Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ελένη Αλειφέρη: Σε τουρισμό και πρωτογενή τομέα επενδύει ο Δήμος Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν για τη χώρα και την περιοχή μας βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και παράγοντες που ενισχύουν την οικονομική ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καλαμάτας με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες δημιουργεί συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Ελένη Αλειφέρη, παρουσίασε στοιχεία που συνηγορούν στα όσα σημαντικά πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αποτελώντας τη βάση στήριξης του σχεδιασμού για το μέλλον.

Αναφερόμενη στο μέτωπο του τουρισμού, η κα Αλειφέρη υπογράμμισε ότι ελήφθησαν πρωτοβουλίες και αποφάσεις προκειμένου με οργανωμένο και στοχευμένο τρόπο αλλά και συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο να υπηρετηθεί η τουριστική προβολή του Δήμου. Τον σκοπό αυτό άλλωστε καλύπτει και η διευρυμένη Επιτροπή Τουρισμού που συστήθηκε από τους πρώτους μήνες ανάληψης καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής. Σε ότι αφορά τη φετινή τουριστική περίοδο, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης οδήγησαν το Δήμο σε επαναπροσέγγιση των θεμάτων προβολής, χωρίς αυτό να τροποποιεί την υπηρέτηση της βασικής στόχευσης που έχει τεθεί και που με μεγαλύτερη ένταση αναμένεται τους επόμενους μήνες. Επίσης η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ψηφιακά έγινε υπό αυτές τις συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εκτός της κύριας τουριστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της, η Αντιδήμαρχος εστίασε επίσης στα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή. «Είναι ξεκάθαρη η βούληση που ο Δήμος έχει για τη στήριξη του αγροτικού τομέα καθώς τα εμβληματικά τοπικά προϊόντα αποτελούν μέρος της οικονομίας αλλά κυρίως της ταυτότητας της περιοχής μας», ανέφερε η Ελένη Αλειφέρη. Ακόμα η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην υποστήριξη του Δήμου, πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν φορείς του αγροτικού κόσμου. Σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν επίσης οι πρωτοβουλίες και δράσεις εξωστρέφειας, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ τον συνοπτικό απολογισμό της Αντιδημάρχου Ελένης Αλειφέρη ανά τομέα.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Μήνυμα Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μήνυμα Δημάρχου για την 28η Οκτωβρίου 13
Κοινοποιησέ το

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τη γενναιότητά τους έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Το έπος του ’40 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες που ως λαός και ως έθνος, καλούμαστε να δώσουμε.

Η ομοψυχία, η εθνική συνεννόηση και η υπευθυνότητα, αποτελούν προαπαιτούμενα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την παγκόσμια υγειονομική κρίση και τις αρνητικές της συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

Ενωμένοι, θα το πετύχουμε.

Θανάσης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Απινιδωτές και εκπαιδευτικό υλικό προσέφερε ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Απινιδωτές και εκπαιδευτικό υλικό προσέφερε ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ. 14
Κοινοποιησέ το

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Μπάκα και Πρόνοιας Σαράντου Μαρινάκη, παρέδωσε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, για την υποστήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού και ιδιαίτερα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας, είδη Παροχής Πρώτων Βοηθειών και Εκπαίδευσης στην Πρόεδρο κα Δήμητρα Ψαρούλη.

Απινιδωτές και εκπαιδευτικό υλικό προσέφερε ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ. 15

Πρόκειται για δύο αυτόματους απινιδωτές, έναν επιπλέον εκπαιδευτικό απινιδωτή και ένα εκπαιδευτικό πρόπλασμα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Ε.Ε.Σ. για την προσφορά του στην υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων και για τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ενώ ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και για την εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου στη χρήση των απινιδωτών.

Σημειώνεται ότι ο Ε.Ε.Σ είναι η τρίτη Ομάδα που ενισχύεται με υλικά, ενώ σε λίγες ημέρες θα παραδοθούν στολές και εξοπλισμός στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Μεσσηνίας.

Απινιδωτές και εκπαιδευτικό υλικό προσέφερε ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ. 16


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 17
Κοινοποιησέ το

Δίχως μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Τη διοργάνωση για την περιοχή μας έχει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές, φοιτητές, Προσκόπους και Οδηγούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα ως εξής:

Ώρα 07.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 10.15: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθως, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Άννα Καλογεροπούλου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.

Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του Ηρώου των Πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, για την Καλαμάτα έχουν οριστεί τα εξής:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ από της ογδόης πρωινής ώρας της 27ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ της πόλης και όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών.

ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ