Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Αρχαία της Υπαπαντής: η καθοριστική συμβολή της απλής αναλογικής στην ανάδειξή τους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΑΚΑΡΗΣ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Του Μανώλη Μάκαρη

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»

Το φλέγον ζήτημα ανάδειξης των αρχαίων  στην  πλατεία της «Υπαπαντής» φαίνεται ότι θα έχει αίσια κατάληξη και αυτό  θα πρέπει να πιστωθεί στην μαχόμενη κοινωνία των πολιτών  αλλά και στο υπάρχον σύστημα της απλής αναλογικής στην διοίκηση του Δήμου. Η δημοτική μας παράταξη, εξαρχής, σταθερά κι αταλάντευτα υποστηρίζει την αναλογική εκπροσώπηση όλων των πολιτικών τάσεων του εκλογικού σώματος  καθώς και την δυναμική των συνθέσεων και συνεργασιών που μπορούν να αναπτυχθούν στα δημοτικά συμβούλια.

Κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, όταν η ανάπλαση της πλατείας «Υπαπαντής» εντάχθηκε στο πρόγραμμα βιώσιμη αστική ανάπτυξη, τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα υπέρ της ανάδειξης των αρχαιοτήτων. Ωστόσο, επικράτησε η  άποψη της τότε πλειοψηφούσας Δημοτικής αρχής που δεν ήθελε την ανάδειξη.

Στην αυτοδιοικητική περίοδο που διανύουμε, οι αλλαγές των πολιτικών συσχετισμών, η δυναμική παρέμβαση προσωπικοτήτων , η κατάθεση πρότασης ψηφίσματος υπέρ της ανάδειξης των αρχαιοτήτων, αλλά κυρίως η κινητοποίηση των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η παράσταση διαμαρτυρίας τους με αφορμή την κάθοδο της υπουργού κας  Μενδώνη κατάφεραν να κινητοποιήσουν  πολιτικές παρατάξεις, την επιστημονική κοινότητα, με αποτέλεσμα την ανατροπή των εξελίξεων, υποχρεώνοντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας να προσαρμόσει τις διαδικασίες σύμφωνα με το πάνδημο αίτημα. Πλέον, το ενδεχόμενο ανάδειξης των αρχαιοτήτων φαντάζει εφικτό.

Όμως ποιος είναι ο καθοριστικός παράγοντας που ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό της ανάπλασης, και πλέον όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της σύνδεσης της πόλης με την αρχαία ιστορία της; Τι ανάγκασε την Δημοτική αρχή να αλλάξει άρδην την αρχική της άποψη, και τώρα κινείται –ορθώς- σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση; Γιατί η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ανάδειξης των αρχαιοτήτων; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι η απλή αναλογική!

Δυστυχώς, το σύστημα της απλής αναλογικής αλλοιώθηκε από τις αλλαγές που επέφεραν οι τροποποιήσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα δίνοντας υπερεξουσίες στην μειοψηφούσα  Δημοτική αρχή σε σημαντικές δημοτικές επιτροπές, όπως η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Ουσιαστικά, με πραξικοπηματικό τρόπο, νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή.  Επιπλέον , σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αναμένεται η οριστική κατάργησή της.

Σε αυτό το σημείο, η Δημοτική παράταξη του «Ανοιχτού Δήμου» καλεί την κοινωνία των πολιτών να κινητοποιηθεί δυναμικά  υπέρ της απλής αναλογικής, που εξασφαλίζει  την συμμετοχή στην βελτίωση της καθημερινότητας  και στην προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Προσφορά σχολικά είδη σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προσφορά σχολικά είδη
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, τα Δημοτικά Σχολεία Ασπροχώματος, Άριος και Πλατέος και προσέφερε σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη που περιελάμβαναν τσάντα και γραφική ύλη.

Συνολικά καλύφθηκαν βασικές ανάγκες 92 μαθητών στο Ασπρόχωμα, 110 μαθητών στον Άρι και 25 μαθητών στο Πλατύ.

Θανάσης Βασιλόπουλος

Θανάσης Βασιλόπουλος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αυλαία για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με σπουδαίους καλλιτέχνες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αυλαία για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με σπουδαίους καλλιτέχνες 3
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, η σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση που γίνεται θεσμός στην πόλη μας, υπό τον τίτλο «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Με πρωταγωνιστές τον Jean-Guihen Queyras, έναν από τους πιο εμβληματικούς βιολοντσελίστες της εποχής μας, τον ανερχόμενο βιολονίστα- φαινόμενο Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και πολλούς αναγνωρισμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας  πραγματοποιούνται φέτος για τέταρτη χρονιά, από 25 μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας ιδρύθηκαν το 2017 από την βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο και οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Πολιτισμού και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή, 25.09 / 18:00 – Manos Kitsikopoulos – Piano Recital

Σάββατο, 26.09 / 18:00 – Jonian Ilias Kadesha & CAERUS Chamber Ensemble

Κυριακή, 27.09 / 18:00 – The colour of sound/Τα χρώματα του ήχου με τους Jean-Guihen Queyras και Jérémie Queyras

Δευτέρα, 28.09 / 20:00 – Daphnis and Chloe (1931) / Arionas Gyftakis Jazz Trio σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Τρίτη, 29.09 / 20:00 – Beethoven & Shostakovich με τους Alexia Mouza, Felix Froschhammer και Indira Rahmatulla

Στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας

Είσοδος: 5 €

Περισσότερες πληροφορίες: https://kalamatamusicdays.com/concerts-gr/


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Η Ελένη Αλειφέρη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ελένη Αλειφέρη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Θέμα ωρών να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα της Ελένης Αλειφέρη, ως νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πολύ καλές και πληροφορίες, είχε παρθεί η απόφαση καθώς έχει σταλεί ήδη για ΦΕΚ και οριστική ανακοίνωση η απόφαση για την ανάληψη της νέας  διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη, όπως επίσης και για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, διοικητής σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναλαμβάνει ο υγειονομικός υπάλληλος, Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

Αρχαία της Υπαπαντής: η καθοριστική συμβολή της απλής αναλογικής στην ανάδειξή τους 5


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ