Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Ισχυρός ΣΥΕΤΕ σημαίνει ισχυρή εκπροσώπηση των υπαλλήλων ΕΤΕ

Ανέβηκε

στις

Ισχυρός ΣΥΕΤΕ σημαίνει ισχυρή εκπροσώπηση των υπαλλήλων ΕΤΕ 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας με δελτίο τύπου προς την ηλεκτρονική εφημερίδα KALAMATATIMES, αναφέρει τα εξής:
Φόβοι…..μεταφοράς μεγάλου αριθμού υπαλλήλων από τις Τράπεζες σε ξένες εταιρείες.
Σημείο έντονου προβληματισμού οι συμφωνίες πώλησης μεγάλων πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μεγάλες ξένες εταιρείες.
Μαζί με τα κόκκινα δάνεια θα φεύγουν  και οι υπάλληλοι ;
Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους συναδέλφους – εργαζόμενους του τραπεζικού τομέα, το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Διοικήσεις κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις Μονάδες και τις Υπηρεσίες κόκκινων δανείων.
Για το προσωπικό, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για μετακινήσεις εθελοντικές χωρίς δυσμενείς επιδράσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα ή για μια μορφή…… εκτοπισμού από τον τραπεζικό κλάδο, ώστε οι τράπεζες να απαλλαγούν με λίγες κινήσεις από σημαντικό αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι θα πάψουν να εγγράφονται στο δυναμικό των τραπεζών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κεκτημένα δικαιώματά τους.
Το Νέο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ θέλει λοιπόν να αντιδράσει πραγματικά και πότε περιμένει να αντιδράσει; Kατόπιν εορτής, δηλαδή όταν οι 150 Τραπεζοϋπάλληλοι θα έχουν ήδη μεταφερθεί στην DoValue ;;;
Η Ανανεωτική Κίνηση “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ”, θέλουμε έναν Σύλλογο ΜΠΡΟΣΤΑ από τις εξελίξεις.
Θα πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος στην έλλειψη διεκδίκησης και διασφάλισης της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους συναδέλφους. Να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μείνουν όχι μόνο να μην αντιμετωπίσουν καμία δυσμενή μεταβολή αλλά να υπάρξει από την Τράπεζα ένας σοβαρός προγραμματισμός για την αξιοποίησή τους.
Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, το οποίο από τις πρώτες ώρες του αποδεικνύεται το πιο διχαστικό και αδύναμο στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ, αδυνατεί να εκπροσωπήσει τις αγωνίες και τις επιδιώξεις των συναδέλφων που αισθάνονται ότι δεν πρόκειται τελικά να κάνει κάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην «κινητικότητα» που επικαλείται η Διοίκηση εννοώντας την αναγκαστική, μέσω επιβολής, μετακίνηση των συναδέλφων σε μια χειρότερη θέση, χωρίς συλλογική προστασία και εκτός της Εθνικής Τράπεζας.
 
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είμαστε ενεργά δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δέχτηκε ή θα δεχτεί άμεση ή έμμεση απειλή να αποχωρήσει και τον καλούμε να μας ενημερώσει αμέσως προκειμένου να βοηθήσουμε.
 
Κανένας δεν είναι μόνος, όσο και αν το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ αδρανεί.
 
Ο Αντιπροσωπευτικός Σύλλογος των Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε δημιουργήθηκε το 1917 από τους Συναδέλφους-Μέλη του, για την προστασία και διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
 
Ο ΣΥΕΤΕ δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ καμίας ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κανενός ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ.
ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΕΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ