Connect with us

Μεσσηνία

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να προβληματιστείς…

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να προβληματιστείς… 1

Μέτσης σε Βασιλόπουλο

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και μετά το τέλος της χθεσινής ενημερωτική ημερίδας του Δήμου Καλαμάτας στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, για την εφαρμογή και χρήση του 5G με τη συμμετοχή επιστημόνων της ΕΕΤΤ, της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν όλες οι μετρήσεις που έχουν γίνει από το van που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» μέσω των οποίων επιχειρήθηκε μια εξάλειψη ευθυνών της εν λόγω τεχνολογίας όπου και έγκειται η ένσταση μερίδας συμπολιτών μας που αποχωρώντας από την αίθουσα ένοιωσαν πως τα ερωτήματά τους όχι μόνον δεν απαντήθηκαν –ως προς την ασφαλή χρήση και εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας – αντιθέτως παραμένουν, ίσως περισσότερο έντονα!

Θυμίζουμε ότι η εταιρία WIND είχε εφαρμόσει το 2019 πιλοτικά και σε περιορισμένη εμβέλεια το δίκτυο 5G στην πόλη κατόπιν όμως αντιδράσεων των πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του της διέκοψε την σύμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την ΕΕΑΕ στο Δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιεί εδώ και λίγο καιρό μετρήσεις οι οποίες αφορούν στο εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο οποίο λειτουργούσαν οι τοποθετηθέντες μηχανισμοί του 5G από τη εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind.

Η Οικολογική Κίνηση ζήτησε πρόσφατα από τον Δήμο Καλαμάτας και την Πολιτεία να μην προχωρήσουν στη συνέχιση του πειραματικού προγράμματος του 5G, έως ότου τοποθετηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση επί του θέματος επικινδυνότητας (ή όχι) για την ανθρώπινη υγεία.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Μπασακίδη, τον ενημέρωσε ότι τα δεδομένα για τις ακτινοβολίες υπάρχουν ήδη, παγκοσμίως για τις επιπτώσεις στην Υγεία των εν ενεργεία 2, 3, και 4G Ακτινοβολιών την ίδια ώρα που η 5G έχει διαφορετική αρχιτεκτονική και δεν υπάρχουν ακόμη Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτες Επιπτώσεων στην Υγεία.

Μέτσης σε Βασιλόπουλο: «Θα περίμενα να δείξεις μια διαφορετική ευαισθησία στην σφαιρική ενημέρωση ψάχνοντας την αλήθεια…»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Δρ. Θ. Μέτσης είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος απευθύνει ” φιλική” επιστολή στον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλου με την ελπίδα, όπως λέει, ότι έστω και τώρα ίσως μπορέσει να καταλάβει την Ιστορική ευθύνη που έχει απέναντι στους πολίτες του τόπου.

«Επ’ ευκαιρία της χθεσινής εκδήλωσης στην Καλαμάτα νιώθω την ανάγκη να απευθύνω μια ” φιλική” επιστολή στον Δήμαρχο της Καλαμάτας με την ελπίδα ότι έστω και τώρα ίσως μπορέσει να καταλάβει την Ιστορική ευθύνη που έχει

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Μετά την Χθεσινή εκδήλωση που κάποιοι Καλαματιανοί πολίτες δικαίως η ίσως με κάποια αγανάκτηση και υπερβολή, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως Καρναβάλι, αισθάνομαι την ανάγκη να σου απευθύνω αυτήν την επιστολή όχι για να προστατεύσω, όπως έχω κάνει στο παρελθόν, τους πολίτες της Καλαμάτας αλλά πρωτίστως εσένα που βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο και κουβαλάς μια τεράστια ευθύνη που θα μου επιτρέψεις να πω δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί.

Είναι πολλές οι καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο της Καλαμάτας αλλά και στον ημερήσιο τύπο με πανελλαδική κυκλοφορία που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και κατ’ επέκταση για την επερχόμενη τεχνολογία 5G που τόσο ένθερμα αλλά και τόσο πρόχειρα υποστηρίζεις. Οι καταχωρήσεις μας στα ΜΜΕ είναι αρκετές για να προβληματίσουν κάθε πολίτη που δεν γνωρίζει, αλλά περίμενα ότι ο πρώτος πολίτης της Καλαμάτας όχι μόνο να έχει προβληματισθεί αλλά να έχει ευαισθητοποιηθεί να μάθει, αν πράγματι υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όλα αυτά που όχι τόσο τυχαίοι πολίτες έσπευσαν στο πλευρό των Καλαματιανών αγόγγυστα και αφιλοκερδώς να εξηγήσουν και να ενημερώσουν.

Αλήθεια δεν ένοιωσες ποτέ την ανάγκη να ενημερωθείς τι λέει και τι γράφει ο Καθηγητής Λουκάς Μαργαρίτης με 20 χρόνια ερευνητική δουλειά στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Τι λέει ο Καθηγητής Γεωργίου του Πανεπιστημίου Πατρών, τι λέει ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Κεφαλάς του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Τι λέει ο Δημήτρης Παναγόπουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας που στα δημοσιευθέντα ακαδημαϊκά του συγγράμματα (και δεν είναι λίγα) διαχωρίζει πλήρως την θέση του από τους γνωστούς ύμνους, τις αξιόπιστες μετρήσεις και τα Van καταγραφής της ακτινοβολίας της ΕΕΑΕ και τα περί ασφαλών ορίων του έτους 2000
Και αν ενδεχομένως σνομπάρεις τους Έλληνες Επιστήμονες και ασπάζεσαι μόνο την γνώμη αυτών που ανήκουν στο σύστημα και είναι αναγκασμένοι λόγω θέσης ή εξάρτησης να παρέχουν ευχολόγια στην κινητή τηλεφωνία, αλήθεια δεν ένοιωσες ποτέ την ανάγκη να ανατρέξεις και να μάθεις τι λένε τα διεθνή ονόματα όπως οι Καθηγητές Martin Pall, o Olle Johansson, η Devra Davis, ο Lenard Hardell, ο Martin Blank, o Niel Cherry, η Mallery Blyth, o Henry Lai, o Joel Moskovitz η Theodora Scarato και δεκάδες άλλοι με τα χιλιάδες συγγράμματα που δίνουν ένα σαφές στίγμα της επικινδυνότητας της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας πολύ πριν την εμφάνιση της εγκληματικής 5G.

Θα μπορούσες να καλέσεις τους Έλληνες Επιστήμονες απλά για να ακούσεις τι έχουν να πουν πριν σπεύσεις να τους μηδενίσεις αυτόματα και τους κατατάξεις με ευκολία στους συνομοσιολόγους και τεχνοφοβικούς. Θα περίμενα να δείξεις μια διαφορετική ευαισθησία στην σφαιρική ενημέρωση ψάχνοντας την αλήθεια μέσα από την διεθνή επιστημονική πληροφόρηση και έξω από την εμπορική προπαγάνδα των Εταιρειών Κινητής και της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας που δυστυχώς σαν υπηρεσία έχει την υποχρέωση τα ασπασθεί την Ελληνική παρωχημένη Νομοθεσία του 2000 ενώ μέσα στους κόλπους της τολμώ να πω ότι φιλοξενεί σοβαρούς ερευνητές με εντελώς διαφορετικές απόψεις.

Θα περίμενα να προβληματισθείς με τις 200 και πλέον πόλεις ανά τον κόσμο που έχουν σηκώσει το λάβαρο και φωνάζουν “Stop 5G” και ενδεχομένως να προβληματιστείς και με τις δεκάδες εκκλήσεις επιστημόνων από το 2000 και μετά που φέρνουν στο προσκήνιο τα πολλαπλά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας ως αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Θα περίμενα να ενθαρρύνεις έναν πραγματικό διάλογο με τους πολίτες στην χθεσινή εκδήλωση και αν υπήρχε τρόπος οι ειδικοί καλεσμένοι σου να καθησυχάσουν τους ανήσυχους και προβληματισμένους πολίτες αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο ανοιχτός διάλογος αποφεύγεται γιατί θα ακουστούν πολλά και έτσι θα ξυπνήσουν και άλλοι πολίτες.

Η επιστολή μου αυτή είναι εξ’ ονόματος των πολιτών της Καλαμάτας που ήδη γνωρίζουν και έχουν ενημερωθεί ότι η τεχνολογία 5G δεν είναι απλά γρήγορο internet αλλά πολλά παραπάνω, τα οποία πίστεψε με, αν γνώριζες δεν θα ήθελες να έχεις εσύ την ευθύνη. Η επιστολή αυτή είναι και εξ’ ονόματος αυτών που δεν γνωρίζουν και πιστεύουν ακόμα ότι η 5G θα κάνει την πόλη τους “Έξυπνη”, βέβαια αυτή η αναφορά είναι σαφώς ετεροχρονισμένη, είναι εξ’ ονόματος αυτών που σήμερα δεν γνωρίζουν αλλά όταν θα μάθουν θα σπεύσουν να την προσυπογράψουν αλλά τότε θα είναι πλέον αργά.»

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 12

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 13

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 14

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 15

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 16

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 17

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 18

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 19

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 20

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 21

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ