Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπουλος: Αντιδρώντας αποφασιστικά, ψύχραιμα και πειθαρχημένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε

Kalamata Times

Published

on

Βασιλόπουλος: Αντιδρώντας αποφασιστικά, ψύχραιμα και πειθαρχημένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε 1

Θανάσης Βασιλόπουλος Δήμαρχος Καλαμάτας

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλοπουλου, σχετικά με τα μέτρα προστασίας του δήμου για τον κορονοϊό

Αναλυτικά:

«Η δοκιμασία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι ένα σκληρό τεστ για όλους μας. Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, πολίτες.

Καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό ως μία ευκαιρία για να αποδείξουμε την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, την αποτελεσματικότητα μας.

Σε αυτή τη μάχη στήριξης της κοινωνίας, ο Δήμος Καλαμάτας δίνει από την πρώτη στιγμή το “παρών”.

Με σειρά μέτρων που λάβαμε έγκαιρα, με ομόφωνες αποφάσεις της Διαπαραταξιακής,  κάποιες φορές πριν ακόμα και από την Πολιτεία, προσπαθούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους, αποτρέποντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών, ενώ προσαρμόσαμε στις οδηγίες τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και προχωράμε σε συστηματικές απολυμάνσεις δημόσιων κτηρίων και χώρων.

Γνωρίζουμε ότι από τον ιό θα υπάρξουν επιπτώσεις. Έπρεπε και πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις αυτές, αντιδρώντας άμεσα, προληπτικά και στοχευμένα.

Κανένα μέτρο δεν είναι σκληρό, όταν προστατεύει τη δημόσια υγεία, πολύ περισσότερο όταν προστατεύει την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμος Καλαμάτας, συνεχίζει την προσπάθεια με αμείωτη ένταση.

Την ίδια ένταση ζητώ σήμερα να επιδείξετε κι εσείς στη συνέπεια με την οποία πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό αν καθεμία και καθένας από εμάς δεν επιδείξει τη μέγιστη ευθύνη. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, προστατεύουμε τον εαυτό  μας, προστατεύουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία.

Αντιδρώντας αποφασιστικά, ψύχραιμα και πειθαρχημένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δείτε το βίντεο:

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Πολεοδόμηση Ανατολικής Παραλίας και διάνοιξη της οδού Κρήτης

Kalamata Times

Published

on

Καλαμάτα: Πολεοδόμηση Ανατολικής Παραλίας και διάνοιξη της οδού Κρήτης 10

Πολεοδόμηση Ανατολικής Παραλίας

Θετικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το πρώτο στάδιο των διαδικασιών που απαιτούνται για την πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας της Καλαμάτας, που συνδέεται -μεταξύ άλλων- και με τη διάνοιξη της οδού Κρήτης.

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, αναφέρθηκε στο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι εξ’ αρχής τέθηκε ως ένας από τους μεγάλους στόχους – προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Η πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για την έγκριση του φακέλου μελέτης των τευχών δημοπράτησης του έργου σηματοδοτεί, την έναρξη των διαδικασιών Πολεοδόμησης, ανατολικά της απόληξης της οδού Κρήτης στην Ανατολική Παραλία.

Αντικείμενο της υπό εκπόνησης μελέτης είναι η επέκταση και εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας στην περιοχή της Ανατολικής Παραλίας. Το αντικείμενο αυτό περιλαμβάνει τη σύνταξη μια σειράς μελετών – εργασιών οι οποίες ομαδοποιούνται στις παρακάτω κατηγορίες:

1)Τοπογραφική Αποτύπωση – Κτηματογράφηση,

2) Πολεοδομική Μελέτη,

3) Μελέτη Πράξης Εφαρμογής,

4) Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας για Δόμηση,

5) Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης Υδατορεμάτων και

6) Περιβαλλοντική Μελέτη

Η περιοχή μελέτης οριοθετείται από τις οδούς Ναυαρίνου στο νότιο τμήμα της, Λακωνικής στο Βόρειο, Καρακούση στο δυτικό της τμήμα, ενώ στο ανατολικό της μέρος εφάπτεται με το όριο της πολεοδομικής μελέτης της Βέργας. Οι προβλεπόμενες από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, χρήσεις γης είναι της Γενικής Κατοικίας και του Τουρισμού Αναψυχής.

Η συγκεκριμένη περιοχή, 440 στρεμμάτων, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της Καλαμάτας καθώς περιλαμβάνει το τελευταίο τμήμα του ανατολικού παραλιακού μετώπου της πόλης που δεν έχει ακόμα οργανωθεί πολεοδομικά. Η ολοκλήρωση της χάραξης και διάνοιξης της οδού Κρήτης θα δώσει τη δυνατότητα της αποσυμφόρησης της παραλιακής οδού Ναυαρίνου (ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες) και της ενίσχυσης και επέκτασης των χρήσεων αναψυχής, αθλητισμού και τουρισμού στο παραλιακό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω θέμα έχει ενταχθεί στην Η.Δ. της 11ης/2020 συνεδρίασης του Δ.Σ. με τίτλο: «Έγκριση τευχών Φακέλου Δημόσιας Σύμβασης Μελέτης για την «Αποτύπωση – Κτηματογράφηση, Πολεοδόμηση, Πράξη Εφαρμογής, Γεωλογική Μελέτη, Οριοθέτηση Ρεμάτων, Περιβαλλοντική Μελέτη Περιοχής Επέκτασης Ρυμοτομικού Σχεδίου Ανατολικής Παραλίας Δήμου Καλαμάτας» και επιλογής της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων μελετών άνω των ορίων του Ν. 4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής».

Continue Reading

Ειδησεις απο Καλαματα

Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής & Ελληνικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Published

on

vasilopoulos mpakas favas

Μνημόνιο Συνεργασίας Ενεργειών Ελληνικής Αστυνομίας & Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας

Δείτε αναλυτικότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, καθώς και του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης η ενημέρωση των Προέδρων των Κοινοτήτων για το «Μνημόνιο Συνεργασίας – Ενεργειών Ελληνικής Αστυνομίας & Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας», στο πλαίσιο της ληφθείσας απόφασης μεταξύ των δύο φορέων για την ίδρυση και λειτουργία «Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας».

Ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι σκοπός του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου θα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπηρεσιών. Επιπλέον, θα συντονίζει κοινές δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ανωτέρω κέντρο θα στελεχώνεται από Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό, καθώς επίσης και από Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας με το αντίστοιχο προσωπικό.

Μέσω του Ε.ΣΥ.Κ. προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως:

 • Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
 • Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών.
 • Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.
 • Αντιμετώπιση παρεμπορίου.
 • Πολιτική Προστασία.
 • Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων.
 • Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
 • Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.
 • Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.
 • Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.
 • Εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει και σε συνέχεια επικοινωνίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Ε.ΣΥ.Κ. προγραμματίζεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει έως τις αρχές Ιουλίου.

marinakis aleiferi

Continue Reading

Ειδησεις απο Καλαματα

Κορονοϊός: Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές

Kalamata Times

Published

on

παιδικη χαρα

Επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές

Ανοίγουν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, όλες οι παιδικές χαρές, που παρέμειναν κλειστές, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Καλαμάτας τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής.

Οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 08:00 – 22:00.

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ