Connect with us

Events

Χάρης Βγενής – Νίκος Κουρής: Τι Καρναβάλι θέλει η Καλαμάτα;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χάρης Βγενής – Νίκος Κουρής: Τι Καρναβάλι θέλει η Καλαμάτα; 1

Σύντομη ιστορική αναδρομή.

2013: Μια μικρή ομάδα Καλαματιανών διοργανώνει ανιδιοτελώς  το 1ο σύγχρονο Καλαματιανό Καρναβάλι. Η επιτυχία είναι τεράστια: 48 πληρώματα, 15 άρματα, 5.000 καρναβαλιστές, 10.000 επισκέπτες. 10 ημέρες γιορτής και εκδηλώσεων σε όλη την πόλη.

2014: Ιδρύεται ο σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ‘’Καλαματιανό Καρναβάλι’’  και αναλαμβάνει  τη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς.

2015-2019: O Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει το Καλαματιανό Καρναβάλι. Η φθίνουσα πορεία είναι πασιφανής σε όλα τα επίπεδα.

Αντισταθμιστικά οφέλη.

Εμείς θεωρούμε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση όλο το χρόνο, για να έχει πολλαπλά οφέλη: Πρωτίστως την αθρόα συμμετοχή των Καρναβαλιστών όλων των ηλικιών και τη δωρεάν ψυχαγωγία τους σε όλες τις εκδηλώσεις . Συνάμα να προσφέρει τα  μέγιστα  ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη στην τοπική αγορά.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Ο στόχος μας όπως την 1η χρονιά με Καρναβαλιστές  και επισκέπτες που ξεπέρασαν τους  15.000, δημιούργησε στην τοπική οικονομία τζίρο πολύ μεγαλύτερο από 1.000.000 ευρώ.

Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας δώσει στοιχεία από μια αντιστοίχου μεγέθους διοργάνωση, που μπορεί να δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλο τζίρο ;  Τονίζουμε ότι το Καρναβάλι αφορά ένα σύνολο επαγγελματιών και επιχειρήσεων, όπως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (café, bar,εστιατόρια), κατασκευής και πώλησης στολών αξεσουάρ και αρμάτων, επιχειρήσεις ήχου και φωτισμού, φωτογράφους, εικονολήπτες, γραφίστες, παρουσιαστές, ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), καλλιτέχνες κλπ.

Υπάρχουν βέβαια και οι  φωνές  – σεβαστές  -του τύπου ‘’ για τα καρναβάλια είμαστε’’. Εμείς θεωρούμε ότι μια μητροπολιτική πρωτεύουσα όπως θέλουμε και ονειρευόμαστε  να είναι η Καλαμάτα μας, με σωστό προγραμματισμό ατζέντα και προτεραιότητες μπορεί να τα καταφέρει εξ ίσου καλά σε διάφορα ζητήματα.Μπορεί  το Καρναβάλι να μην είναι το Πρώτο και Μεγαλύτερο θέμα στην πόλη, αλλά όσοι το πιστεύουν ας το δουν στη σωστή του διάσταση, με τις μεγάλες δυνατότητες και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η σύγχυση που δημιουργείται πολλές φορές εσκεμμένα, δεν οδηγεί σε θετικά συμπεράσματα και αποτελέσματα.

Το Καλαματιανό Καρναβάλι διεξάγεται στην χειρότερη περίοδο της χρονιάς – από τουριστική άποψη –  και μάλιστα μέσα στη δύνη μιας τεράστιας  και παρατεταμένης διάρκειας οικονομική κρίση. Η τοπική αγορά – κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – πλήττονται βάναυσα και  αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Το Καλαματιανό Καρναβάλι ως η μεγαλύτερη και μαζικότερη διοργάνωση που δημιουργήθηκε στην πόλη το 2013 – χωρίς να έχει την ίδια επιτυχημένη πορεία – , μπορεί να προσφέρει βαθειά ανάσα στους επαγγελματίες  φέρνοντας ‘’φρέσκο χρήμα’’ .

Η πρόταση μας

Εμείς πιστεύουμε – και το αποδείξαμε την 1η χρονιά –  ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, δεν είναι μια βόλτα στην πλατεία την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Το 2016 βλέποντας τις δυσμενείς εξελίξεις  παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια καινούργια αναβαθμισμένη διοργάνωση  του Καλαματιανού Καρναβαλιού. Την αναρτήσαμε στη σελίδα ‘’Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού’’ με περισσότερους από 10.000 φίλους, η οποία αγνοείται συστηματικά από τη διορισμένη Καρναβαλική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αγνόησε την πρόταση μας.

Την επαναφέραμε πέρυσι, το 2018. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και μας τιμά το γεγονός ότι περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας, την προσυπογράφουν διαπιστώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας και κάθε χρόνο απαξιώνεται όλο και περισσότερο.

Την πρόταση μας μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο facebook στη σελίδα ‘’Φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού’’ . Τα κυριότερα σημεία της είναι τα εξής:

1.Απεμπλοκή του Δήμου Καλαμάτας από το Καλαματιανό Καρναβάλι  με την υφιστάμενη μορφή και δομή.

2.Δημιουργία Καρναβαλικής Συγκλήτου, με μέλη τους αρχηγούς των πληρωμάτων από το 2013 μέχρι σήμερα και άλλους ενεργούς πολίτες (όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν).

3.Δημιουργία Καρναβαλικού Κομιτάτου, με σκοπό την οργάνωση και διαχείριση των βασικών τομέων  του Καρναβαλιού (ταυτότητα, παρελάσεις, εκδηλώσεις, πληρώματα, παιχνίδια,marketing,προβολή, επικοινωνία κλπ).

4.Ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για όλα τα ζητήματα ύστερα από διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους και ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς κάθε κλάδο επαγγελματιών που εμπλέκονται με τη διοργάνωση του Καρναβαλιού.

5.Πλήρης εξωστρέφεια ώστε το Καλαματιανό Καρναβάλι να αποτελεί ισχυρό brand name για την προσέλκυση επισκεπτών καθ΄ όλη τη διάρκεια του.

Με την ευχή να υπάρχουν και άλλες θετικές προτάσεις και εισηγήσεις για το Καλαματιανό Καρναβάλι, σήμερα 6 χρόνια μετά,  η ερώτηση μας είναι απλή και απευθύνεται προς όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως τους υποψηφίους δημάρχους:

Τι Καρναβάλι θέλει η Καλαμάτα;

 

Εκ των ιδρυτών του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Χάρης Βγενής – Νίκος Κουρής

 

 

Events

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand 14

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εκδήλωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με Bazar από αγαπημένα ρούχα second hand (δεύτερο χέρι), όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει και να προμηθευτεί από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00 στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2

  • Τι κάνετε αγαπημένα ρούχα που είναι «του κουτιού», αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε;
  • Τι κάνετε παλτά, ταγιέρ φορέματα που αγαπήσατε πολύ και είναι δύσκολο να τα πετάξετε, αλλά ωστόσο δεν τα φοράτε  πια;
  • Τα πετάτε ή τα χαρίζετε;

Εμείς τα χαρίζουμε!

  • Τα χαρίζουμε για να μην τα πετάξουμε και  αυξηθούν κι άλλο τα σκουπίδια μας.
  • Τα χαρίζουμε για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί κάποιος άλλος
  • Τα χαρίζουμε για να πάρετε κάτι με «ιστορία» που να το αξιοποιήσετε καλύτερα.

Αν θέλετε να πλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά, δεν έχετε παρά να έλθετε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, από τη Δευτέρα  18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00.

Παλτά, ταγιέρ ,φορέματα, μπλούζες, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα.

Ρούχα αγαπημένα, ποιότητας, σας περιμένουν.

Μπορείτε να πάρετε και να φέρετε, αλλά σίγουρα θα συνεισφέρετε!

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στο ανέβασμα της παράστασης «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» της θεατρικής ομάδας του συλλόγου και στη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Προσοχή: Για τα εκτιθέμενα ενδύματα έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας (αποστείρωση με ατμό), και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες παρακαλούμε να φορούν μάσκα, Εμείς θα προσφέρουμε γάντια.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν σπίτι θα δοθούν σε κοινωνικές δομές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 21721082864, 6971540945, 6977437279

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 15

Θεσσαλονίκης καρότσα παρτυ

Τη λήξη της καραντίνας σε ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασε ομάδα νεαρών, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πάνω σε καρότσα φορτηγού.

Η κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη από τον δήμο Αθηναίων, φάνηκε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους…κεφάτους νεαρούς της πόλης.

Oι νεαροί, έχοντας ανεβάσει και στήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω στην καρότσα, ξεχύθηκαν στο κέντρο και με δυνατή μουσική διασκέδασαν περαστικούς αλλά και κατοίκους που ζουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την κινητή συναυλία στη Θεσσαλονίκη:

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 16

Μάλιστα, στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Τσιμισκή αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο. Προς στιγμή, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση στους νεαρούς, ωστόσο -σύμφωνα με την αστυνομία- κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι διοργανωτές προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιητικοί Δρόμοι

“Ποιητικοί Δρόμοι”

Οι “Ποιητικοί Δρόμοι” προσαρμόστηκαν προς το παρόν, σε μια άλλη, εναλλακτική μορφή και σας προσκαλούν να τους περπατήσετε σε δρόμους διαδικτυακούς. «Βγείτε» για ένα όμορφο σεργιάνι σε μονοπάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα φως και ελπίδα!

Γιατί οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ!

“Στο Δημοτικό” – ποίημα Γιώτας Αργυροπούλου

* Επισκεφθείτε τη σελίδα kalliergon στο fb και μάθετε περισσότερα για τη δράση “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”. (https://www.facebook.com/events/18212…)

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ