός στην σημαία της κοροϊδίας του τοποθετεί αξιοπρέπεια και αξιοκρατία!
-
Ευχή όλων είναι η Ένωση Κοινοτήτων Μεσσηνίας να αποτελέσει «όχημα ανάπτυξης»
-
Η Δημοκρατία του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Λύρα!
-
Θόδωρος Σταυριανόπουλος: Άλλα θέλω και άλλα κάνω πώς να σου το πω!
-
Η εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας, το ανοριακό παραμύθιασμα και τα πολιτικά «βιλαέτια»
-
«Ενοχή … ανοχής» Βιβλιοπαρουσίαση Ποιητικής Συλλογής Θόδωρου Σταυριανόπουλου
-
Χωρίς ευελιξία δεν υπάρχουν δουλειές, χωρίς δουλειές δεν υπάρχουν αφεντικά
-
Όταν δεν υπάρχει αντίπαλος στη θέση του παίζει «μπάλα» η εσωστρέφεια!
-
Περί υδρομάστευσης: «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»
-
Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ
Πρόσφατα Άρθρα

O μετασχηματισμός της Κεντροαριστεράς, κερασάκι στην τούρτα των πρόωρων εκλογών

Δακοκτονία στη Μεσσηνία: Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων για τις καθυστερήσεις

Μαύρη Θύελλα: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν της επιστροφής στη Super League

Συνάντηση της Μαρίας Καρυστιανού με τη «Νέα Πελοπόννησο» στην Καλαμάτα – Στο επίκεντρο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης

Poseidon Ocean View: Το ARCO Live μάγεψε το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία11 ώρες πρινΜαγευτική πρεμιέρα για το «The Odyssey» του Christopher Nolan στη Navarino Agora
-
Πολιτικά10 ώρες πρινΣυνάντηση της Μαρίας Καρυστιανού με τη «Νέα Πελοπόννησο» στην Καλαμάτα – Στο επίκεντρο το μέλλον της Αυτοδιοίκησης
-
Επιχειρήσεις11 ώρες πρινPoseidon Ocean View: Το ARCO Live μάγεψε το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
-
Πολιτικά10 ώρες πρινO μετασχηματισμός της Κεντροαριστεράς, κερασάκι στην τούρτα των πρόωρων εκλογών
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία10 ώρες πρινΔακοκτονία στη Μεσσηνία: Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων για τις καθυστερήσεις
-
Αθλητικά10 ώρες πρινΜαύρη Θύελλα: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν της επιστροφής στη Super League















