Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Μπροστά για τον συνάδελφο: Αλλαγή γενιάς – Αλλαγή νοοτροπίας στον ΣΥΕΤΕ

Ανέβηκε

στις

Μπροστά για τον συνάδελφο: Αλλαγή γενιάς - Αλλαγή νοοτροπίας στον ΣΥΕΤΕ 1
Κοινοποιησέ το

Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Νομαρχιακού παραρτήματος του νομού Λάρισαςτου Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, του ΣΥΕΤΕ  και Υποψήφιος με την Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ” με δελτίο τύπου προς την ηλεκτρονική εφημερίδα KALAMATATIMES.GR ενημερώνει τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, αναφέροντας τα εξής:
“Φοβού αυτούς, που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν, τώρα, να βρουν λεκέδες στη δική σου…”
Μανώλης Αναγνωστάκης 
Στην ανακοίνωση του Γιώργου Μότσιου της ΔΗ.ΣΥ.Ε. σχετικά με την ιδρυτική διακήρυξη της Ανεξάρτητης και Ανανεωτικής Κίνησης, η αλήθεια είναι ότι όσα αναφέρει προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία.

Αυτοί που ήρθαν τρίτοι στο συνέδριο της ΔΗΣΥΕ και με ρεσάλτο βρίσκονται σήμερα σε δυο θέσεις Προέδρων ταυτόχρονα (ΣΥΕΤΕ και ΟΤΟΕ), καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για καιροσκοπισμό και αλαζονεία.
Αυτοί που διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους και γράφουν δημόσια, χωρίς αιδώ ότι “το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όπως όλα δείχνουν συνιστά το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας γιατί δεν αναμένεται να υπάρξει μελλοντικά ένα αντίστοιχο πρόγραμμα μαζικής, οικειοθελούς αποχώρησης με τόσο ευνοϊκούς όρους» (Τραπεζικός Αγώνας- Φύλλο 746), έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι εγγυώνται το μέλλον των εργαζομένων της Εθνικής!
Αντί να βοηθήσουν στην ανανέωση του ΣΥΕΤΕ, γιατί η παρουσία τους μπλοκάρει την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, μένουν προσκολλημένοι στις καρέκλες τους.
Εμείς ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» έχουμε ως στόχο να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της νέας πορείας του ΣΥΕΤΕ, διαμορφώνοντας έναν Σύλλογο Αυτόνομο και Διεκδικητικό. Να απομονώσουμε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο Σωματείο της χώρας σε σωματείο υποταγής.
Τώρα ξεκινάει η πιο σημαντική και σοβαρή προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΕΤΕ.
Ο Σύλλογος χρειάζεται “σε πρώτο πλάνο” πρόσωπα με ενσωματωμένη σύγχρονη κουλτούρα, τεχνικά καταρτισμένα. Πρόσωπα που να μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των συναδέλφων, να βρίσκονται δίπλα τους, να δρουν, να λογοδοτούν.
Χρειάζονται “ανοιχτά μυαλά” για να υπάρξουν νέοι δρόμοι.
Όσα ψεύδη και όση λάσπη να ρίξουν κάποιοι νομίζοντας ότι θα αλλάξουν κουτοπόνηρα την ατζέντα και θα αποφύγουν να μιλήσουν για την ταμπακιέρα, εμείς, κάθε φορά που δημοσιεύουν στις ανακοινώσεις τους ότι «αγνοούν» την αιτία της αντίθεσής μας, θα τους την υπενθυμίζουμε.
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΤE
Τώρα που διαμορφώνεται η αγορά εργασίας του μέλλοντος, με πολύ δυσμενείς όρους, μετά και την ψήφιση του εργασιακού νόμου, τώρα που Εθνική Τράπεζα ολοκληρώνει πολλά βήματα μετασχηματισμού και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον, ο ΣΥΕΤΕ δεν συμμετέχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε στην διαμόρφωση του νέου τοπίου στην ΕΤΕ.
Ήδη βρισκόμαστε στο 7ο στάδιο του μετασχηματισμού της ΕΤΕ και ο ΣΥΕΤΕ έχει τον ρόλο του παθητικού αποδεκτή παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις και τις τελικές αποφάσεις της Διοίκησης. Μόλις στο τέλος του 5ου σταδίου ζήτησε ο ΣΥΕΤΕ συνάντηση μεταξύ Τράπεζας και του Προεδρείου του.
 
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε ότι εφόσον με τη στήριξή σας αναλάβουμε την ευθύνη του ΣΥΕΤΕ θα συσταθεί μια μόνιμη Επιτροπή Μετασχηματισμού εντός του ΣΥΕΤΕ, στην οποία θα συμμετέχουν μέλη του ΔΣ που να μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στη νέα ψηφιακή εποχή και οι εξιδεικευμένοι μας σύμβουλοι. Κυρίως όμως θα στελεχωθεί αυτή η Επιτροπή με συναδέλφους της Εθνικής που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες και μπορούν να συμβάλλουν στο να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ώστε η νέα ψηφιακή εποχή να υπηρετήσει τον συνάδελφο και να μην στραφεί εναντίον του. 
Ταυτόχρονα θα απαιτήσουμε και θα αναζητήσουμε τρόπους παρακολούθησης και αξιολόγησης του νέου σχεδίου μετασχηματισμού και συνδικαλιστικής μας  παρουσίας. Δεδομένης της ταχύτητας της αλλαγής που σχετίζεται με την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, η ενημέρωση και η διαβούλευση πρέπει να είναι μια συνεχής, εντατική, όπως ήταν πάντοτε, πολιτική του ΣΥΕΤΕ.
ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ο ΣΥΕΤΕ ήταν απών σε ότι αφορά στην ενημέρωση και συμμετοχή στις οργανωτικές αλλαγές. Κατά την τελευταία θητεία ο ΣΥΕΤΕ ενημερώνεται για τις οργανωτικές αλλαγές που αφορούν μειώσεις θέσεων ευθύνης, κλιμακίων και καταστημάτων μέσω των εγκυκλίων, γεγονός που ανατρέπει θεσμικές και επιχειρησιακές πρακτικές δεκαετιών.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται οι αλλαγές τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο δομής και νοοτροπίας. Πρόκειται περί «δομικού μετασχηματισμού», που έχει ως στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος «εξορθολογισμού». Πολλά Καταστήματα κλείνουν ή συγχωνεύονται (και ο ΣΥΕΤΕ το μαθαίνει από εγκυκλίους), με αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να μην γνωρίζουν ούτε που, ούτε σε ποιο αντικείμενο θα απασχολούνται. Καταργούνται θέσεις υποδιευθυντών, προϊσταμένων, ταμειολογιστών και ο ΣΥΕΤΕ προσδοκά λύση μέσα από τις εθελούσιες!
Δεσμευόμαστε ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» ότι θα αποκαταστήσουμε ξανά την παρουσία  του ΣΥΕΤΕ και την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη διαδικασία, με ενημέρωση και διαβούλευση πριν πραγματοποιηθούν οι οργανωτικές αλλαγές, όπως θεσμικά προβλέπεται και όπως γινόταν διαχρονικά.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
Από την αρχή του χρόνου εκδόθηκε νέος Κανονισμός Οδοιπορικών Εξόδων. Ενώ είναι θέμα που σχετίζεται με απολαβές προσωπικού και θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διαβούλευση Διοίκησης και Εκπροσώπων Εργαζομένων, όπως πάντοτε γινόταν, δεν υπήρξε ούτε ενημέρωση!
Ο ΣΥΕΤΕ ζήτησε παράταση της εφαρμογής του μέχρι τον Αύγουστο παρά τις έντονες διαφωνίες μέσα στο ΔΣ και παρά την έντονη αντίδραση των συναδέλφων. Συμφώνησε δηλαδή στην κατάργηση της διαβούλευσης και στον διαχωρισμό  των συναδέλφων σε παλαιούς και νέους. Στη συνέχεια σιωπούσε για 3.5 μήνες δεν κατέθεσε καμία πρόταση και τελικά στην λήξη της παράτασης ζήτησε και άλλη παράταση.!
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» θα απαιτήσουμε την άμεση απόσυρση του Κανονισμού Οδοιπορικών και διαβούλευση από την αρχή.
 
Δεν μπορεί να λέει η Διοίκηση ότι το δίκτυο μας έβγαλε «ασπροπρόσωπους» και να κόβει την ίδια ώρα τα οδοιπορικά. Αν το εννοεί πραγματικά ας πάρει πίσω αυτόν τον άδικο κανονισμό οδοιπορικών. 
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!  Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας.

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ