Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Πρόταση Κοσμόπουλου για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου και άσκηση στο «Χιλιόμετρο»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χιλιόμετρο
Κοινοποιησέ το

Πρόταση Κοσμόπουλου για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου

Πρόταση του Βασίλη Κοσμόπουλου, Πολιτικός Μηχανικός – Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» για καλύτερη οργάνωση των σημείων άσκησης των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας, η οποία αφορά τόσο στην μονοδρόμηση της Ναυαρίνου όσο και το δικαίωμα άσκησης συγκεκριμένου αριθμού δημοτών στο «Χιλιόμετρο»
Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρονται στην πρόταση που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα στο ΔΣ Καλαμάτας ο κ. Κοσμόπουλος:

«Έχοντας υπ’ όψιν ότι :

Α) Η περίοδος των περιοριστικών μέτρων είναι ήδη μεγάλη και προβλέπεται να επεκταθεί πέραν της 27/4/2020

Β) Σύμφωνα με τον καθηγητή κο ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΡΔΑ είναι επιθυμητή η ημερήσια σωματική άσκηση , έστω και δια περιπάτου, επί τριάντα (30) λεπτά

Γ) Είναι απολύτως λογική, για κατοίκους παραλιακής πόλεως , η επιλογή των συνδημοτών μας ο περίπατος αυτός να γίνεται στο παραλιακό μας μέτωπο ιδιαίτερα μάλιστα τώρα με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών

Δ) Η απαγόρευση της χρησιμοποιήσεως του χιλιομέτρου για αυτή τη δραστηριότητα θα έχει σας φυσική συνέπεια την αύξηση της χρησιμοποιήσεως της οδού Ναυαρίνου και

Ε) Είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται κατά τον περίπατο οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1ον) Την μονοδρόμηση για χρονικό διάστημα οκτώ ωρών (από τις 14.00 έως τις 22.00) τις καθημερινές και δώδεκα ωρών (από τις 10.00 έως τις 22.00) τις Κυριακές και τις αργίες της οδού Ναυαρίνου από την οδό ΑΚΡΙΤΑ μέχρι την οδό ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ (HORIZON BLU) με κατεύθυνση προς δυσμάς, με παράλληλο περιορισμό της κυκλοφορίας στο βορεινό ρεύμα ώστε να παραχωρηθεί το νότιο ρεύμα κυκλοφορίας στην αναμενόμενη αύξηση των ποδηλατών και των πεζών οι οποίοι επιζητούν την άσκηση και τον περίπατό τους στο παραλιακό μέτωπο κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

2ον) Την παροχή, μέσω χορήγησης αδείας, της δυνατότητας σε εκατό (100 ) συνδημότες μας καθημερινά να χρησιμοποιούν για την άσκησή τους το χιλιόμετρο για ανακούφιση της κίνησης στην οδό Ναυαρίνου.»


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη της 50χρονης που μαχαίρωσε στον αυχένα τον κουμπάρο της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Γυθείου ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη της υπόθεσης επίθεσης με μαχαίρι που δέχθηκε ένας άνδρας στην Καλαμάτα από την κουμπάρα του.

Το θύμα της επίθεσης, ο Κωνσταντίνος Φλαούνας μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επίθεση και δήλωσε πως «η κατηγορούμενη να τιμωρηθεί, όπως πρέπει να τιμωρηθεί βάσει Νόμου και να δικαιωθώ και εγώ γιατί έχω δεχθεί και ψυχολογική επίθεση».

«Ισχυρίζονται πράγματα που δεν ισχύουν», είπε ακόμη ο κ. Φλαούνας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που ακολούθησε μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του στον αυχένα. «Αρχικά δεν μπορούσα να κάνω καμία δραστηριότητα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αν σήκωνα βάρος νόμιζα ότι θα πάθω εγκεφαλικό». Όσο για την 50χρονη κατηγορούμενη; Ισχυρίζεται ότι δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από το θύμα. «Υπάρχουν πολλά κενά στη συγκεκριμένη υπόθεση», δηλώνει ο συνήγορός της, Αντώνης Ξυλουργίδης.

ΠΗΓΗ enikos.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Μανώλης Μάκαρης: Γιατί σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας οι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μανώλης Μάκαρης
Κοινοποιησέ το

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε  ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις –χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα:

1.για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους.

  1. για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα , Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα:

1.γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο;

2.γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου(πχ Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας);

Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη αφού ο δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο ΔΣ της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής.

Μανώλης Μάκαρης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Βασιλόπιτες εκοψαν οι τάξεις του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Δημοτικό σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η καθιερωμένη κοπή πίτας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται για τη μη διασπορά της πανδημίας.

Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες μοιράστηκαν σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου και οι τυχεροί παρέλαβαν μια δωροεπιταγή.

Στο τέλος, οι δάσκαλοι του σχολείου έκοψαν και τη δική τους βασιλόπιτα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ