Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Στην πολιτική αριθμητική «ποντάρει» ο Βασιλόπουλος – Με στήριξη από ΝΔ και συγκλίσεις με Οικονομάκου – Αλειφέρη

Ανέβηκε

στις

στην πολιτική αριθμητική «ποντάρει» ο βασιλόπουλος – με στήριξη από νδ και συγκλίσεις με οικονομάκου – αλειφέρη 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Θανάσης Βασιλόπουλος vs Βασίλης Κοσμόπουλος

ΓΕΡΑ, αποδεικνύεται πως είναι τα… θεμέλια της «γαλάζιας πολυκατοικίας» στο Δήμο Καλαμάτας, αφού οι υποψήφιες δήμαρχοι Μαρία Οικονομάκου και Ελένη Αλειφέρη, οι οποίες πρόσκεινται στο συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, ανακοίνωσαν τελικά, τη στήριξή τους, στο πρόσωπο του επίσης «γαλάζιου» Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος διεκδικεί αύριο τον δημαρχιακό θώκο με τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Η στήριξη από τη ΝΔ και οι συγκλήσεις με τους δύο άλλους γαλάζιους συνδυασμούς, δείχνει να γέρνει υπέρ του Θανάση Βασιλόπουλου το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο σε εκλογές Β΄ γύρου πάντα το διακύβευμα είναι ότι οι ψηφοφόροι επιλέγουν δήμαρχο και λειτουργεί μόνο η πολιτική αριθμητική στην οποία φαίνεται να ποντάρει περισσότερο ο Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς έχει τον αέρα από το προβάδισμα 7 και πλέον μονάδων στον Α΄ γύρο.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
«Με τον Θανάση Βασιλόπουλο δεσμευτήκαμε αμοιβαία στην ειλικρινή τήρηση των όρων και προϋποθέσεων, που μπόρεσαν σήμερα να διαμορφώσουν έναν κοινό τόπο συνεργασίας για την επόμενη μέρα του Δήμου μας. Τα μέλη του «Καλαμάτα – Ξεκινάμε»  επικύρωσαν το περιεχόμενο της  συμφωνίας αυτής, που βασίζεται στις προγραμματικές συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν, αλλά και στον διακριτό ρόλο του συνδυασμού μας στο πλαίσιο της δημοτικής πλειοψηφίας. Δηλώνουμε την στήριξή μας στην υποψηφιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου κατά την επαναληπτική εκλογική διαδικασία της 2ας Ιουνίου», δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Οικονομάκου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ
«Λαμβάνοντας υπόψη την εντολή των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τις δημόσιες δηλώσεις -δεσμεύσεις του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, για το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, αποφασίσαμε να τον στηρίξουμε στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία της 2ας Ιουνίου. Στόχος μας είναι η επίτευξη δημοτικής πλειοψηφίας, προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας, την επόμενη ημέρα της νέας δημοτικής θητείας, να μπορεί να λειτουργήσει και να διοικηθεί απρόσκοπτα», δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία στάθηκε στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Θανάση Βασιλόπουλου, για ουσιαστικό μοντέλο συνδιοίκησης, καθώς δεσμεύτηκε για τη συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής αυτών που θα συνεργαστούν μαζί του, η οποία θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.
Ο κ. Βασιλόπουλος, προέβη σε μια ακόμη δήλωση, ευχαριστώντας τις δύο υποψήφιες για την επίσημη στήριξή τους.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
«Θέλω να ευχαριστήσω τις παρατάξεις «Πρωτεύουσα Δύναμη» και «Καλαμάτα Ξεκινάμε» και ιδιαιτέρως, τις επικεφαλής τους κυρίες Ελένη  Αλειφέρη και Μαρία Οικονομάκου, που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκλησή μας να ενώσουμε δυνάμεις για το Δήμο Καλαμάτας. Πολύ περισσότερο θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες, που κάθε ημέρα και περισσότερο ενισχύουν τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», κάνοντας πράξη το μήνυμά μας. Ενώνουμε δυνάμεις, για να διασφαλίσουμε τη θετική πορεία του Δήμου μας, για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Με τη συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της Κυριακής κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το Δήμο μας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που συσπείρωσε τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος της ΝΔ, η οποία δήλωσε και επίσημα τη στήριξή της στο πρόσωπό του, σε αυτόν τον δεύτερο γύρο.

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ
Στον αντίποδα τώρα, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, συνεχίζει να επικεντρώνει την προεκλογική του πολιτική στην πρόσκληση που έχει απευθύνει σε δημόσιο διάλογο, προσπαθώντας να… αποδημήσει τον Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς ισχυρίζεται πως αυτή, δεν γίνεται δεκτή! «Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου 2019, που πρόκριναν για την αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο τον επικεφαλής του συνδυασμού μας Βασίλη Κοσμόπουλο και τον Θανάση Βασιλόπουλο, θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα δινόταν η ευκαιρία στους συνδημότες μας, να ενημερωθούν για τις θέσεις των δυο υποψηφίων δημάρχων, μέσω δημοσίων συζητήσεων. Πράγματι τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της πόλης μας, έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον για την διοργάνωση τέτοιων συζητήσεων και μας απέστειλαν προσκλήσεις, για να δηλώσουμε διαθεσιμότητα.

Όπως είναι φυσικό ανταποκριθήκαμε άμεσα σε όλες τις προσκλήσεις, καθώς θεωρούμε τον δημόσιο ανοικτό διάλογο, στοιχείο δημοκρατίας. Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για τις θέσεις αυτών, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο του, για το αξίωμα του δημάρχου. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι μέχρι σήμερα ο κ. Βασιλόπουλος δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις τηλεοπτικών σταθμών. Απεναντίας προχθές, εμφανίστηκε για λίγο σε τοπικό κανάλι, περιοριζόμενος σε μονόλογο.

Μας δίνει, κατά συνέπεια, την εντύπωση, ότι αποφεύγει την αντιπαράθεση. Καλούμε τον κ. Βασιλόπουλο, το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται από την εκλογική νομοθεσία, να συμμετάσχει σε δημόσιο διάλογο με τον Βασίλη Κοσμόπουλο. Το πότε και που, θα αποφασισθεί εύκολα αν υπάρχει η ειλικρινής διάθεση να βρεθούν ενώπιον των συνδημοτών μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Καλαμάτα μπροστά».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε μέσω της «Φ», τονίζοντας πως έγινε χθες ένα τέτοιο debate –που είχε συμφωνηθεί καιρό- στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 Καλαμάτας και πως αυτό, δεν είναι εφικτό λόγω του χρόνου που απομένει, να συμβεί σε όλα ή στα περισσότερα έστω, Μέσα Ενημέρωσης.

πηγή εφημερίδα ΦΩΝΗ

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ