Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Η προκλητική συμπεριφορά συνδικαλιστών του ΣΥΕΤΕ προσβάλλει τον σύλλογο και απαξιώνει την βούληση των υπαλλήλων

Ανέβηκε

στις

Η προκλητική συμπεριφορά συνδικαλιστών του ΣΥΕΤΕ προσβάλλει τον σύλλογο και απαξιώνει την βούληση των υπαλλήλων 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Ο Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ, κ. Κώτσιος Αθανάσιος με δελτίο τύπου τις εφημερίδες καταγγέλλει την αυθαίρετη συμπεριφορά του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, που απαξιώνει την βούληση και την νοημοσύνη των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ τον Οκτώβριο του 2021 και υπονομεύει το παρόν και το μέλλον του Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Σε μία περίοδο με την κλαδική σύμβαση στην πιο κρίσιμή της φάση και την επιχειρησιακή σύμβαση ενόψει, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη και ίσως της πλέον ανίερης πράξης στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ. Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ μετά τον αποκλεισμό της 3ης και της 4ης σε δύναμη παράταξης του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, συνέχισε το «έργο» του στέλνοντας πρόσφατα, αυθαίρετα, γράμμα στη Διοίκηση (με υπογραφές Ντεκουμέ – Παπαγιάννη) για την άρση της απόσπασης του επικεφαλής της 3ης μεγαλύτερης παράταξης του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» και αντικατάστασής του από ένα αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΣΥΕ! 

Αντί να αγωνίζεται το Προεδρείο κατά της Διοίκησης, αγωνίζεται κατά του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Προχώρησε σε αυτή την καταχρηστική ενέργεια όχι για να δυναμώσει ο ΣΥΕΤΕ στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο για τα εργασιακά μας αλλά για να αδυνατίσει, με μόνη κερδισμένη τη Διοίκηση.

Πρόκειται για ένα Προεδρείο που καταπατά το δίκαιο, τη δημοκρατία και αγνοεί με προκλητικό τρόπο την βούληση των συναδέλφων. Πρόκειται για το πιο διχαστικό Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ που γίνεται το όχημα για να μετριαστούν οι αντιδράσεις και να περάσουν οι πολιτικές της Διοίκησης. Μετατρέπουν το ιστορικό σωματείο του ΣΥΕΤΕ σε μαγαζάκι, προς εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων κάποιων λίγων.

Έχουν μετατρέψει τον ΣΥΕΤΕ σε έναν Σύλλογο που απλά διαπιστώνει τα προβλήματα, χωρίς να δρα και να φέρνει αποτελέσματα. Σε ποια άλλη εποχή θα είχαν περάσει 3,5 μήνες χωρίς να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα οδοιπορικά τους και θα έμενε το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ αδρανές. Σε ποια άλλη εποχή θα υπήρχε καθημερινά τόσο μεγάλη πίεση για τους στόχους από υψηλόβαθμα στελέχη και καθημερινό τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και θα ήταν το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ άφωνο και άπραγο. Σε ποια άλλη εποχή θα έμεναν οι συνάδελφοι που έβαλαν πλάτη για τα κόκκινα δάνεια εντελώς ακάλυπτοι χωρίς οργανικές θέσεις, χωρίς τα επιδόματά τους και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ θα έπινε τσάι με τη Διοίκηση. Και η λίστα δεν έχει τέλος…  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να δυναμώσουν το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Γνωρίζουν όλοι ότι μια ομάδα συναδέλφων αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να χαράξει τη δική της πορεία. Μια πορεία που γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα χτυπηθεί με κάθε τρόπο και μέσον, όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Είναι όμως μια πορεία καθαρή. Απαλλαγμένη από εξαρτήσεις και γραμμάτια… Μια πορεία που δε θα τη διανύσουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τους συναδέλφους που θέλουν να έχουν έναν Σύλλογο που να προασπίζει τα δικαιώματά τους. 

Με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και δύναμη θα προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων στα καταστήματα και στις Διευθύνσεις που καθημερινά δοκιμάζονται, πιέζονται και αγωνιούν για το μέλλον τους στην ΕΤΕ. Μαζί με αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν ΜΠΡΟΣΤΑ και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Αξιοπρεπή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και σεβασμό.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ