Μεσσηνία
Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα
Ανέβηκε
7 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα
Το θέμα που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα στην τοπική αλλά και στην πανελλήνια ειδησεογραφία ήταν η απόφαση του ΔΣ Καλαμάτας(2/12/2019) για διακοπή της σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με την WIND σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος 5G στην Καλαμάτα.
Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα ΜΜΕ και κυρίως από το Διαδίκτυο ήταν δυσφημιστική για την πόλη και τους κατοίκους της και χλευαστική για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Η απόφαση του ΔΣ όμως της περασμένης συνεδρίασης πέραν των όσων διαδραματίσθηκαν ήταν αποτέλεσμα μιάς σειράς λαθών και παραλείψεων στα οποία αξίζει να σταθούμε.
1.Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχει κινητοποίηση ορισμένων ομάδων πολιτών κατά της πιλοτικής λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα και ότι παρότρυναν (ή πίεζαν) Δημοτικές Παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο. Μάλιστα είχαν διαδηλώσει την αντίθεσή τους αυτή τόσο με διάφορες εκδηλώσεις (μία μάλιστα στο νέο Δημαρχείο) αλλά και με επίσκεψη στον Δήμαρχο. Τι έκανε ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αλλά και η WIND για ν’ αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη?
Η μεν Δημοτική Αρχή υποβαθμίζοντας ίσως το θέμα δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε , η δε WIND περιορίσθηκε σε μία συνέντευξη τύπου η οποία περισσότερο προκάλεσε κάποιους παρά έδωσε καθησυχαστικές απαντήσεις .
2.Η κατάθεση από πλευράς Δημοτικής Αρχής για ψήφιση της πρότασης «περί μη ανανέωσης της σύμβασης με την WIND» (η οποία λήγει την 31/12/2019) , η παραδοχή του Δημάρχου ότι η σύμβαση αυτή πρέπει να προσφέρει περισσότερα ανταλλάγματα στο Δήμο ,το γεγονός ότι έδειξε να συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών και οι αβεβαιότητες της σύμβασης όπως περιγράφονται στις παραγράφους 4.1: « η τεχνολογία 5G δεν είναι ώριμη, ο τεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο… Ως εκ τούτου δεν παρέχεται οιασδήποτε φύσεως εγγύηση για τ’ αποτελέσματα του πιλοτικού και της δράσης» και 4.4 «δεν εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, ούτε την άρτια και ορθή λειτουργία των υπηρεσιών που θα επιλεγούν» είχαν ως αποτέλεσμα την υπερψήφιση της διακοπής της σύμβασης.
3.Η εμφανής αδυναμία του Προέδρου του ΔΣ να κρατήσει την συζήτηση στο επίπεδο που αρμόζει και η χαοτική κατάσταση που επικράτησε, είχαν ως αποτέλεσμα να περάσουν απαρατήρητες νηφάλιες τοποθετήσεις), να μην δοθούν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την αδειοδότηση των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί, για την ύπαρξη μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως προβλέπει ο Νόμος κ.ά, που ενδεχομένως να καθησύχαζαν κάποιους στο ακροατήριο και να επικρατήσουν οι κραυγές που έδωσαν τροφή στα κάθε είδους χλευαστικά σχόλια.
Σε ό,τι δε αφορά την δημοτική μας παράταξη οι τοποθετήσεις όλων μας κάθε άλλο παρά κατά της τεχνολογικής προόδου ήταν.( βλέπε πρακτικά συνεδρίασης).
Είμαστε προφανώς υπέρ κάθε τεχνολογικής εξέλιξης που προάγει την ζωή των ανθρώπου, υπό τον όρο πάντα της προστασίας της ζωής και του οικοσυστήματος μέσα στο οποίο ζεί.
Έτσι όσοι βιάστηκαν ηθελημένα ή αθέλητα ,να βάλουν όλους τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών στο ίδιο τσουβάλι και να μας ταυτίσουν με τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση της πόλης έκαναν μεγάλο λάθος.
Αυτά όμως ανήκουν στο χθες. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει τώρα είναι η επόμενη μέρα. Τι πρέπει να κάνουμε για ν’ αποκαταστήσουμε την τρωθείσα για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες φήμη της πόλης μας(η πρώτη ήταν ο Σαϊτοπόλεμος το περασμένο Πάσχα).
Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πλέον χρέος της Δημοτικής Αρχής :
1. να αναλάβει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (Υπ. Ψηφιακής πολιτικής, ΕΕΑΕ, Δημόκριτος), Πανεπιστημιακά Ιδρύματα , ερευνητικά κέντρα και την WIND, καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Αν μάλιστα διοργανώσει και διεθνές επιστημονικό συνέδριο για το 5G, τότε η πόλη θα διαφημισθεί διεθνώς ως επίκεντρο πλέον ενημέρωσης και προβληματισμού .
2. να δώσει στη δημοσιότητα για ενημέρωση των δημοτών όλα τα στοιχεία για τον εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί, τις άδειες των αρμοδίων αρχών ,τα αποτελέσματα των μετρήσεων και ότι άλλο στοιχείο όπως έπρεπε να είχε κάνει.
3. να φέρει σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ψηφιακών υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή, μέρος του οποίου να είναι ο Ψηφιακός Δήμος , με περισσότερα οφέλη για τους δημότες, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο κ. Δήμαρχος.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, έστω και καθυστερημένα.
Β. Τζαμουράνης
Δημ. Σύμβουλος επικεφαλής της
Δημ. Παράταξης «Πρότυπος Δήμος»
Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
«Πυρά» της ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ για τις αναθέσεις έργων στον Ταΰγετο – Καταγγελίες για αδιαφάνεια και εμπαιγμό των κατοίκων
-
Τζαμουράνης: «Ακυρώστε τη δια περιφοράς συνεδρίαση – Ανοιχτός διάλογος τώρα για την Υγεία»
-
Φιλαρμονική Καλαμάτας: Έκρηξη στο Δημοτικό Συμβούλιο με φόντο την απεργία της 25ης Μαρτίου
-
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και ζητήματα διαδικασίας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας
-
Σπύρος Χανδρινός: Η θεσμική εκτροπή και η πολιτική αναξιοπιστία του Δημάρχου Καλαμάτας
-
Αιχμές για την εικόνα και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από την Χριστίνα Καντζιλιέρη
-
Κοπή πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με μηνύματα στήριξης και ενότητας (photo+video)
-
«Καλαμάτα Μετά» μιλά για ευθύνες για τον θάνατο εργαζόμενου σε δημοτικό έργο στον Άρι
-
Έντονες αντιδράσεις για το διαφημιστικό spot του Καλαματιανού Καρναβαλιού – Παρέμβαση Τζαμουράνη
-
Η θεσμική ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα όρια της πολιτικής τιμητικής αναγνώρισης
-
Αποφασίστηκε η ανακήρυξη του Κώστα Καραμανλή ως Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας
-
Καταγγελίες της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» για αντιδημοκρατική λειτουργία στο Δημοτικό Συμβούλιο
-
Σοβαρές καταγγελίες Βασίλη Τζαμουράνη για ύβρεις και εκτροχιασμό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
-
Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι – Οργή γονέων και εκπαιδευτικών για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων
-
Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Στο ίδιο έργο θεατές….
-
Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Καλαμάτας
-
Καταγγελία Τζαμουράνη για «φίμωση» της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
-
Ψήφισμα της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» για τον πόλεμο στη Γάζα – Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους
-
Σφοδρή επίθεση Τζαμουράνη σε Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ – Καταγγελία για υπονόμευση της δημοκρατίας
-
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: Για τη στάση της Δημοτικής Αρχής στην ψηφοφορία για το πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
-
Αντιδράσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα – «Ζημία για το δημόσιο συμφέρον», λέει η παράταξη Καλαμάτα_ΜΕΤΑ
-
Ανησυχία Τζαμουράνη για την ασφάλεια στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας – Ερώτηση προς τη ΦΑΡΙΣ και τον Δήμο
-
Συλλυπητήριο μήνυμα B. Τζαμουράνη για την πρόωρη απώλεια του Γιώργου Μακρή
-
Σπύρος Χανδρινός: «Η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να φιμώνεται»
-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ: Καθυστερήσεις, αδιαφορία και “θα”… χωρίς τέλος από τη δημοτική αρχή
-
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Πέντε χαμένα χρόνια για την ανατολική παραλία – Χωρίς ανάληψη ευθύνης από τη δημοτική αρχή
-
Δήμος Καλαμάτας: Στη σκιά της ανεπάρκειας η διαχείριση πάρκινγκ και μαρίνας – Σκληρή κριτική από την παράταξη “Καλαμάτα_ΜΕΤΑ”
-
Παρατάσεις, καθυστερήσεις και απουσία σχεδιασμού: Στον αέρα τα έργα ανάπλασης στην Καλαμάτα
-
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Με εγκαίνια χωρίς άδεια και κληροδοτήματα σε εγκατάλειψη συνεχίζει η δημοτική αρχή
-
Καλαμάτα_Μετά για Πάρκινγκ: Ανεπαρκής η Δημοτική Αρχή – Απαιτούνται Άμεσα και Ουσιαστικά Μέτρα
Πρόσφατα Άρθρα

ΠΑΕ Καλαμάτα: Μόνο μέσω Gov.gr Wallet η είσοδος στο γήπεδο με τον Άρη

ARCO Live στο Poseidon Ocean View με τον Διονύση Κοτταρίδη

Με Πάνο Μουζουράκη η “Λευκή Νύχτα” τέλος Αυγούστου στην Καλαμάτα

Καλαμάτα – Παναιτωλικός 4-2: «Μαύρη Θύελλα» με τεσσάρα και πανηγυρική πρόκριση στη League Phase!

O Παναγιώτης Τζαβάρας, Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Καλαμάτας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Αθλητικά1 ημέρα πρινΣτην παγκόσμια ελίτ του Mölkky η Καλαμάτα – 6η θέση για την Εθνική Ελλάδας στο Nations Cup
-
Βιβλία1 ημέρα πριν«Τα ηλιοβασιλέματα της ψυχής» στο ιστορικό Μανιάκι – Μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τον πολιτισμό
-
Αθλητικά1 ημέρα πρινΚαλαμάτα – Παναιτωλικός 4-2: «Μαύρη Θύελλα» με τεσσάρα και πανηγυρική πρόκριση στη League Phase!
-
Τέχνη & Ψυχαγωγία1 ημέρα πρινΈκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πρινO Παναγιώτης Τζαβάρας, Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Καλαμάτας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΥπογραφή εργολαβικής σύμβασης για τον καθαρισμό της βλάστησης στο οδικό δίκτυο
-
Events1 ημέρα πρινΚαλαμάτα: Προβολή ντοκιμαντέρ για το «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΜουσικοθεατρική παράσταση στη Μεσσήνη: «Από τον Μύθο στο Ρεμπέτικο – Ιστορίες Πάθους και Μοίρας»,
















