Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Κοινό μήνυμα για την πανδημία, με προτροπή για εμβολιασμούς

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα: Κοινό μήνυμα για την πανδημία, με προτροπή για εμβολιασμούς 1
Κοινοποιησέ το

«Το σημαντικό είναι να είμαστε εδώ, να γιορτάσουμε και τα επόμενα Χριστούγεννα όλοι μαζί». Με αυτή την ευχή, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έστειλε για μια ακόμα φορά μήνυμα τήρησης των μέτρων και εμβολιασμού, ενώνοντας τη φωνή του με φορείς της περιοχής, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, τον διευθυντή του Κ.Υ. Καλαμάτας, Παναγιώτη Κατσαφάδο και το συντονιστή δράσεων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι είναι σε όλους γνωστό ότι η υγειονομική κρίση, η πανδημία που μας ταλαιπωρεί 20 σχεδόν μήνες, είναι εδώ και μάλιστα έχει γίνει περισσότερο επιθετική και μεταδοτική.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, τα στοιχεία της πανδημίας αποτυπώνουν μια δραματική κατάσταση, με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά, όπως και ο δείκτης θετικότητας. Ανέφερε δε ότι τις 23 ημέρες του Νοεμβρίου έχουμε ξεπεράσει ως περιοχή τα 2.300 θετικά κρούσματα, όταν όλο τον Αύγουστο –που επίσης είχε καταγραφεί μια έξαρση του ιού- είχαμε 2.200 θετικές διαγνώσεις Covid-19. Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που λαμβάνονται από το Βιολογικό Καθαρισμό, όπου επίσης το ιικό φορτίο διατηρείται σε υψηλά ποσοστά, με την τελευταία μέτρηση να δίνει 63.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση προκαλεί ανησυχία, προτρέποντας τους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις κατευθύνσεις των ειδικών, να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα, να εμβολιαστούν, καθώς το εμβόλιο είναι ο μόνο τρόπος για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας. «Η επιστήμη μας έδωσε ένα δώρο, έκανε άλματα, πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά την περίοδο των εορτών, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία. Φέτος σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, καθώς και δράσεις που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία, ωστόσο αναβάλλεται η κεντρική συναυλία για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν μιας και πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια Υγεία.

Στο ίδιο πνεύμα και οι αναφορές του Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος προέτρεψε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Άκρως χαρακτηριστικά για την επικρατούσα κατάσταση στη Μεσσηνία, ήταν τα στοιχεία που κατέθεσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, παρουσιάζοντας τη δραματική κατάσταση και την πίεση που το νοσηλευτικό ίδρυμα δέχεται τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την κα Αλειφέρη από 1/8/2021 έως 23/11/2021 έγιναν 1.003 εισαγωγές ασθενών, εκ των οποίων 71 κατέληξαν, όταν το προηγούμενο 11μηνο υπήρξαν οι μισές εισαγωγές ενώ οι θάνατοι ήταν σε ποσοστό 3,2% έναντι 7,4% στο διάστημα από τον Αύγουστο έως σήμερα.

Επίσης, η κα Αλειφέρη αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Δ, καθώς και στην πίεση που δέχεται το σύστημα από τους ανεμβολίαστους.

Τέλος κάλεσμα για εμβολιασμούς, αλλά και ελέγχους, υπήρξε από τους Παναγιώτη Κατσαφάδο και Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο εκ μέρους του Κέντρου Υγείας και των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, αντίστοιχα.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ