Connect with us

Events

Με 3 ταινίες συνεχίζεται το 5ο διεθνές ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Με 3 ταινίες συνεχίζεται το 5ο διεθνές ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 1

“So help me god”- Yves Hinant,  Jean Libon (Βέλγιο)

 

Παρουσία σκηνοθέτη προβάλλεται αύριο (Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου), στις 18:00, το ντοκιμαντέρ  “So Help me Godτων Yves Hinant και Jean Libon. Η ταινία, που προβάλλεται σε πρώτη πανελλήνια προβολή, έλαβε ειδική μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του San Sebastián, το  2017 .

Σε αυτό το αμεταμέλητο και πολιτικά μη ορθό πορτρέτο, μια ξεχωριστή και εκκεντρική Βελγίδα δικαστής παίρνει τους θεατές πίσω από τη σκηνή, σε πραγματικές αστυνομικές έρευνες. Αυτό το πιο παράξενο και από το παράξενο ντοκιμαντέρ προκαλεί μία τρελή και καθηλωτική εμπειρία.

Με 3 ταινίες συνεχίζεται το 5ο διεθνές ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2

Η δικαστής με το “πολιτικά ανορθόδοξο” προφίλ

Η δικαστής Anne Gruwez, μια φημισμένη και εκκεντρική φιγούρα στο βελγικό δικαστικό σύστημα, ερευνά μία υπόθεση που είχε παγώσει για 20 ολόκληρα χρόνια, στην οποία δύο πόρνες, η Γιολάντα και η Νικόλ, βρέθηκαν αγρίως δολοφονημένες σε μια ανώτερης αστικής τάξης γειτονιά των Βρυξελλών.  Με τη βοήθεια ενός ικανού αριθμού αστυνομικών, η Gruwez διεξάγει περεταίρω έρευνες για τους τέσσερεις βασικούς υπόπτους, ένας εκ των οποίων απεβίωσε πρόσφατα, ενώ ένας άλλος ζει πλέον στο εξωτερικό. Καθώς οι μέθοδοι της επιστήμης της εγκληματολογίας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τα στοιχεία πρέπει να επανεξεταστούν, και ιδιαίτερα πρέπει να επανεξεταστεί ένα προφυλακτικό στο οποίο βρέθηκε DNA από έξι διαφορετικά προφίλ ατόμων. Καθώς η κύρια ιστορία εξελίσσεται, η ταινία ακολουθεί κι άλλες καθημερινές υποθέσεις, με τις οποίες η δικαστής έρχεται αντιμέτωπη. Υποθέσεις που περιλαμβάνουν από μικρούς απατεώνες, περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, μέχρι και περίπτωση παιδοκτονίας με παραστατική περιγραφή.  Έτσι, με τον τρόπο αυτό, μέσα από τα μάτια μιας δικαστή, συστήνεται μια εκτός ορίων κοινωνία.

 

Η δύναμη του So Help Me God βρίσκεται στην αγριότητα στην οποία οι συν-σκηνοθέτες τόσο δυνατά πιστεύουν, καθώς και στο δικαίωμα στην έκφραση και στον ελευθεριακό τρόπο αφήγησής τους που δεν υπόκειται σε λογοκρισία. Αυτό που ενισχύει αυτή τη γνήσια δημιουργία είναι το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε εκ των προτέρων προετοιμασία, δεν υπήρξε κάποιο σεναριακό σχεδίασμα. Δεν έγιναν καθόλου συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες και δεν υπήρξε σχολιασμός ή κείμενο σε οθόνη. Είχαν ήδη ασχοληθεί με την Gruwez σε προηγούμενο επεισόδιο με τίτλο Madame Judge, αλλά τώρα όλα τα γεγονότα είναι καινούργια και το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε μέσα σε διάστημα τριών ετών. Η υπόθεση της δολοφονίας φαίνεται να αποτελεί μια εξαιρετική πρόφαση για μια περεταίρω παρατήρηση ορισμένων πτυχών του βελγικού δικαστικού συστήματος και κατ’ επέκταση παρατήρηση της βελγικής κοινωνίας, μέσω του πολιτικά ανορθόδοξου προφίλ της δικαστή και των ιδιαίτερων υποθέσεων της. Παρά την σοβαρότητα των θεμάτων, από την ταινία δεν λείπουν πινελιές μαύρου χιούμορ, ή ακόμη και στιγμές χαλάρωσης, όταν η δικαστής νιώθει την ανάγκη να αποτραβηχτεί από την σκοτεινή πραγματικότητα που διαχειρίζεται.

 

Οι σκηνοθέτες τηρούν με επιμονή το φιλμικό τους στιλ, στιλ που βασίζεται στην κινηματογράφηση ανθρώπων που δεν αναπαριστούν πράξεις αλλά ενεργούν και καταγράφονται σε πραγματικές καταστάσεις, ένα στιλ που στις μέρες μας έχει ξεχαστεί. Το ντοκιμαντέρ αυτό δεν ωραιοποιεί κανένα από τα θέματά του και ακολουθεί την κινηματογραφική προσέγγιση της σχολής cinéma vérité, μιας σχολής που απέχει πολύ από τις στυλιζαρισμένες φόρμες των ντοκιμαντέρ που βλέπουμε σήμερα.

 

Όπως σωστά υπογραμμίζεται στο tagline της ταινίας, αυτό δεν είναι σινεμά, είναι κάτι χειρότερο. Οι άνθρωποι δεν υποδύονται κάτι, αλλά κινηματογραφούνται σε πραγματικές καταστάσεις.

 

Pinar Senel:”Οι πρόσφυγες έχουν τοποθετηθεί στον πάτο των κοινωνιών”

 

Παρουσία του Τούρκου σκηνοθέτη, Pinar Senel,  προβάλλεται αύριο (Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου) στις 20:00, σε πρώτη πανελλήνια προβολή, η ταινία του, «New life in frame».

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού παραγωγών ντοκιμαντερ που ζουν και εργάζονται στην Καμπούλ, όταν αναγκάζονται να γινουν πρόσφυγες στην Τουρκία, εξ αιτίας απειλών που δέχονται από μία ακραία θρησκευτική ομάδα.  Έχοντας ως μοναδικό πολύτιμο αγαθό την κάμερά τους, στον νέο τους τόπο ξεκινούν να κινηματογραφούν γάμους, ως το πλησιέστερο στο επάγγελμά τους αντικείμενο εργασίας…

Με 3 ταινίες συνεχίζεται το 5ο διεθνές ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 3

Σημείωμα Σκηνοθέτη

 

Ο Pinar Senel μίλησε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για την ταινία του και το ευαίσθητο θέμα με το οποίο καταπιάνεται, τους πρόσφυγες.

 

“Οι πρόσφυγες, των οποίων ο  πληθυσμός είναι πάνω από 25 εκατομμύρια, αντιμετωπίζονται ως νούμερα στα δελτία ειδήσεων. Έχουν αξιολογηθεί ως εξωγήινοι, άνθρωποι που έρχονται από άλλο πλανήτη. Έχουν τοποθετηθεί στον πάτο των κοινωνιών των χωρών στις οποίες καταφεύγουν. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες είναι οι Γήινοι. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει και μία ιστορία.

 

Η συνάντησή μου με το ζευγάρι της ταινίας ήταν μία σύμπτωση. Τους γνώρισα μέσω ενός άλλου Αφγανού πρόσφυγα στην Τουρκία, ο οποίος εργάζεται για το TRT. Μου ζητήθηκε να τους παράσχω ανεξάρτητη εργασία σ’ ένα από τα πρότζεκτ μου, αλλά εγώ έκανα ό,τι μπορούσα: έκανα ένα ντοκιμαντέρ γι’ αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να εκφραστούν, όπως, πράγματι, έκαναν. Μετά απ’ αυτό το ντοκιμαντέρ, ο κυβερνήτης της πόλης τους τους προσέφερε την Τουρκική υπηκοότητα. Τώρα, παραμένουν φτωχοί, αλλά είναι καλύτερα από την πρώτη χρονιά. Αυτή είναι μία σημαντική ταινία για την καριέρα μου. Εργαζόμουν για το τουρκικό ραδιόφωνο Voice από το 1999 που εκπέμπει για τους Τούρκους μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό. Η μετανάστευση ήταν και παραμένει ένα είδος εξειδίκευσης για εμένα. Αλλά τώρα μιλάμε περισσότερο για πρόσφυγες- θύματα πολέμου απ’ ό,τι για οικονομικούς μετανάστες.

 

Είμαι πολύ χαρούμενος που έδωσα φωνή σε πρόσφυγες και άσυλα με αυτό το φιλμ. Πολλες κοινωνίες στερούνται ενσυναίσθησης προς αυτούς. Είναι ξεκάθαρο πως είναι μία δύσκολη κατάσταση και για τους κατοίκους ενός τόπου. Αλλά μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία κατανόηση, κι αυτό θα πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι ένοχοι. Το μόνο έγκλημα που διαπράττεται είναι ότι επιτρέπουμε τους πολέμους για τα χρήματα.  Επίσης, είμαι χαρούμενος που γνωρίζω το ελληνικό κοινό στην Καλαμάτα. Ευχαριστώ το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον”.

 

LUNÀDIGAS– Nicoletta Nesler, Marilisa Piga (Ιταλία)

 

 

Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ιταλία επιλέγουν να μην έχουν παιδιά. Το “Lunàdigas” εξερευνά τον κόσμο τους. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται αύριο (Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου) στις 21:30, παρουσία της μίας εκ των δύο δημιουργών της, της Marilisa Piga, σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Με 3 ταινίες συνεχίζεται το 5ο διεθνές ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 4

Η λέξη “lunàdigas” προέρχεται από τη διάλεκτο της Σαρδηνίας και χρησιμοποιείται από τους βοσκούς για να προσδιορίσει τα πρόβατα που δεν αναπαράγονται. Οι σεναριογράφοι και σκηνοθέτιδες, Nicoletta Nesler και Marilisa Piga, επέλεξαν τη συγκεκριμένη λέξη για τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, ως τίτλο της ταινίας τους, μιας και η ιταλική γλώσσα δεν έχει μια λέξη που να τις χαρακτηρίζει. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι λέξεις έχουν αρνήσεις («χωρίς παιδιά», «όχι μητέρες»).

«Lunàdigas» είναι η λέξη που επιβεβαιώνει και υπογραμίζει με άμεση ειρωνεία, την ύπαρξη και την ταυτότητα αυτών των γυναικών, που αισθάνονται πλήρεις και χωρίς παιδιά, προκλητικά στερεότυπα, κοινές αντικλήψεις και αισθήματα ενοχής. Οι Lunàdigases είναι οι γυναίκες πρωταγωνίστριες, που πλαισιώνουν την ταινία μέσα από την προσωπική ιστορία της κάθε γυναίκας ξεχωριστά, που, αμέσως, γίνεται καθολική.

Το Lunadigas μιλάει για τη συνθήκη, που έχει ερμηνευθεί λιγότερο από τις ίδιες τις γυναίκες, τους λόγους που είναι κοινωνικά στιγματισμένες και την επιλογή να μην είναι η «μητέρα» ένα επίμονο ταμπού. Το Lunàdigas επιχειρεί να δείξει και να συμβάλει στην επίλυσή του ζητήματος.

 

*Η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Chouftouhonna Festival International d’art Feministe της Τυνησίας, το 2017.

 

Events

Extreme Motocross Show από κορυφαίους πρωταθλητές στο 17ο Motor Festival της Μεσσήνης!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Extreme Motocross Show

Extreme Motocross Show – 17ο Motor Festival της Μεσσήνης

Οι Γιάννης Κουζής και Δημήτρης Κοντολέτας από τις 17-19 Ιουλίου στο μεγαλύτερο μηχανοκίνητο πάρκο αδρεναλίνης στο αεροδρόμιο της Τριόδου

Οι ετοιμασίες για το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο event της χρονιάς έχουν ξεκινήσει! Από τις 17 έως και τις 19 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί το 17ο Motor Festival, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεσσήνης και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Σ’ έναν χώρο όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η πίστα του αεροδρομίου θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης μια φαντασμαγορική πενταπλή (!) αρένα δράσης, που θα περιλαμβάνει μία On Road πίστα για dragster, drift, αυτοκίνητα αναβάσεων, μοτοσυκλέτες ταχύτητας, stunt μηχανές και αυτοκίνητα, φορτηγά και καρτ, μία Off Road πίστα για 4×4, μία χωμάτινη διαδρομή για rally χωμάτινο και dirt Games, μία πίστα Motocross και άλλη μία για flat track και mini motocross!

Επαγγελματίες οδηγοί από όλους τους χώρους της μηχανοκίνησης, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώνονται σταδιακά, θα επιδοθούν σ’ ένα μοναδικό τριήμερο show με το Motocross να έχει (και αυτό) την τιμητική του!

Για την ακρίβεια, σε ό,τι αφορά στο Εxtreme Motocross Show του 17ου Motor Festival, επισημοποιήθηκε η συμμετοχή δύο πολύ μεγάλων πρωταθλητών.

Του Παναγιώτη Κουζή,  16 (!) φορές πρωταθλητή Ελλάδος και εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ελληνικού Motocross της τελευταίας εικοσαετίας, όπως και του πολύ έμπειρου πολυπρωταθλητή Δημήτρη Κοντολέτα. Ο τελευταίος μετά την ανακοίνωσή του τον περασμένο Φεβρουάριο για απόσυρση από την ενεργό δράση ύστερα από 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας ετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback. Μαζί τους θα είναι και ο Νίκος Βρεττός και πολλοί ακόμα θεαματικοί οδηγοί του ελληνικού πρωταθλήματος, οι οποίοι θα προσφέρουν μοναδικά extreme shows.

Με τρεις αθλήτριες η εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου

Extreme Motocross Show

Φυσικά από την κορυφαία γιορτή της μηχανοκίνησης δεν θα ήταν δυνατό να απουσιάζει και το γυναικείο φύλο σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση των οδηγών. Η Ιωάννα και η Αμαλία Λάμπρου και η Ελισάβετ Ξενάκη θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για το 2020 κι αναμένεται κι εκείνες να εντυπωσιάσουν τους θεατές με τις δεξιότητές τους.

Αναπόσπαστο κομμάτι ο «Γύρος του θανάτου»!

Δίπλα από τις πέντε αρένες δράσης θα υπάρχει η μηχανοκίνητη Έκθεση της διοργάνωσης και ο βεβαίως ο «Γύρος του θανάτου»! Το πιο ιστορικό ακροβατικό της μηχανοκίνησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι Motor Festival, με τον Σπύρο Βερούτη να κόβει την ανάσα με τα ακροβατικά του μέσα στο… βαρέλι.

«Στόχος μας στο φεστιβάλ της Τριόδου είναι να κάνουμε κάτι ακόμη πιο δυνατό και ξεχωριστό. Να ενώσουμε για ακόμη μία φορά όλο τον κόσμο της μηχανοκίνησης σε μία μεγάλη γιορτή και συγχρόνως να αναδείξουμε το μεγαλείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να φέρουμε όσα περισσότερα νέα παιδιά με ασφάλεια κοντά στο άθλημα» δήλωσε ο διοργανωτής του 17ου Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς, που ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες.

Το ραντεβού για μικρούς και μεγάλους έχει δοθεί: Από τις 17 έως και τις 19 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Τριόδου στη Μεσσήνη για ένα φαντασμαγορικό μηχανοκίνητο τριήμερο, που θα συναρπάσει όλους τους επισκέπτες. Οι πύλες του 17ου Motor Festival θα ανοίξουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 20:00 με το ωράριο λειτουργίας να διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή 17 Ιουλίου 20:00 – 00:00, Σάββατο 18 Ιουλίου 18:00 – 00:00 και Κυριακή 19 Ιουλίου 18:00 – 23:00

Extreme Motocross Show

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Έκθεση Εικαστικών Έργων εκπαιδευτικής χρονιάς 2019-2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.30 στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο  «ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και  ελευθέρου  σχεδίου, των σπουδαστών  του  Εικαστικού Εργαστηρίου. Τα έργα αυτά είναι μια επιλογή από τις εικαστικές ασκήσεις που πραγματοποιηθήκαν κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Δίδαξαν  εκτός του καλλιτεχνικού διευθυντή Παναγιώτη Λαμπρινίδη, οι εικαστικοί:

Βελισάρης Χρήστος, Κελεμένδρη Έλλη, Μαλλιαρού Κωνσταντίνα, Μιχοπούλου Ιωάννα, Παπαδοπούλου Νάνση, Πετροπούλου Δήμητρα, Πολίτη Αγγελική, Πολυχρόνη Αγγελική, Τσαΐρης Γιώργος.

Το τμήμα των νηπίων οι δημιουργίες της φετινής χρονιάς είχαν σαν έμπνευση ανθρώπινες φιγούρες, όπως τις μαριονέτες. Συνεχίζοντας στο φυτικό και ζωικό περιβάλλον με την ποικιλομορφία του αποτυπωμένη πάνω στα κεραμικά μας έργα, ταξιδέψαμε στα παιχνίδια της αρχαιότητας και δημιουργήσαμε τις κούκλες. Διερευνώντας τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, φιλοτεχνήσαμε μορφές πάνω σε πλάκες πηλού, αγγίζοντας λίγο την τεχνική της μικρογλυπτικής..

Επίσης ζωγραφίσαμε με αφορμή τη δουλειά του Μοντριάν, του Μιρό και του Ματίς, με κολάζ-τεχνικές με μπατονέτες και πινέλα.

Στα παιδικά τμήματα, επιδιώχτηκε  η ανάπτυξη καλλιτεχνικών εμπειριών,  και πραγματοποιήθηκαν έργα  κολάζ και μολύβι σε ασπρόμαυρο σχέδιο. Μελετήσαμε καλλιτέχνες με προβολές – παρουσιάσεις δουλέψαμε με αφορμή το έργο τους ενώ τα μαθήματα επεκτάθηκαν στην χαρακτικής και ειδικά στις μονοτυπίες και ελεύθερο σχέδιο με μολύβι από  συνθέσεις.

Στο τμήμα των εφήβων( προπαρασκευαστικό) διδάχτηκαν οι κανόνες  σχεδίου κυρίως πάνω σε αρχαιοελληνικά αγάλματα αλλά και χρωματοτονική ανάλυση   σε συνθέσεις  εκ του φυσικού χρησιμοποιώντας υλικά όπως κάρβουνο, μολύβι, παστέλ και ακρυλικά χρώματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος και τις αναλογίες του απεικονιζόμενου θέματος σύμφωνα  στο πόνεμα των εξετάσεων των Ανωτάτων Σχολών Καλλών Τεχνών.

Στο τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων φέτος διδάχτηκαν: Θεωρεία της συμπεριφοράς των χρωμάτων και του χρωματικού κύκλου, χρήση θερμών  ψυχρών χρωματοτονική ανάλυση, κιαροσκούρο  σύνθεση, αφαίρεση, πρακτική προσέγγιση ιμπρεσιονισμού και εξπρεσιονισμού, νεκρή φύση,  τοπίο, μοντέλο, αυτοπροσωπογραφία. Έγιναν αναφορές σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και θεματικές ασκήσεις. Στο μάθημα αν και ομαδικό κάθε σπουδαστής είχε ιδιαίτερη καθοδήγηση ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Στο τμήμα ενηλίκων Κεραμικής ακολουθώντας τις αναζητήσεις και τις δυνατότητες κάθε σπουδαστή δημιουργήθηκαν κεραμικά  εμπνευσμένες από τη φύση και την ιστορία της Κεραμικής. Ακολουθήθηκαν πολλές διαφορετικές τεχνικές  και κυρίως την ιαπωνική τεχνική του Ρακού. Στο τμήμα της Αγιογραφίας ασχοληθήκαμε  φέτος με το αντίγραφο βυζαντινής  φορητής εικόνας.

Στο εργαστήριο της χαρακτικής πραγματοποιήθηκαν έργα που άπτονται στην ευρύτερη έννοια της έντυπης τέχνης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές της ξυλογραφίας, έγχρωμη ξυλογραφία με την τεχνική της αφαιρούμενης μήτρας, ξηρή χάραξη, μονοτυπία, κολαγραφία.

«ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» Εικαστικο Εργαστηρίο της «Φάρις»

Στην έκθεση  συμμετέχουν οι μαθητές:

Αγγελάκος  Γιώργος

Αλεξανδρόπουλος  Γιώργος

Αλεξοπούλου  Μαρία

Αντώναρου  Καίτη

Αντωνόπουλος  Αντώνης

Απέργη  Αγγελική

Ασημάκου  Αριστέα

Βαβαρούτσος  Βασίλης

Βασιλακόπουλος  Κων/νος

Βασιλόπουλος  Παν/της

Βεργινάδης Βασίλης

Βλαχοδημητρόπουλος  Βασίλης

Βλάχου  Ευγενία

Βλάχου  Πόλυ

Γαρουφαλή  Αθανασία

Γάτση Μαριλένα

Γεωργακόπουλος  Μάξιμος

Γεωργακόπουλος Χρήστος

Γεωργιλοπούλου  Αθανασία

Γιαννακοπούλου Ευαγγελία

Γιαννόπουλος  Αλέξανδρος

Γιαννουλάκη  Μαρία

Γλιάτα  Σταυρίνα

Γουρνάκης  Γιώργος

Γρουσουζάκου  Ασπασία

Γρουσουζάκου  Ηλιάννα

Δαβίλλας Γιώργος

Δαλιάνη Χριστίνα

Δημητροπούλου  Βασιλική

Διαμαντή Καλλιόπη

Διαμαντίδης  Στέφανος

Δικαιουλάκος  Αντώνης

Δουμουλάκη Μάρθα

Δρακονταειδή Κυριακούλα

Ηλιόπουλος  Πάνος

Θεόκα  Παρασκευή

Θεοχάρη  Ελένη

Θεοχάρη  Μαρία

Καλαρίτη  Παν/τα

Καλέκα  Χριστίνα

Καναλουπίτης  Γιώργος

Καναλουπίτης  Ιωάννης

Καπερνοπούλου  Σταυρούλα

Καπινιάρη  Κατερίνα

Καπόγλη Καλλιόπη-Θάλεια

Καραγιαννίδης  Ανδρέας

Καραμπάτσος  Αλέξανδρος

Κάργα  Βέρα

Καρυδομάτης Στάθης

Κατσαμπάνη  Ιωάννα

Κάτσος  Γιάννης

Κάτσου  Ελένη

Κεράνης  Παν/της

Κλείδωνας  Οδυσσέας

Κοντοπούλου Σοφία

Κούκα  Αλεξάνδρα

Κουλουμπέρη  Χρυσάνθη

Κουρουκλίδη  Σοφία

Κουσούλη  Μαρία

Κούτρος  Νίκος

Κούτρου  Κατερίνα

Κρητικάκης  Παν/της

Κριτσέλης  Ζώης

Κωνσταντοπούλου Ζένια

Λάμπου  Χριστίνα

Λαφαζάνος  Λεωνίδας

Λίτσα  Αρετή

Λιτσάϊ Πέτρος- Παν/της

Μάλαμα  Μαρία-Ελένη

Μαλεύρη  Γεωργία

Μανωλιά  Αναστασία

Μαρινάκη  Μυρτώ

Μαρισέλ  Αμαλία

Μαρτίνου  Θεανώ

Μασουρίδη  Δήμητρα

Μαυρέα  Αναστασία

Μαυροειδή  Αννα

Μητροπούλου  Μαρία

Μήτρου  Έλενα

Μουζάκης  Γιώργος

Μούντανου-Ρόκα  Μυρτώ

Μουτεβελή  Αθανασία

Μουτεβελής-Αφάλης Γιώργος

Μουτζούρη Μαρία

Μπακή  Αθηνά

Μπακοπούλου  Ιφιγένεια

Μπαλοπούλου  Βασιλική

Μπεκάκος  Λάζαρος

Μπεκάκου  Ιφιγένεια

Μπιρλή  Μελίνα

Μπίτσικα  Εμμέλεια

Μπλόϋελ  Αναστασία

Μπουρίκα  Μαρία

Μπουρίκας Γιάννης

Μπράατ  Ανδρέας

Νικητόπουλος Πέτρος

Νικολετζέα  Λυδία

Νικολοπούλου Έλενα

Παναγιωτόπουλος  Κων/νος

Παναγοπούλου  Άννα

Πανιόνι  Ανίτα

Πανιόνι  Μάρτα

Παντελοπούλου Ελένη

Παπαβασιλοπούλου Δανάη

Παπαδημητρίου  Μάριος

Παπαδημητρίου Ευαγγελία

Παπαδόδημα  Βασιλική

Παπαδόδημας  Παν/της

Παπαδοπούλου  Δέσποινα

Παπαθωμοπούλου Λήδα

Παπαμακάριος  Αντώνης

Παπαχρήστου  Άννα

Παπουτσάκη Αθανασία

Πάστρας  Ραφαήλ

Πατριαρχέα  Μαρία

Πλεμμένου  Λεωνιδία

Πουλάκου  Μαρία

Ρουμελιώτης  Διονύσης

Ρούσσης  Γιώργος

Σαμπαζιώτης  Σταύρος

Σαπάκος  Γιώργος

Σαπάκου  Ξανθή

Σαραντόπουλος  Μαρίνος

Σαραντοπούλου  Ιωάννα

Σαρρή  Αγγελική

Σδράκα  Μιχαέλα

Σερέντα Ιβάν

Σισμανίδης Βασίλης

Σκαφιδά  Αστερία

Σκούλικας  Βασίλειος

Σκούφης  Δημήτρης

Σολωμού  Μαρία

Σουγλέρη  Ελέσα

Σπανός Μιχαήλ

Σπίνος  Σταύρος

Σπυροπούλου  Αναστασία

Σπυροπούλου Μαρία-Βασιλική

Σταθόπουλος  Κων/νος

Σταυροπούλου Κων/να

Σφήκα  Μαριλού

Σφήκα  Σπυριδούλα

Τζαλίλη  Ιωάννα

Τζελέπης  Κων/νος

Φιάκα  Πηνελόπη

Φράγκος  Παν/της – Αθανάσιος

Φωτεινάκης  Γιώργος

Χαιρέτη   Μαρία

Χατζηκυριάκος  Βασίλης

Χατζηκυριάκου  Παν/τα

Χωραϊτης  Βασίλης

Ψυγογιόπουλος  Σαράντος

Gorman Tali

Εγκαίνια: 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 20.30

Διάρκεια: 3/7 έως και 31/8

Ωράριο: Κυριακή έως Δευτέρα  10.00 έως 13.00 και  19.00 έως 22.00

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8,(παλιό γυμνάσιο παραλίας), Καλαμάτα

Τηλ. 2721028864, e-mail: box5@otenet.gr

Δειτε

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Επιτυχημένη η εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων που διοργάνωσε ο Ευκλής Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίωνΤο Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 το απόγευμα, πάνω από ογδόντα άτομα (80) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” με τίτλο ”Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή !” στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του, τέρμα Αριστομένους 56, στην καρδιά της πόλης μας.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Οικονομοπούλου αγκάλιασε και υλοποίησε, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια την πρόταση της πεζοπόρου Κων/νας Δρακουλάκου, η οποία επιμελήθηκε, να κληρωθούν στους συμμετέχοντες 5 νέο κυκλοφόρητα βιβλία.

Ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή ήταν η αναφορά της στον ιδρυτή του συλλόγου κο. Παναγιώτη Κουτρούλη, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

Εκ μέρους της διοίκησης ευχαρίστησε τέλος, όλους τους φίλους του Ευκλή, για την μεγάλη προσφορά των βιβλίων και τις κυρίες – μέλη του για τα σπιτικά γλυκίσματα.

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ Εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ