Connect with us
Επιμελητηρίο

WEB

Οι σχέσεις στα χρόνια των social media

Ανέβηκε

στις

Οι σχέσεις στα χρόνια των social media 1
Κοινοποιησέ το

Μερικά χρόνια νωρίτερα και πριν ακόμη να μπουν τα social media στη ζωή μας, οι άνθρωποι ήξεραν τον τρόπο πώς να επικοινωνούν πραγματικά με τον συνάνθρωπο τους. Οι προηγούμενες γενιές,  μοιράζονταν στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτό ήταν που τους κράταγε αναλλοίωτους σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο!

Τώρα, το μόνο που βλέπουμε είναι μια εικονική πραγματικότητα να γεφυρώνεται ανάμεσά μας και τα ραντεβού έδωσαν τις θέσεις τους σε διαδικτυακά meetings. Η σύγχρονη εποχή, είναι η εποχή της απόστασης. Είναι άραγε αληθινά τα συναισθήματα που δημιουργούνται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μέσω των social media;

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα από τα social media ο καθένας από εμάς παρουσιάζει μία ιδανική εικόνα από την καθημερινότητά του, κοινοποιεί τις ευχάριστες στιγμές του και σίγουρα, όχι εκείνες που δείχνουν τις ανασφάλειες του.

Η εικόνα που προβάλλεται δεν είναι αληθινή. Οι εντυπωσιακές ζωές που παρακολουθούμε δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματική ζωή μας. Τα stories δίνουν την ψευδαίσθηση του τέλειου εαυτού μας και είναι ολοφάνερο, πριν ακόμη μοιραστούμε τις φωτογραφίες μας με τους ακόλουθους μας, όλοι μας ωραιοποιούμε κάθε πληροφορία που θα εμφανιστεί στο προφίλ μας. Τι γίνεται όμως στο κομμάτι των σχέσεων;

Καθημερινά υπάρχει πληθώρα δημοσιεύσεων με φαινομενικά ευτυχισμένα ζευγάρια με έντονη και κοινωνική ζωή και εκεί έρχεται η ρήξη, αφού αυτομάτως βάζουμε τον εαυτό μας και τη σχέση μας στον ρόλο της σύγκρισης, στην οποία φυσικά νικητής θα αποδειχθεί το ζευγάρι του Instagram ως πιο όμορφο και ενδιαφέρον. Όλο αυτό το κλισέ μας δημιουργεί μη ρεαλιστικές προσδοκίες και με τη σειρά του οδηγεί στη διαρκή βίωση του αισθήματος του ανικανοποίητου.

Παρατηρούμε πλέον ένα νέο – ίσως- τύπο ρομαντικής σχέσης, ο οποίος δεν μοιάζει ούτε στην παραδοσιακή κλειστή σχέση αλλά ούτε, και στην ελεύθερη σχέση. Ένα παράδειγμα είναι ο όρος ελεύθερη σχέση (open relationship), δηλαδή τη σεξουαλική σχέση μεταξύ ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να συνευρίσκονται συναισθηματικά ή σεξουαλικά και με άλλους ανθρώπους παράλληλα.

Είμαστε πιο επιφανειακοί! Έχει χαθεί η διάθεση για προσπάθεια ουσιαστικών σχέσεων, καθώς υπάρχει τόση προσφορά εκεί έξω. Ενώ κάποτε οι σχέσεις πλημμύριζαν από αγνότητα , εκτίμηση,  αξιοπρέπεια τώρα ζούμε στον κόσμο του φαίνεσθαι και της ποσότητας.

Η απόλυτη αποδοχή, η εμπιστοσύνη και η αγάπη δεν μπορούν να αναπληρωθούν μέσω μιας οθόνης. Οι σωματικές αισθήσεις δίνουν στους ανθρώπους την αίσθηση της πραγματικής αγάπης, της οικειότητας και της  αφοσίωσης.

Γεωργία Ρήγα

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ