Connect with us

πρέπει να δεις

Η ελληνική οικονομία ευελπιστεί να ανακάμψει από τον τουρισμό

Ανέβηκε

στις

η ελληνική οικονομία ευελπιστεί να ανακάμψει από τον τουρισμό 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Για πολύ κόσμο η πανδημία ήταν μια οικονομική καταστροφή, αφού επιχειρηματίες, έβαλαν «λουκέτο» στα καταστήματα τους, και τουρίστες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός αποτελεί μια ιδιαίτερα επικερδή δραστηριότητα για την χώρα, αφού χωρίς τους τουρίστες δεν μπορεί να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. Για αρκετούς όμως ήταν και μια ευκαιρία για να κάνουν αποταμιεύσεις των καταθετών, οι οποίες και αυξήθηκαν θεαματικά.

Όπως αναφέρει και ο Υπουργός Τουρισμού Κ. Κικίλιας «Από τον Απρίλιο και μετά οι κρατήσεις ανακάμπτουν. Υπάρχει ψυχολογική ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας».

Εδώ θα μπορούσαμε να εκφράσουμε με σαφήνεια, ότι ο τουριστικός κλάδος, ταλαιπωρήθηκε αρκετά, και ο εμπορικός κόσμος σημείωσε σημαντικές μειώσεις τζίρου. Ο φονικός ιός, αποτέλεσε αιτία πολλών προβλημάτων, και σε διεθνές επίπεδο. Μιας και το καλοκαίρι μοιάζει να ‘ναι πια προ των πυλών, είναι ευκαιρία, για τους ταξιδιώτες να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αφού τα δεδομένα, είναι ήδη θετικά!

Άλλωστε δεν πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός, ότι η Ελλάδα, η χώρα με τα ένδοξα μνημεία πολιτισμού, με την κουλτούρα της, αλλά και τα ιστορικά πρόσωπα, έχει και ένα ακόμα δυνατό ατού που την κάνει πόλο έλξης. Συνδυάζει ταυτόχρονα, θερμό μεσογειακό κλίμα, που προσφέρει σταθερή καλοκαιρία κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και σχετικά ήπιους χειμώνες.

Η ελληνική οικονομία, η οποία με τον τρόπο της, έχει επενδύσει σε σημαντικό βαθμό στον τουριστικό τομέα, προσφέρει στους τουρίστες μια αξιόλογη εμπειρία αναψυχής. Έτσι την κάνει εξαιρετικά ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, και τους αφήνει ευχάριστες εντυπώσεις! Επίσης, ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος, η οποία θα καταγράψει ένα ικανοποιητικό ποσοστό εσόδων, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι τουρίστες είναι  ο λόγος που η χώρα αποφέρει περισσότερη κέρδη .

Συνοψίζοντας, λοιπόν, οι επισκέπτες που θα έρθουν και φέτος, θα ξοδέψουν ένα υψηλό χρηματικό ποσό, ειδικά όταν μιλάμε για επίσκεψη σε πολλά νησιά, και θα επιχειρήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ρίζες των Ελλήνων! Με αυτό τον τρόπο απαιτούνται  συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες μεταφορών και διαμονής για τους φιλοξενούμενους μας! Οι ανάγκες των τουριστών αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κίνησης κεφαλαίων. Μπορεί να χάνεται η παλιά η αίγλη που είχε κάποτε, αλλά εξακολουθεί να παραμένει «πύρινη» η ελκυστικότητα. Και σ’ αυτά υπολογίζει η τουριστική βιομηχανία.

Γεωργία Ρήγα

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ