Κυριακή , 19 Ιανουαρίου 2020
Home / Τοπικά / Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης»
DSC07262 660x330 - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης»

Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης»

Sharing is caring!

Σε συνέντευξη Τύπου, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση και να καταργήσει την απλή αναλογική, ο Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε με όλους τους νέους περιφερειάρχες της χώρας, στη συνάντηση για το μείζον αυτό θέμα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος έχει 7 μόνο, συμβούλους στο σύνολο των 49! «Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες να κυβερνηθούν όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όπου δεν εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή, δήμαρχοι και περιφερειάρχες», σημείωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος έσπευσε να θυμίσει πως δεν είναι απλώς, μια δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και ένα αίτημα όλων σχεδόν των αυτοδιοικητικών του τόπου.

«Η πρόταση και των 13 περιφερειαρχών είναι μία και συμπίπτει με την άποψη της κυβέρνησης. Αυτό που θέλουμε, είναι να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» και στην πραγματικότητα, να καταργηθεί η απλή αναλογική και να υπάρξει πλειοψηφία του δημάρχου και του περιφερειάρχη σε όλες τις επιτροπές και κυρίως στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα, αφού διαφορετικά, δεν μπορούν να κυβερνηθούν», δήλωσε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που αναφέρθηκε και στα ζητήματα που υπάρχουν, τα οποία έχει θέσει με ιδιαίτερη έμφαση εξαρχής.

«Αυτό που θα γίνει, δε γίνεται μόνο με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι απαίτηση των περιφερειαρχών και εκατοντάδων δημάρχων. Ακόμη κι εκείνοι που εξελέγησαν την πρώτη Κυριακή, έχουν πολύ μικρή πλειοψηφία στα συλλογικά όργανα! Μπαίνει θέμα κυβερνησιμότητας των Δήμων και είναι αντικειμενικό! Δεν είναι ποιος έχει το πάνω χέρι, αλλά το πρακτικό αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε ο κ. Νίκας, «προστατεύοντας» την κυβέρνηση, αφού όπως σημείωσε τα προβλήματα στην περίπτωση που συνεχίσει το εν λόγω σύστημα, θα είναι ανυπέρβλητα!

«Ξέρετε τι συμβαίνει σε Δήμους και στην περιοχή μας, ακόμη και σήμερα , όπου υπάρχουν αποχωρήσεις, διασπάσεις της Δημοτικής Αρχής και δεν μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και μην κοιτάτε που είναι νωπές οι εκλογές και υπάρχει μια διάθεση, έστω και θεωρητική, για συνεργασία. Αύριο, θα υπάρξουν και οι κομματικές συστοιχίσεις και τα συμφέροντα που θα μπαίνουν πάνω από τα αυτοδιοικητικά», ανέφερε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους πως τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να φτάσει στα χέρια τους, η πρόταση του υπουργείου, προκειμένου να καταστούν ενήμεροι και μέσα στον Ιούλιο, να προχωρήσει η κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή για την ψήφιση Νόμου, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου –οπότε και θα αναλάβουν καθήκοντα- να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

DSC07261 - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης»
Παναγιώτης Νίκας

ΝΕΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ!

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε, πως σύντομα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, θα συναντήσει κάθε περιφερειάρχη ξεχωριστά, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα θέματα της ανάπτυξης των Περιφερειών. «Εμείς έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό, να τροποποιήσουμε το ΠΕΠ Πελοποννήσου με κατεύθυνση τα μεγάλα έργα όπως και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», τόνισε, σημειώνοντας πως δική του προτεραιότητα για την Πελοπόννησο, θα είναι το οδικό δίκτυο και η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που καταγράφονται σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία.

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση του υπουργού Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες, είχε και το θέμα της Πολιτικής Προστασίας, στο φόντο ειδικά, όσων συμβαίνουν συχνά τελευταία και στη χώρα μας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, όπως τα φαινόμενα της Χαλκιδικής.

«Ο ρόλος των Περιφερειών είναι επικουρικός. Πρέπει να κάνουμε τις επικουρικές εκείνες ενέργειες, για να βοηθήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία αν συμβεί ένα γεγονός», δήλωσε ο κ. Νίκας, που παρατήρησε πως αυτό που χρειάζεται, είναι καλή οργάνωση. «Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό και να ορίσω αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας που θα κινείται σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και θα έχει και την ευθύνη της καλύτερης δυνατής θωράκισης όλης της περιοχής», ανέφερε και ευχαρίστησε τους δημάρχους για το χώρο που του παρέχουν, προκειμένου να πραγματοποιεί όλες εκείνες τις απαραίτητες επαφές με φορείς κάθε Περιφερειακής Ενότητας ξεχωριστά, ώστε να είναι έτοιμος για την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και θα αναλάβει επίσημα, τα καθήκοντά του.

 

oinomessinia - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» niniosbanner 1 - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» MYLO Indian Palace Restaurant - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» perrotis - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» mavreas1anigif - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» krystalkyriakoanigif - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης» YPODIMATA - Νίκας: Κατάργηση της απλής αναλογικής να τροποποιηθεί ο «Κλεισθένης»

Δες και αυτό

μπουζα 310x165 - Η αβάσταχτη ελαφρότητα του

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του “τίποτα ” δεν έχει θέση στις ανάγκες του τόπου μας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ …

shares