Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στην Καλαμάτα με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας»

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μπασακίδη, του προέδρου του Συλλόγου καταστημάτων και εστίασης Καλαμάτας κ. Νίκου Μαλαπέτσα και του προέδρου του Συλλόγου εστίασης Μεσσηνίας κ. Γιάννη Κολοβού, ανακοινώθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον γαστρονομικό μας πλούτο, από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022.

 

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στην Καλαμάτα με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου 5

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος ανάφερε πως η επένδυση στον τουρισμό, την εξωστρέφεια, τις δράσεις που ενισχύουν την περιοχή μας ως προορισμό, αλλά και η στήριξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, αποτελούν για το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Αρχή όχι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή, μια προτεραιότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, με σταθερά βήματα, με σχέδιο και με την καθοδήγηση των ειδικών και επαγγελματιών του τουρισμού, ενισχύουμε τον προορισμό «Καλαμάτα», δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης και πραγματοποιούμε δράσεις ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Όπως άλλωστε προέκυψε και μέσα από τη μεγάλη διαβούλευση που έχει προηγηθεί, η γαστρονομία αποτελεί μία από τις ισχυρές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουμε στο εξής, προκειμένου προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, αυξάνοντας ταυτόχρονα το κομμάτι που μας αναλογεί από την τουριστική πίτα.

Η γαστρονομία, λοιπόν, θα πρωταγωνιστήσει στην Καλαμάτα και το επόμενο διάστημα. Από τις 21 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 στη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα έρχονται οι Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας, δράσεις που προφανώς θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το Επιμελητήριο, τους παραγωγούς, τους Συλλόγους και τους επαγγελματίες της εστίασης. Αναγνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και συνέργιες μπορούμε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως έχω πει πολλές φορές, οι πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που επιθυμούν να συνεισφέρουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους. Να συνεργαστούμε και να κάνουμε πράγματα που στο τέλος θα έχουν θετικό αντίκτυπο για την ανάπτυξη της περιοχή μας.

Οι «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» έρχονται με το γενικό συντονισμό να τον έχει το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου αλλά και με την καταλυτική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Μια εβδομάδα με γεύσεις από την Καλαμάτα, που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα, αλλά και τα εξαιρετικά προϊόντα μας, όπως το λάδι, το κρασί, τα αποστάγματα.

«Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας» στην Καλαμάτα με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου 6

Η συμμετοχή καταστημάτων εστίασης θα δώσει σίγουρα τον τόνο και τη δυναμική και όλα αυτά θα ολοκληρωθούν με ένα διήμερο που έχει προγραμματιστεί για τις 25-26 Νοεμβρίου στον αίθριο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των ποιοτικών τοπικών μας προϊόντων, με σειρά εκδηλώσεων, με γευσιγνωσίες, ενημερώσεις και πολλά ακόμη.

Η γαστρονομία για την Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη και οφείλουμε να την αναδείξουμε.

Οι γεύσεις της Καλαμάτας, του τόπου μας διαφήμιση!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις «Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας»

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ