Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Μειωμένες οι αφίξεις στη Μαρίνα της Καλαμάτας, καμπανάκι για τον τουρισμό!

Ανέβηκε

στις

Μειωμένες οι αφίξεις στη Μαρίνα της Καλαμάτας, καμπανάκι για τον τουρισμό! 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Παρόλο που από τα μέσα της του χειμώνα πολύ γνωστές κυβερνητικές και μη πηγές κάνουν λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων λόγω της βελτίωσης της υγειονομικής κατάστασης στην χώρα τα στοιχεία των νέων αφίξεων στην Μαρίνα της Καλαμάτας είναι πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αν και σύμφωνα με πολύ πρόσφατες πληροφορίες του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν να υποχωρούν σημαντικά, και έτσι να υπάρχει ένα παραθυράκι για ολική επιστροφή στην κανονικότητα, η υποτονική κίνηση είτε ντόπιων είτε τουριστών είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Καθοριστικός, πλέον, παράγοντας που προκαλεί αυτό το κλίμα δυσφορίας στην τουριστική αγορά είναι, κατά κόρον, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια, καθώς επίσης η γενικευμένη ακρίβεια ως αποτέλεσμα αύξησης του πληθωρισμού και, άρα και των προϊόντων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αποταμιεύσουν χρήματα και κάνουν σημαντικές περικοπές στην κατανάλωσή ακόμα και των πιο βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε είδους διασκέδαση και ψυχαγωγία αποτελούν τις τελευταίες τους προτεραιότητες.

Πέρα από τις ανατιμήσεις που αποστραγγίζουν τα εισοδήματα των πολιτών και των τουριστών, η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής έχουν προκαλέσει ένα παγκόσμιο κλίμα αβεβαιότητας που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ντόμινο των παγκόσμιων εξελίξεων ως απόρροια του ρωσοουκρανικού πολέμου έχουν τρομοκρατήσει όχι μόνο τους Ευρωπαίους πολίτες αλλά και πολλούς άλλους λαούς.

Επομένως, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες έχουν αναβάλει κάθε προγραμματισμένο τους ταξιδιωτικό προορισμό για λόγους παγκόσμιας ασφάλειας.

σαββατοκύριακο στην καλαμάτα, ελληνικά ή ιταλικά; όλα είναι εξαιρετικά!!! 12

Παρόλο που από πολύ νωρίς ξεκίνησε να ανατροφοδοτείται η είδηση περί χαλάρωσης των μέτρων, οι παραπάνω λόγοι αποτρέπουν την κινητικότητα των τουριστών, όπως συνέβαινε παλαιότερα στην περιοχή της Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ακόμα σχετικά νωρίς για να διεξάγονται διάφορα συμπεράσματα, ωστόσο η πρώτη εικόνα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

Ας ελπίσουμε πως η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί, καθώς ένα από τα πιο σημαντικά έσοδα της Καλαμάτας είναι ο τουρισμός, κάτι που περιμένει κάθε καλοκαίρι, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία, και πόσο μάλλον τώρα που οι συγκυρίες την έχουν εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό.

Γιώργος Αθανασόπουλος

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ