Connect with us

Events

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου αρχίζει!

Ανέβηκε

στις

το 5ο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ πελοποννήσου αρχίζει! 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Η ισότητα των δύο φύλων είναι το θέμα του αφιερώματος που επέλεξε να κάνει φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποείται  18 έως τις 27 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και σε επτά άλλες πόλεις.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει 48 ξενα και 15 ελληνικά  βραβευμένα  ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτική ζώνη, σεμινάρια, εργαστήρια και άλλες πολύ ενδαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις,  παρουσίασαν σήμερα στο πολιτιστικό στέκι “Μπουκαδούρα” η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου, και η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σοφία Πουλουπάτη. Εκ μέρους της Περιφέρειας, που συγκαταλέγεται στους συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, το παρών έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα.

Όπως,μάλιστα, τόνισε η κα Μπούζα, “είμαστε σταθερά διπλά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για πέμπτη συνεχή χρονιά”, καθώς πρόκειται για έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που η Περιφέρεια υποστηρίζει με θέρμη. Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σημαντική την φετεινή ειδική  θεματική ενότητα του Φεστιβαλ, που αφορά στην ισότητα των δύο φύλων.

Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, Τζίνα Πετροπούλου υπογράμμισε τις δύο μεγάλες συνεργασίες που εξασφάλισε φέτος ο θεσμός, μία  με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και μία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της  συνεργασίας με την ΑΣΚΤ,   12  μεταπτυχιακοί φοιτητές της φθάνουν  την Δευτερα στην Καλαμάτα για να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό εργαστήριο που ήδη έχουν ξεκινήσει με τον πολυβραβευμένο Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, με τελικό στόχο την παραγωγή καλλιτεχνικών εργασιών videoart και θεματικό άξονα την πόλη της Καλαμάτας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι την πόλη μας θα επισκεφτούν και άλλοι 10 σπουδαστές από την Κινηματογραφική Σχολή Σταυράκου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ σημείωσε ότι το Ανώτατο Ίδρυμα θα αποδώσει εύφημον μνεία στο καλύτερο ξένο και ελληνικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ.

Πρόσθεσε ότι οι ταινίες που θα προβληθούν το τελευταίο τριήμερο του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένες στην Ισότητα των δύο φύλων και στο πλαίσιο αυτό θα δοθούν δύο χρηματικά βραβεία από την Γενική Γραμματεία Ισότητας, ύψους 1000 ευρώ, έκαστο.

Η κυρία Πετροπούλου στάθηκε επίσης στα σεμινάρια που θα πραγμοτοποιηθούν από ξένους  σκηνοθέτες στην Καλαμάτα,  τις ημέρες του Φεστιβάλ, τα οποία απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.(Για δηλώσεις συμμετοχής στο info@peloponnisosdocfestival.com)

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”στους εθελοντές, που εργάζονται εδώ και τρεις μήνες για τις ανάγκες του Φεστιβάλ απηύθυνε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σοφία Πουλουπάτη. Αναφερόμενη  στις παράλληλες εκδηλώσεις, η κα Πουλουπάτη σημείωσε ότι καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ  θα λειτουργεί έκθεση κεραμεικής και γλυπτικής, στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα την Ισότητα των δύο φύλων, που έχει επιμεληθεί το Καλλιτεχνικό Στέκι. Τα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν 20 καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 18:00 το απόγευμα.

Πρόσθεσε, ότι την ίδια ημέρα, στις 22:00, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, όπου θα γινονται οι προβολές των ντοκιμαντέρ, θα δοθεί συναυλία τζαζ με το κουαρτέτο του Αρίωνα Γυφτάκη. Για την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, εχει προγραμματιστεί συναυλία του κουιντέτου ABBAL στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.Η συναυλία θα επαναληφθεί κατα την λήξη του Φεστιβάλ.

 

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου αρχίζει!

 

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site

www.peloponnisosdocfestival.com

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ