Connect with us

Μεσσηνία

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα

Το θέμα που κυριάρχησε την περασμένη εβδομάδα στην τοπική αλλά και στην πανελλήνια ειδησεογραφία ήταν η απόφαση του ΔΣ Καλαμάτας(2/12/2019) για διακοπή της σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με την WIND σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος 5G στην Καλαμάτα.

Η εικόνα που δόθηκε από ορισμένα ΜΜΕ και κυρίως από το Διαδίκτυο ήταν δυσφημιστική για την πόλη και τους κατοίκους της και χλευαστική για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Η απόφαση του ΔΣ όμως της περασμένης συνεδρίασης πέραν των όσων διαδραματίσθηκαν ήταν αποτέλεσμα μιάς σειράς λαθών και παραλείψεων στα οποία αξίζει να σταθούμε.

1.Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχει κινητοποίηση ορισμένων ομάδων πολιτών κατά της πιλοτικής λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα και ότι παρότρυναν (ή πίεζαν) Δημοτικές Παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο. Μάλιστα είχαν διαδηλώσει την αντίθεσή τους αυτή τόσο με διάφορες εκδηλώσεις (μία μάλιστα στο νέο Δημαρχείο) αλλά και με επίσκεψη στον Δήμαρχο. Τι έκανε ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αλλά και η WIND για ν’ αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη?
Η μεν Δημοτική Αρχή υποβαθμίζοντας ίσως το θέμα δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε , η δε WIND περιορίσθηκε σε μία συνέντευξη τύπου η οποία περισσότερο προκάλεσε κάποιους παρά έδωσε καθησυχαστικές απαντήσεις .

2.Η κατάθεση από πλευράς Δημοτικής Αρχής για ψήφιση της πρότασης «περί μη ανανέωσης της σύμβασης με την WIND» (η οποία λήγει την 31/12/2019) , η παραδοχή του Δημάρχου ότι η σύμβαση αυτή πρέπει να προσφέρει περισσότερα ανταλλάγματα στο Δήμο ,το γεγονός ότι έδειξε να συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών και οι αβεβαιότητες της σύμβασης όπως περιγράφονται στις παραγράφους 4.1: « η τεχνολογία 5G δεν είναι ώριμη, ο τεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο… Ως εκ τούτου δεν παρέχεται οιασδήποτε φύσεως εγγύηση για τ’ αποτελέσματα του πιλοτικού και της δράσης» και 4.4 «δεν εγγυάται την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, ούτε την άρτια και ορθή λειτουργία των υπηρεσιών που θα επιλεγούν» είχαν ως αποτέλεσμα την υπερψήφιση της διακοπής της σύμβασης.

3.Η εμφανής αδυναμία του Προέδρου του ΔΣ να κρατήσει την συζήτηση στο επίπεδο που αρμόζει και η χαοτική κατάσταση που επικράτησε, είχαν ως αποτέλεσμα να περάσουν απαρατήρητες νηφάλιες τοποθετήσεις), να μην δοθούν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την αδειοδότηση των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί, για την ύπαρξη μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως προβλέπει ο Νόμος κ.ά, που ενδεχομένως να καθησύχαζαν κάποιους στο ακροατήριο και να επικρατήσουν οι κραυγές που έδωσαν τροφή στα κάθε είδους χλευαστικά σχόλια.

Σε ό,τι δε αφορά την δημοτική μας παράταξη οι τοποθετήσεις όλων μας κάθε άλλο παρά κατά της τεχνολογικής προόδου ήταν.( βλέπε πρακτικά συνεδρίασης).

Είμαστε προφανώς υπέρ κάθε τεχνολογικής εξέλιξης που προάγει την ζωή των ανθρώπου, υπό τον όρο πάντα της προστασίας της ζωής και του οικοσυστήματος μέσα στο οποίο ζεί.

Έτσι όσοι βιάστηκαν ηθελημένα ή αθέλητα ,να βάλουν όλους τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών στο ίδιο τσουβάλι και να μας ταυτίσουν με τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση της πόλης έκαναν μεγάλο λάθος.

Αυτά όμως ανήκουν στο χθες. Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει τώρα είναι η επόμενη μέρα. Τι πρέπει να κάνουμε για ν’ αποκαταστήσουμε την τρωθείσα για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες φήμη της πόλης μας(η πρώτη ήταν ο Σαϊτοπόλεμος το περασμένο Πάσχα).

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πλέον χρέος της Δημοτικής Αρχής :

1. να αναλάβει άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (Υπ. Ψηφιακής πολιτικής, ΕΕΑΕ, Δημόκριτος), Πανεπιστημιακά Ιδρύματα , ερευνητικά κέντρα και την WIND, καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών. Αν μάλιστα διοργανώσει και διεθνές επιστημονικό συνέδριο για το 5G, τότε η πόλη θα διαφημισθεί διεθνώς ως επίκεντρο πλέον ενημέρωσης και προβληματισμού .

2. να δώσει στη δημοσιότητα για ενημέρωση των δημοτών όλα τα στοιχεία για τον εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί, τις άδειες των αρμοδίων αρχών ,τα αποτελέσματα των μετρήσεων και ότι άλλο στοιχείο όπως έπρεπε να είχε κάνει.

3. να φέρει σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο ψηφιακών υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή, μέρος του οποίου να είναι ο Ψηφιακός Δήμος , με περισσότερα οφέλη για τους δημότες, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο κ. Δήμαρχος.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν, έστω και καθυστερημένα.

Β. Τζαμουράνης
Δημ. Σύμβουλος επικεφαλής της
Δημ. Παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 5

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 6

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 7

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 8

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 9

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 10
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 11

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 12

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Β.Τζαμουράνης: 5G Καλαμάτας- Η επόμενη μέρα 13

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 14
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ