Connect with us

Μεσσηνία

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να προβληματιστείς…

Ανέβηκε

στις

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να προβληματιστείς… 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Μέτσης σε Βασιλόπουλο

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και μετά το τέλος της χθεσινής ενημερωτική ημερίδας του Δήμου Καλαμάτας στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, για την εφαρμογή και χρήση του 5G με τη συμμετοχή επιστημόνων της ΕΕΤΤ, της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει από το van που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» μέσω των οποίων επιχειρήθηκε μια εξάλειψη ευθυνών της εν λόγω τεχνολογίας όπου και έγκειται η ένσταση μερίδας συμπολιτών μας που αποχωρώντας από την αίθουσα ένοιωσαν πως τα ερωτήματά τους όχι μόνον δεν απαντήθηκαν –ως προς την ασφαλή χρήση και εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας – αντιθέτως παραμένουν, ίσως περισσότερο έντονα!

Θυμίζουμε ότι η εταιρία WIND είχε εφαρμόσει το 2019 πιλοτικά και σε περιορισμένη εμβέλεια το δίκτυο 5G στην πόλη κατόπιν όμως αντιδράσεων των πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του της διέκοψε την σύμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την ΕΕΑΕ στο Δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιεί εδώ και λίγο καιρό μετρήσεις οι οποίες αφορούν στο εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο οποίο λειτουργούσαν οι τοποθετηθέντες μηχανισμοί του 5G από τη εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind.

Η Οικολογική Κίνηση ζήτησε πρόσφατα από τον Δήμο Καλαμάτας και την Πολιτεία να μην προχωρήσουν στη συνέχιση του πειραματικού προγράμματος του 5G, έως ότου τοποθετηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση επί του θέματος επικινδυνότητας (ή όχι) για την ανθρώπινη υγεία.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Μπασακίδη, τον ενημέρωσε ότι τα δεδομένα για τις ακτινοβολίες υπάρχουν ήδη, παγκοσμίως για τις επιπτώσεις στην Υγεία των εν ενεργεία 2, 3, και 4G Ακτινοβολιών την ίδια ώρα που η 5G έχει διαφορετική αρχιτεκτονική και δεν υπάρχουν ακόμη Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτες Επιπτώσεων στην Υγεία.

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να δείξεις μια διαφορετική ευαισθησία στην σφαιρική ενημέρωση ψάχνοντας την αλήθεια…»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Δρ. Θ. Μέτσης είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος απευθύνει ” φιλική” επιστολή στον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλου με την ελπίδα, όπως λέει, ότι έστω και τώρα ίσως μπορέσει να καταλάβει την Ιστορική ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες του τόπου.

«Επ’ ευκαιρία της χθεσινής εκδήλωσης στην Καλαμάτα νιώθω την ανάγκη να απευθύνω μια ” φιλική” επιστολή στον Δήμαρχο της Καλαμάτας με την ελπίδα ότι έστω και τώρα ίσως μπορέσει να καταλάβει την Ιστορική ευθύνη που έχει

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Μετά την Χθεσινή εκδήλωση που κάποιοι Καλαματιανοί πολίτες δικαίως η ίσως με κάποια αγανάκτηση και υπερβολή, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως Καρναβάλι, αισθάνομαι την ανάγκη να σου απευθύνω αυτήν την επιστολή όχι για να προστατεύσω, όπως έχω κάνει στο παρελθόν, τους πολίτες της Καλαμάτας αλλά πρωτίστως εσένα που βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο και κουβαλάς μια τεράστια ευθύνη που θα μου επιτρέψεις να πω δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί.

Είναι πολλές οι καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο της Καλαμάτας αλλά και στον ημερήσιο τύπο με πανελλαδική κυκλοφορία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και κατ’ επέκταση για την επερχόμενη τεχνολογία 5G που τόσο ένθερμα αλλά και τόσο πρόχειρα υποστηρίζεις. Οι καταχωρήσεις μας στα ΜΜΕ είναι αρκετές για να προβληματίσουν κάθε πολίτη που δεν γνωρίζει, αλλά περίμενα ότι ο πρώτος πολίτης της Καλαμάτας όχι μόνο να έχει προβληματισθεί αλλά να έχει ευαισθητοποιηθεί να μάθει, αν πράγματι υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όλα αυτά που όχι τόσο τυχαίοι πολίτες έσπευσαν στο πλευρό των Καλαματιανών αγόγγυστα και αφιλοκερδώς να εξηγήσουν και να ενημερώσουν.

Αλήθεια δεν ένοιωσες ποτέ την ανάγκη να ενημερωθείς τι λέει και τι γράφει ο Καθηγητής Λουκάς Μαργαρίτης με 20 χρόνια ερευνητική δουλειά στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Τι λέει ο Καθηγητής Γεωργίου του Πανεπιστημίου Πατρών, τι λέει ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κεφαλάς του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Τι λέει ο Δημήτρης Παναγόπουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας που στα δημοσιευθέντα ακαδημαϊκά του συγγράμματα (και δεν είναι λίγα) διαχωρίζει πλήρως την θέση του από τους γνωστούς ύμνους, τις αξιόπιστες μετρήσεις και τα Van καταγραφής της ακτινοβολίας της ΕΕΑΕ και τα περί ασφαλών ορίων του έτους 2000
Και αν ενδεχομένως σνομπάρεις τους Έλληνες Επιστήμονες και ασπάζεσαι μόνο την γνώμη αυτών που ανήκουν στο σύστημα και είναι αναγκασμένοι λόγω θέσης ή εξάρτησης να παρέχουν ευχολόγια στην κινητή τηλεφωνία, αλήθεια δεν ένοιωσες ποτέ την ανάγκη να ανατρέξεις και να μάθεις τι λένε τα διεθνή ονόματα όπως οι Καθηγητές Martin Pall, o Olle Johansson, η Devra Davis, ο Lenard Hardell, ο Martin Blank, o Niel Cherry, η Mallery Blyth, o Henry Lai, o Joel Moskovitz η Theodora Scarato και δεκάδες άλλοι με τα χιλιάδες συγγράμματα που δίνουν ένα σαφές στίγμα της επικινδυνότητας της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας πολύ πριν την εμφάνιση της εγκληματικής 5G.

Θα μπορούσες να καλέσεις τους Έλληνες Επιστήμονες απλά για να ακούσεις τι έχουν να πουν πριν σπεύσεις να τους μηδενίσεις αυτόματα και τους κατατάξεις με ευκολία στους συνομοσιολόγους και τεχνοφοβικούς. Θα περίμενα να δείξεις μια διαφορετική ευαισθησία στην σφαιρική ενημέρωση ψάχνοντας την αλήθεια μέσα από την διεθνή επιστημονική πληροφόρηση και έξω από την εμπορική προπαγάνδα των Εταιρειών Κινητής και της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας που δυστυχώς σαν υπηρεσία έχει την υποχρέωση τα ασπασθεί την Ελληνική παρωχημένη Νομοθεσία του 2000 ενώ μέσα στους κόλπους της τολμώ να πω ότι φιλοξενεί σοβαρούς ερευνητές με εντελώς διαφορετικές απόψεις.

Θα περίμενα να προβληματισθείς με τις 200 και πλέον πόλεις ανά τον κόσμο που έχουν σηκώσει το λάβαρο και φωνάζουν “Stop 5G” και ενδεχομένως να προβληματιστείς και με τις δεκάδες εκκλήσεις επιστημόνων από το 2000 και μετά που φέρνουν στο προσκήνιο τα πολλαπλά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας ως αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Θα περίμενα να ενθαρρύνεις έναν πραγματικό διάλογο με τους πολίτες στην χθεσινή εκδήλωση και αν υπήρχε τρόπος οι ειδικοί καλεσμένοι σου να καθησυχάσουν τους ανήσυχους και προβληματισμένους πολίτες αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο ανοιχτός διάλογος αποφεύγεται γιατί θα ακουστούν πολλά και έτσι θα ξυπνήσουν και άλλοι πολίτες.

Η επιστολή μου αυτή είναι εξ’ ονόματος των πολιτών της Καλαμάτας που ήδη γνωρίζουν και έχουν ενημερωθεί ότι η τεχνολογία 5G δεν είναι απλά γρήγορο internet αλλά πολλά παραπάνω, τα οποία πίστεψε με, αν γνώριζες δεν θα ήθελες να έχεις εσύ την ευθύνη. Η επιστολή αυτή είναι και εξ’ ονόματος αυτών που δεν γνωρίζουν και πιστεύουν ακόμα ότι η 5G θα κάνει την πόλη τους “Έξυπνη”, βέβαια αυτή η αναφορά είναι σαφώς ετεροχρονισμένη, είναι εξ’ ονόματος αυτών που σήμερα δεν γνωρίζουν αλλά όταν θα μάθουν θα σπεύσουν να την προσυπογράψουν αλλά τότε θα είναι πλέον αργά.»

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ