Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Η εθνική Τράπεζα έχει ανάγκη από προσλήψεις και όχι απολύσεις!

Ανέβηκε

στις

Η εθνική Τράπεζα έχει ανάγκη από προσλήψεις και όχι απολύσεις! 1
Κοινοποιησέ το

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην ΕΤΕ, που πλέον κάνει δύο εθελούσια προγράμματα το χρόνο, λες και περισσεύει κόσμος να φύγει! Η νέα εθελούσια μάλιστα, 5 μήνες μετά την τελευταία, είναι στοχευμένη και επίσημα πια, όπως μας είπε και ο Δ/νων Σύμβουλος στο μήνυμά του προς το προσωπικό. Μαύρα Χριστούγεννα έχει σκοπό να περάσουμε η Διοίκηση ξανά, με τους συναδέλφους σε φοβερές συνθήκες ανασφάλειας και φόβου.

Στόχος: α. οι υπάλληλοι στο δίκτυο, ταμίες και chief teller που έχουν την ατυχία να είναι 50 ετών αλλά θέλουν για σύνταξη καμιά 10ετία και παραπάνω και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Συνάδελφοι που έχασαν την οργανική τους θέση λόγω κλεισιμάτων καταστημάτων, β. οι συνάδελφοι που μετακινήθηκαν στο πρώην έργο Ηρακλή (data remediation) που επίσης είναι 45 ετών και άνω και η τράπεζα θέλει να τους διώξει με το ζόρι χωρίς κανένας να κατάλαβε πώς βρέθηκε σε αυτή τη λίστα, και χωρίς τα παραμύθια για εξέλιξη πια να πιάνουν τόπο και γ. συνάδελφοι σε μονάδες της διοίκησης, ώστε να προχωρήσει ανενόχλητα το outsourcing και η επέλαση των ειδικών συνεργατών.

Ειδικά στο δίκτυο, η άθλια κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι πελάτες διαμαρτύρονται καθημερινά για την έλλειψη υπαλλήλων και τα καταστήματα που έκλεισαν, και η εξυπηρέτησή τους γίνεται με ουρές και τρομερή καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι συνάδελφοι έχουμε φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης, με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, με την παράλογη στοχοθεσία να είναι καθημερινά φόβητρο. Και θέλουν να μειώσουν κι άλλο το προσωπικό, αυτό είναι αναδιάρθρωση – διάλυση! Και με «λιτό οργανόγραμμα», δηλαδή μας λένε κατάμουτρα ότι θα περικοπούν κι άλλες θέσεις! Το μοντέλο τους προφανώς είναι το κατάστημα Συντάγματος (πρώην  i bank) που λειτουργεί με 3 άτομα, από τους οποίους η μία συναδέλφισσα μέσω εταιρείας!

Αφού εκμεταλλεύτηκαν τόσα χρόνια τους ταμίες, που εργάζονταν χωρίς διάλειμμα και απλήρωτα, τώρα τους πετάνε στο δρόμο, όταν η ανεργία και οι μισθοί των 500 ευρώ είναι η μόνη λύση για όσους βρεθούν άνεργοι στα 45κάτι τους. Από τη 2η μέρα της εθελούσιας άρχισαν τηλεφωνήματα από περιφερειακούς σε συναδέλφους ταμίες να φύγουν γιατί θα καταργηθεί η θέση και θα τους κόψουν το επίδομα των 250 ευρώ, όπως ήδη έκαναν πέρυσι σε ορισμένους ταμίες και είχαμε καταγγείλει! Στη Στερεά Ελλάδα είπαν σε ταμίες ότι υπάρχει θέση σε νησί,  στην Καλαμάτα απειλούσαν ότι θα γυρνάνε τον ταμία σε όλη την Πελοπόννησο! Έχουν αποθρασυνθεί! Δεν κάνουν διακρίσεις ούτε σε μονογονεϊκές οικογένειες με μαθητές και τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις.

Κι αυτό το βαφτίζουν αναγνώριση της προσφοράς του προσωπικού! Δηλαδή, η τιμωρία ποια θα ήταν; Μας δουλεύουν κανονικά!

Ο κ. Μυλωνάς ανακοίνωσε ότι «από δω και πέρα θα κάνουν στοχευμένα προγράμματα εθελούσιων προγραμμάτων», ότι στοχεύουν δηλαδή να διώξουν συναδέλφους του κανονισμού εργασίας και να τους αντικαταστήσουν με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, νέα παιδιά με πτυχίο που εργάζονται πια και στα καταστήματα ως agents με σύμβαση 2μηνη μέσω εταιρειών, με 6ωρη καθημερινή εργασία και μισθό 420 ευρώ! Αυτές είναι οι νέες θέσεις εργασίας της ανάπτυξης της κυβέρνησης ΝΔ και των γιάπηδων της Διοίκησης της ΕΤΕ. Οι εθελούσιες πλέον και επίσημα σημαίνουν ότι θα φεύγει όποιος θέλει η Διοίκηση!

Αλλά πώς αλλιώς θα βγαίνουν τα αμύθητα κέρδη τους; Πανηγυρίζουν για τη νέα απίστευτη κερδοφορία 767 εκ για το εννιάμηνο του 2021, για την οποία έχουμε ματώσει κυριολεκτικά. Αυτοί έχουν αύξηση κερδών 66% σε ετήσια βάση, και οι δαπάνες προσωπικού μειώθηκαν 15% μέσα μόνο σε 1 έτος!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όσο εξοργιστική είναι η στάση της Διοίκησης που μας βλέπει σαν βαρίδι, άλλο τόσο είναι και η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος. Πόσο ντροπή για τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να σφυρίζουν αδιάφορα και να δικαιολογούν όλες τις επιλογές της Τράπεζας. Για όλα έχουν μια εξήγηση, σαν φερέφωνα της εργοδοσίας. Η Τράπεζα διαλύει όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα και για τις μεγάλες παρατάξεις είναι Δευτέρα.

Αλλά εδώ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, 1 μήνα μετρούσαν σταυρούς για το συνέδριο ΟΤΟΕ και για τη συγκρότηση του ΔΣ του Συλλόγου ούτε λόγος, προφανώς δεν έχουν τελειώσει τα κομπρεμί τους! Μας βομβάρδισαν στα μηνύματα για τις εκλογές και την ψήφο και τώρα έχουν εξαφανιστεί. Οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν, τώρα το κατάλαβαν το λάθος τους;

Απαιτούμε από την Διοίκηση να πάρει πίσω όλες αυτές τις αλλαγές και να σταματήσει η καθημερινή τρομοκρατία! Να διώξουν χωρίς αποζημίωση τα ρουσφέτια, και τους γιάπηδες που έχουν κατακλύσει την τράπεζα και παίρνουν τα χρυσά πακέτα, και να πάψουν να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους που έχουμε υποστεί τεράστια εκμετάλλευση!

Να μην αφήσουμε κανέναν να μας φέρεται σαν σκλάβους ή να μας στερήσει το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή ζωή. Αντίδραση, οργάνωση, να σηκώσουμε ανάστημα! Δεν θα κάνουμε τη χάρη στα μεγαλοστελέχη να δεχθούμε τους εκβιασμούς και τις απειλές. Με αγωνιστική στάση, να μη φοβόμαστε να καταγγείλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές. Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν μαζί μας για κάθε πρόβλημα.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ