Connect with us

Events

Απολογισμός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι επόμενες δράσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Απολογισμός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι επόμενες δράσεις 1

Δωδεκάμιση χιλιάδες θεατές πέρασαν συνολικά από το Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κατά την διάρκεια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, ενώ οι 2.500 ήταν μαθητές, κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παρακολούθησαν τις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης του Φεστιβάλ.

Απολογισμός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι επόμενες δράσεις 2

sdr

Τα στοιχεία παρουσίασαν, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ, Κλεώνη Φλέσσα, και η καλλιτεχνική διευθύντριά του, Τζίνα Πετροπούλου, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός ήταν πολύ θετικός. Μάλιστα, όπως τόνισε η κα Φλέσσα, τις ημέρες του Φεστιβάλ, “είχαμε περίπου 290 διανυχτερεύσεις στην Καλαμάτα, όταν πέρυσι είχαμε γύρω στις 170. Αυτό σημαίνει ότι η Καλαμάτα γέμισε αυτές τις μέρες με ανθρώπους από την Αθήνα και από πολλά μέρη του κόσμου και βεβαίως δεν είναι μόνο ότι ήρθανε αυτοί οι άνθρωποι, αλλά δείξανε τις ταινίες τους, είδανε την πόλη μας και την γύρω περιοχή και αγαπήσανε και τους Καλαματιανούς”.

 

“Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου μπορεί να τέλειωσε, συνεχίζονται όμως οι εκπαιδευτικές δράσεις  του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, που είναι και ο διοργανωτής-φορέας του Φεστιβάλ”, τόνισε από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου.

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε η κα Πετροπούλου, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο είναι ουσιαστικά η μεγάλη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, το οποίο, κύριο στόχο έχει τις εκπαιδευτικές δράσεις.

Αναφερόμενη ειδικότερα σε αυτές τις δράσεις, που ξεκινούν από τον επόμενο κιόλας μήνα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ σημείωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο, θα γίνει μια σειρά παρουσιάσεων.

 

Οι επόμενες δράσεις

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν τα εργα του Ιταλού σκηνοθέτη, Mario Brenta, ο οποίος και έχει προσκληθεί, ενώ σε τρία Γυμνάσια της Μεσσηνίας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του που αφορά στον Γλύπτη-Ζωγράφο Τιτσιάνο.

Η δεύτερη δράση εχει δρομολογηθεί για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου η καθηγήτρια Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, Νάντια Σερεμετάκη, θα εισηγηθεί επάνω στο θέμα, ενώ παράλληλα, σε μικρότερες πόλεις, θα γίνουν προβολές του ντοκιμαντέρ “Ελένη Αλταμούρα, Η πρώτη Ελληνίδα Ζωγράφος” , σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα.

Παράλληλα, θα συνεχίστεί η συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να προβληθούν κάποια ντοκιμαντέρ εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όχι μονο στη Μεσσηνία, αλλά και σε Λακωνία και Αργολίδα.

 

Τον Μάρτιο, επίσης, έχει προγραμματιστεί σεμινάριο 12 ωρών για σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον  σκηνοθέτη και εθελοντή του Φεστιβάλ, Τόμας Κούνστλερ, πάνω στο stop motion animation.

 

Στις 24 Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, θα πραγματοποιηθεί σχετική  Ημερίδα, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες του 1915 του  Αμερικανο-Αρμένιου σκηνοθέτη,  Bard Maronian, ο οποίος και θα παρευρεθεί, ως επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.

 

“Έχουμε πολλά στα σκαριά μας, γιατί, όπως είπα, δεν είναι το Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ είναι η μεγάλη γιορτή.Είναι πολύ βασικό για εμάς να υλοποιήσουμε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματικά, φέτος ,μπορούμε να το κάνουμε, γιατι είχαμε μία επιδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού”, τόνισε, κλείνοντας η κα Πετροπούλου.

 

 

Συνεργασίες με ΑΣΚΤ, Σχολή Σταυράκου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Αναφερόμενη στις συνεργασίες της φετεινής διοοργάνωσης, η καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ, Κλεώνη Φλέσσα είπε:

“ Η φετεινη χρονιά μας έδωσε τρεις παρα πολύ σημαντικές συνεργασίες. Είχαμε μία υπέροχη συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχών. Φοιτητες ήρθαν εδω κι έφτιαξαν ενα σπονδηλωτό έργο για την πόλη μας, το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ και το οποίο, απ’ό,τι μάθαμε, θα προβληθεί και στην Καλών Τεχνών, σε μία ειδική προβολή.

Επίσης φοιτητές της Σχολής Κινηματογράφου Σταυράκου ήρθαν και παρακολούθησαν σεμινάρια και ταινίες. Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα, μελλοντικοί άνθρωποι του Κινηματογράφου να παράγουν ταινίες, γνωρίζοντας την πόλη μας, που μπορει να μας φερει κι άλλους δημιουργούς να κάνουν κι άλλες ταινίες στην ευρυτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Η τρίτη συνεργασια που ελπίζουμε να συνεχιστεί, βεβαίως, είναι με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η οποία φέτος ηταν πάρα πολύ αποδοτική γιατί, πέρα από το ότι ένα ολόκληρο τρίμηνο οι φοιτητες δούλεψαν για το Φεστιβάλ και εθελοντικά και είδανε βέβαια ταινίες και δώσανε τα βραβεία, μας φέρνει κοντά με το Πανεπιστημιο και μας ανοίγει έναν δρόμο για μελλοντικές δουλειές που σκέφτεται το Φεστιβάλ”.

Τέλος, η κα Φλέσσα αναφέρθηκε, στις συνεργασίες που είχε φετος το Φεστιβάλ με τους Δήμους της Πύλου και της Πάτρας. Όπως είπε, “και οι δύο συνεργασίες πήγαν πάρα πολύ καλά, είχαν αυξημένη προσελευση, κάτι που αυξάνει και τις ευθύνες αμφίδρομα”.

Απολογισμός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι επόμενες δράσεις 3

Οι επιχορηγήσεις

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρημοτοδότηση του Φεστιβάλ από τους δήμους, η κα Πετροπούλου ανέφερε ότι το Φεστιβάλ υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί εν μέρει το αφιέρωμα της χρονιάς, που ήταν η Ισότητα των Φύλων, και από τη Βουλή.

“Όσον αφορά στους Δήμους, αυτοί που εμπλέκονται στην διοργάνωση είναι ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Δήμος Καλαμάτας και βέβαια η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία για τέταρτη χρονιά επιδοτεί κατα κάποιον τρόπο υπηρεσίες στο Φεστιβάλ”, είπε και πρόσθεσε:

“Ο Δήμος Πατρέων, δυστυχώς, έχει χρεοκοπήσει, όπως μας είπαν, οπότε δεν ήταν σε θέση να μας ενισχύσει.Επειδή για εμάς ήταν πολύ σημαντική η διοργάνωση στην Πάτρα, αναλάβαμε όλα τα έξοδα και δικαιωθήκαμε, γιατί πήγε πολύ καλά. Μέσα σε τέσσερις ημέρες πέρασαν 2.700 μαθητές (σ.σ.από τις προβολές της εκπαιδευτικής ζώνης). Άρα άξιζε τον κόπο. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μας επιχορήγησε με 4.500 ευρώ, ποσόν το οποίο θα δοθεί για να αναπτυχθεί όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεσα στο επόμενο τρίμηνο”.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, όπως εξήγησε η κα Πετροπούλου, ενώ από τη μία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιχορηγησει το Φεστιβάλ με 2.650 ευρω, από την άλλη  “καλούμαστε να πληρώσουμε την αίθουσα 1.500 ευρω και άλλα 800 ευρώ την φύλαξη.Οπότε, θεωρω ότι η συμβολή του Δήμου δεν ήταν όπως άλλες φορές”, σημείωσε.

“Παράλληλα, περιμένουμε απάντηση από τον Δήμο -έχουμε μια θετική ανταπόκριση-για να μας δοθεί ένας χώρος, όπου να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ.

Χρειαζόμαστε έναν χωρο για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας και περισσότερο για να εκμεταλλευτούμε την ταινιοθήκη, την οποία έχουμε εμπλουτίσει από ταινίες που μας έχουν δώσει οι σκηνοθέτες τα δικαιώματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Απολογισμός του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και οι επόμενες δράσεις 4

Events

Extreme Motocross Show από κορυφαίους πρωταθλητές στο 17ο Motor Festival της Μεσσήνης!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Extreme Motocross Show

Extreme Motocross Show – 17ο Motor Festival της Μεσσήνης

Οι Γιάννης Κουζής και Δημήτρης Κοντολέτας από τις 17-19 Ιουλίου στο μεγαλύτερο μηχανοκίνητο πάρκο αδρεναλίνης στο αεροδρόμιο της Τριόδου

Οι ετοιμασίες για το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο event της χρονιάς έχουν ξεκινήσει! Από τις 17 έως και τις 19 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί το 17ο Motor Festival, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεσσήνης και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σ’ έναν χώρο όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η πίστα του αεροδρομίου θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης μια φαντασμαγορική πενταπλή (!) αρένα δράσης, που θα περιλαμβάνει μία On Road πίστα για dragster, drift, αυτοκίνητα αναβάσεων, μοτοσυκλέτες ταχύτητας, stunt μηχανές και αυτοκίνητα, φορτηγά και καρτ, μία Off Road πίστα για 4×4, μία χωμάτινη διαδρομή για rally χωμάτινο και dirt Games, μία πίστα Motocross και άλλη μία για flat track και mini motocross!

Επαγγελματίες οδηγοί από όλους τους χώρους της μηχανοκίνησης, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώνονται σταδιακά, θα επιδοθούν σ’ ένα μοναδικό τριήμερο show με το Motocross να έχει (και αυτό) την τιμητική του!

Για την ακρίβεια, σε ό,τι αφορά στο Εxtreme Motocross Show του 17ου Motor Festival, επισημοποιήθηκε η συμμετοχή δύο πολύ μεγάλων πρωταθλητών.

Του Παναγιώτη Κουζή,  16 (!) φορές πρωταθλητή Ελλάδος και εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ελληνικού Motocross της τελευταίας εικοσαετίας, όπως και του πολύ έμπειρου πολυπρωταθλητή Δημήτρη Κοντολέτα. Ο τελευταίος μετά την ανακοίνωσή του τον περασμένο Φεβρουάριο για απόσυρση από την ενεργό δράση ύστερα από 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας ετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback. Μαζί τους θα είναι και ο Νίκος Βρεττός και πολλοί ακόμα θεαματικοί οδηγοί του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίοι θα προσφέρουν μοναδικά extreme shows.

Με τρεις αθλήτριες η εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου

Extreme Motocross Show

Φυσικά από την κορυφαία γιορτή της μηχανοκίνησης δεν θα ήταν δυνατό να απουσιάζει και το γυναικείο φύλο σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση των οδηγών. Η Ιωάννα και η Αμαλία Λάμπρου και η Ελισάβετ Ξενάκη θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για το 2020 κι αναμένεται κι εκείνες να εντυπωσιάσουν τους θεατές με τις δεξιότητές τους.

Αναπόσπαστο κομμάτι ο «Γύρος του θανάτου»!

Δίπλα από τις πέντε αρένες δράσης θα υπάρχει η μηχανοκίνητη Έκθεση της διοργάνωσης και ο βεβαίως ο «Γύρος του θανάτου»! Το πιο ιστορικό ακροβατικό της μηχανοκίνησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι Motor Festival, με τον Σπύρο Βερούτη να κόβει την ανάσα με τα ακροβατικά του μέσα στο… βαρέλι.

«Στόχος μας στο φεστιβάλ της Τριόδου είναι να κάνουμε κάτι ακόμη πιο δυνατό και ξεχωριστό. Να ενώσουμε για ακόμη μία φορά όλο τον κόσμο της μηχανοκίνησης σε μία μεγάλη γιορτή και συγχρόνως να αναδείξουμε το μεγαλείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να φέρουμε όσα περισσότερα νέα παιδιά με ασφάλεια κοντά στο άθλημα» δήλωσε ο διοργανωτής του 17ου Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς, που ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες.

Το ραντεβού για μικρούς και μεγάλους έχει δοθεί: Από τις 17 έως και τις 19 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσήνη για ένα φαντασμαγορικό μηχανοκίνητο τριήμερο, που θα συναρπάσει όλους τους επισκέπτες. Οι πύλες του 17ου Motor Festival θα ανοίξουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 20:00 με το ωράριο λειτουργίας να διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή 17 Ιουλίου 20:00 – 00:00, Σάββατο 18 Ιουλίου 18:00 – 00:00 και Κυριακή 19 Ιουλίου 18:00 – 23:00

Extreme Motocross Show

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Έκθεση Εικαστικών Έργων εκπαιδευτικής χρονιάς 2019-2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.30 στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο  «ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και  ελευθέρου  σχεδίου, των σπουδαστών  του  Εικαστικού Εργαστηρίου. Τα έργα αυτά είναι μια επιλογή από τις εικαστικές ασκήσεις που πραγματοποιηθήκαν κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Δίδαξαν  εκτός του καλλιτεχνικού διευθυντή Παναγιώτη Λαμπρινίδη, οι εικαστικοί:

Βελισάρης Χρήστος, Κελεμένδρη Έλλη, Μαλλιαρού Κωνσταντίνα, Μιχοπούλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Νάνση, Πετροπούλου Δήμητρα, Πολίτη Αγγελική, Πολυχρόνη Αγγελική, Τσαΐρης Γιώργος.

Το τμήμα των νηπίων οι δημιουργίες της φετινής χρονιάς είχαν σαν έμπνευση ανθρώπινες φιγούρες, όπως τις μαριονέτες. Συνεχίζοντας στο φυτικό και ζωικό περιβάλλον με την ποικιλομορφία του αποτυπωμένη πάνω στα κεραμικά μας έργα, ταξιδέψαμε στα παιχνίδια της αρχαιότητας και δημιουργήσαμε τις κούκλες. Διερευνώντας τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, φιλοτεχνήσαμε μορφές πάνω σε πλάκες πηλού, αγγίζοντας λίγο την τεχνική της μικρογλυπτικής..

Επίσης ζωγραφίσαμε με αφορμή τη δουλειά του Μοντριάν, του Μιρό και του Ματίς, με κολάζ-τεχνικές με μπατονέτες και πινέλα.

Στα παιδικά τμήματα, επιδιώχτηκε  η ανάπτυξη καλλιτεχνικών εμπειριών,  και πραγματοποιήθηκαν έργα  κολάζ και μολύβι σε ασπρόμαυρο σχέδιο. Μελετήσαμε καλλιτέχνες με προβολές – παρουσιάσεις δουλέψαμε με αφορμή το έργο τους ενώ τα μαθήματα επεκτάθηκαν στην χαρακτικής και ειδικά στις μονοτυπίες και ελεύθερο σχέδιο με μολύβι από  συνθέσεις.

Στο τμήμα των εφήβων( προπαρασκευαστικό) διδάχτηκαν οι κανόνες  σχεδίου κυρίως πάνω σε αρχαιοελληνικά αγάλματα αλλά και χρωματοτονική ανάλυση   σε συνθέσεις  εκ του φυσικού χρησιμοποιώντας υλικά όπως κάρβουνο, μολύβι, παστέλ και ακρυλικά χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος και τις αναλογίες του απεικονιζόμενου θέματος σύμφωνα  στο πόνεμα των εξετάσεων των Ανωτάτων Σχολών Καλλών Τεχνών.

Στο τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων φέτος διδάχτηκαν: Θεωρεία της συμπεριφοράς των χρωμάτων και του χρωματικού κύκλου, χρήση θερμών  ψυχρών χρωματοτονική ανάλυση, κιαροσκούρο  σύνθεση, αφαίρεση, πρακτική προσέγγιση ιμπρεσιονισμού και εξπρεσιονισμού, νεκρή φύση,  τοπίο, μοντέλο, αυτοπροσωπογραφία. Έγιναν αναφορές σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και θεματικές ασκήσεις. Στο μάθημα αν και ομαδικό κάθε σπουδαστής είχε ιδιαίτερη καθοδήγηση ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Στο τμήμα ενηλίκων Κεραμικής ακολουθώντας τις αναζητήσεις και τις δυνατότητες κάθε σπουδαστή δημιουργήθηκαν κεραμικά  εμπνευσμένες από τη φύση και την ιστορία της Κεραμικής. Ακολουθήθηκαν πολλές διαφορετικές τεχνικές  και κυρίως την ιαπωνική τεχνική του Ρακού. Στο τμήμα της Αγιογραφίας ασχοληθήκαμε  φέτος με το αντίγραφο βυζαντινής  φορητής εικόνας.

Στο εργαστήριο της χαρακτικής πραγματοποιήθηκαν έργα που άπτονται στην ευρύτερη έννοια της έντυπης τέχνης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές της ξυλογραφίας, έγχρωμη ξυλογραφία με την τεχνική της αφαιρούμενης μήτρας, ξηρή χάραξη, μονοτυπία, κολαγραφία.

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

Στην έκθεση  συμμετέχουν οι μαθητές:

Αγγελάκος  Γιώργος

Αλεξανδρόπουλος  Γιώργος

Αλεξοπούλου  Μαρία

Αντώναρου  Καίτη

Αντωνόπουλος  Αντώνης

Απέργη  Αγγελική

Ασημάκου  Αριστέα

Βαβαρούτσος  Βασίλης

Βασιλακόπουλος  Κων/νος

Βασιλόπουλος  Παν/της

Βεργινάδης Βασίλης

Βλαχοδημητρόπουλος  Βασίλης

Βλάχου  Ευγενία

Βλάχου  Πόλυ

Γαρουφαλή  Αθανασία

Γάτση Μαριλένα

Γεωργακόπουλος  Μάξιμος

Γεωργακόπουλος Χρήστος

Γεωργιλοπούλου  Αθανασία

Γιαννακοπούλου Ευαγγελία

Γιαννόπουλος  Αλέξανδρος

Γιαννουλάκη  Μαρία

Γλιάτα  Σταυρίνα

Γουρνάκης  Γιώργος

Γρουσουζάκου  Ασπασία

Γρουσουζάκου  Ηλιάννα

Δαβίλλας Γιώργος

Δαλιάνη Χριστίνα

Δημητροπούλου  Βασιλική

Διαμαντή Καλλιόπη

Διαμαντίδης  Στέφανος

Δικαιουλάκος  Αντώνης

Δουμουλάκη Μάρθα

Δρακονταειδή Κυριακούλα

Ηλιόπουλος  Πάνος

Θεόκα  Παρασκευή

Θεοχάρη  Ελένη

Θεοχάρη  Μαρία

Καλαρίτη  Παν/τα

Καλέκα  Χριστίνα

Καναλουπίτης  Γιώργος

Καναλουπίτης  Ιωάννης

Καπερνοπούλου  Σταυρούλα

Καπινιάρη  Κατερίνα

Καπόγλη Καλλιόπη-Θάλεια

Καραγιαννίδης  Ανδρέας

Καραμπάτσος  Αλέξανδρος

Κάργα  Βέρα

Καρυδομάτης Στάθης

Κατσαμπάνη  Ιωάννα

Κάτσος  Γιάννης

Κάτσου  Ελένη

Κεράνης  Παν/της

Κλείδωνας  Οδυσσέας

Κοντοπούλου Σοφία

Κούκα  Αλεξάνδρα

Κουλουμπέρη  Χρυσάνθη

Κουρουκλίδη  Σοφία

Κουσούλη  Μαρία

Κούτρος  Νίκος

Κούτρου  Κατερίνα

Κρητικάκης  Παν/της

Κριτσέλης  Ζώης

Κωνσταντοπούλου Ζένια

Λάμπου  Χριστίνα

Λαφαζάνος  Λεωνίδας

Λίτσα  Αρετή

Λιτσάϊ Πέτρος- Παν/της

Μάλαμα  Μαρία-Ελένη

Μαλεύρη  Γεωργία

Μανωλιά  Αναστασία

Μαρινάκη  Μυρτώ

Μαρισέλ  Αμαλία

Μαρτίνου  Θεανώ

Μασουρίδη  Δήμητρα

Μαυρέα  Αναστασία

Μαυροειδή  Αννα

Μητροπούλου  Μαρία

Μήτρου  Έλενα

Μουζάκης  Γιώργος

Μούντανου-Ρόκα  Μυρτώ

Μουτεβελή  Αθανασία

Μουτεβελής-Αφάλης Γιώργος

Μουτζούρη Μαρία

Μπακή  Αθηνά

Μπακοπούλου  Ιφιγένεια

Μπαλοπούλου  Βασιλική

Μπεκάκος  Λάζαρος

Μπεκάκου  Ιφιγένεια

Μπιρλή  Μελίνα

Μπίτσικα  Εμμέλεια

Μπλόϋελ  Αναστασία

Μπουρίκα  Μαρία

Μπουρίκας Γιάννης

Μπράατ  Ανδρέας

Νικητόπουλος Πέτρος

Νικολετζέα  Λυδία

Νικολοπούλου Έλενα

Παναγιωτόπουλος  Κων/νος

Παναγοπούλου  Άννα

Πανιόνι  Ανίτα

Πανιόνι  Μάρτα

Παντελοπούλου Ελένη

Παπαβασιλοπούλου Δανάη

Παπαδημητρίου  Μάριος

Παπαδημητρίου Ευαγγελία

Παπαδόδημα  Βασιλική

Παπαδόδημας  Παν/της

Παπαδοπούλου  Δέσποινα

Παπαθωμοπούλου Λήδα

Παπαμακάριος  Αντώνης

Παπαχρήστου  Άννα

Παπουτσάκη Αθανασία

Πάστρας  Ραφαήλ

Πατριαρχέα  Μαρία

Πλεμμένου  Λεωνιδία

Πουλάκου  Μαρία

Ρουμελιώτης  Διονύσης

Ρούσσης  Γιώργος

Σαμπαζιώτης  Σταύρος

Σαπάκος  Γιώργος

Σαπάκου  Ξανθή

Σαραντόπουλος  Μαρίνος

Σαραντοπούλου  Ιωάννα

Σαρρή  Αγγελική

Σδράκα  Μιχαέλα

Σερέντα Ιβάν

Σισμανίδης Βασίλης

Σκαφιδά  Αστερία

Σκούλικας  Βασίλειος

Σκούφης  Δημήτρης

Σολωμού  Μαρία

Σουγλέρη  Ελέσα

Σπανός Μιχαήλ

Σπίνος  Σταύρος

Σπυροπούλου  Αναστασία

Σπυροπούλου Μαρία-Βασιλική

Σταθόπουλος  Κων/νος

Σταυροπούλου Κων/να

Σφήκα  Μαριλού

Σφήκα  Σπυριδούλα

Τζαλίλη  Ιωάννα

Τζελέπης  Κων/νος

Φιάκα  Πηνελόπη

Φράγκος  Παν/της – Αθανάσιος

Φωτεινάκης  Γιώργος

Χαιρέτη   Μαρία

Χατζηκυριάκος  Βασίλης

Χατζηκυριάκου  Παν/τα

Χωραϊτης  Βασίλης

Ψυγογιόπουλος  Σαράντος

Gorman Tali

Εγκαίνια: 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.30

Διάρκεια: 3/7 έως και 31/8

Ωράριο: Κυριακή έως Δευτέρα  10.00 έως 13.00 και  19.00 έως 22.00

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8,(παλιό γυμνάσιο παραλίας), Καλαμάτα

Τηλ. 2721028864, e-mail: box5@otenet.gr

Δειτε

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Επιτυχημένη η εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων που διοργάνωσε ο Ευκλής Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίωνΤο Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 το απόγευμα, πάνω από ογδόντα άτομα (80) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” με τίτλο ”Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή !” στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του, τέρμα Αριστομένους 56, στην καρδιά της πόλης μας.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Οικονομοπούλου αγκάλιασε και υλοποίησε, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια την πρόταση της πεζοπόρου Κων/νας Δρακουλάκου, η οποία επιμελήθηκε, να κληρωθούν στους συμμετέχοντες 5 νέο κυκλοφόρητα βιβλία.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν η αναφορά της στον ιδρυτή του συλλόγου κο. Παναγιώτη Κουτρούλη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

Εκ μέρους της διοίκησης ευχαρίστησε τέλος, όλους τους φίλους του Ευκλή, για την μεγάλη προσφορά των βιβλίων και τις κυρίες – μέλη του για τα σπιτικά γλυκίσματα.

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ