Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Να σταματήσει τώρα η πίεση στους συναδέλφους για να φύγουν με την εθελουσία

Ανέβηκε

στις

Να σταματήσει τώρα η πίεση στους συναδέλφους για να φύγουν με την εθελουσία 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Ο Γιάννης Πούπκος, επικεφαλής της Ανανεωτικής Κίνησης ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ με δελτίο τύπου προς την ηλεκτρονική εφημερίδα KALAMATATIMES, ζητά από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους τραπεζοϋπαλλήλους της τράπεζας για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας και να επιλέξουν οι  συνάδελφοι ανεπηρέαστοι από οποιαδήποτε πίεση, εάν επιθυμούν να φύγουν από την τράπεζα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο της απροκάλυπτης πίεσης που ασκείται από εκπροσώπους της Διοίκησης σε υπαλλήλους τόσο του Δικτύου όσο και των Διευθύνσεων για να κάνουν χρήση της “εθελουσίας”. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κατάσταση η οποία πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Κι ενώ η ανασφάλεια για την εργασία αυξάνεται καθημερινά κι ενώ τα προβλήματα διογκώνονται, οι συνάδελφοι της Τράπεζας δικαιολογημένα αναρωτιούνται γιατί δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη το νέο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, 40 σχεδόν ημέρες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση  του ΣΥΕΤΕ με εκπροσώπους της Διοίκησης με θέμα την εφαρμογή του νέου πελατοκεντρικού. Στη συνάντηση παραβρέθηκε το προηγούμενο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, η θητεία του οποίου έχει λήξει.
Μάλιστα ο κ. Μότσιος ανέφερε ότι το νέο Δ.Σ. θα συγκληθεί μετά τις γιορτές οπότε και οι όποιες προτάσεις του ΣΥΕΤΕ για το πελατοκεντρικό που θα εφαρμόσει η Διοίκηση από 1.1.2022 αλλά και για τα οδοιπορικά των συναδέλφων, η παράταση των οποίων λήγει στις 31.12.2021, θα δοθούν στη Διοίκηση αργότερα…
Όλα στο βωμό των προσωπικών συνδικαλιστικών επιδιώξεων της γνωστής κλειστής παρέας, η οποία πρέπει πρώτα να διασφαλίσει την εκλογή της στο συνέδριο της ΟΤΟΕ.
Οι ίδιοι βέβαια διατράνωναν, όταν ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» ζητούσαμε την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ, ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα πάει πίσω τις εκλογές και δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης για τη συγκρότηση του Δ.Σ. διότι τρέχουν πολλά θέματα σοβαρά που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Τώρα δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι πάμε στο 2022 δίχως εκπροσώπηση.
Για τους «λόγους» αυτούς ο ΣΥΕΤΕ παραμένει ακέφαλος, σε μία περίοδο που έπρεπε να μπει ανάχωμα στα σχέδια της Διοίκησης που διογκώνουν το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους της ΕΤΕ.
Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τώρα τις πιέσεις στους συναδέλφους και να εγκαταλείψει την πολιτική της μείωσης του μισθολογικού κόστους, η οποία εδώ και πολύ καιρό έχει ξεπεράσει τα όρια της ανελαστικότητας και να δει την πλευρά της αύξησης των εργασιών και των οργανικών εσόδων που θα φέρει την Τράπεζα σε καλύτερη θέση στο τραπεζικό σύστημα και θα βελτιώσει τη θέση, τις συνθήκες εργασίας και τη ζωή των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει να βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Είναι οφθαλμοφανές ότι δεν περισσεύουν εργαζόμενοι.
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας
ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ