Connect with us

Πολιτικά

Αντωνία Μπούζα: Τι δεν έχει γίνει κατανοητό από τον κ. Νίκα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αντωνία Μπούζα: Τι δεν έχει γίνει κατανοητό από τον κ. Νίκα 1

Αντωνία Μπούζα – Παναγιώτης Νίκας

«Ημέρες υπομονής , ημέρες αγωνίας, ημέρες κινδύνου και  δυσκολιών περνάει η ανθρωπότητα και η πατρίδα μας.

Την πανδημία του κορωνοϊού και όσα συμβαίνουν στην υφήλιο ούτε η πιο αρρωστημένη φαντασία δεν θα μπορούσε καν να υποψιαστεί πριν λίγο διάστημα.

Δυστυχώς στα χρόνια μας, έμελλε να ζήσουμε αυτόν τον άτυπο πόλεμο , από τον οποίο ουδείς ξέρει πώς να προφυλαχθεί.

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε όποια θέση ή αξίωμα και σε όποια κοινωνική και οικονομική κατάσταση βρίσκεται να προφυλαχθεί.

Μόνη οδός  η συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και στις κυβερνητικές εντολές.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου, για να μπορεί να επιτελέσει το έργο του το σύστημα υγείας της Χώρας.

Κυρίαρχη προτεραιότητα η σωτηρία των ανθρώπινων ζωών.

Στο πλαίσιο αυτό και η στιβαρή και επιβεβλημένη θέση της Κυβέρνησης για την προστασία των ανθρώπων.

Με την υπ΄αριθ. 2867/Υ1 από 16-3-2020, απόφαση της Κυβέρνησης  αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή, με την αναφορά πως η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Μέχρι χθες  γνωρίζαμε αυτές τις αποφάσεις  και αίφνης σήμερα, καίτοι για τις ενέργειες των Περιφερειών για θεσμοθετημένους εορτασμούς απαιτείται κεντρική οδηγία, διαβάσαμε την εγκύκλιο  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε όλες τις Περιφ. Ενότητες, όπου αναφέρει:

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου και δεδομένης της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε λόγω πανδημίας, συνιστούμε την πραγματοποίηση απολύτως λιτού προγράμματος ως εξής:

– Τέλεση δοξολογίας και 5 λεπτά ομιλία.

– Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των τοπικών αρχών ( αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, φρούραρχος, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων).

– Ενός λεπτού σιγή και Εθνικός Ύμνος.

Την στιγμή που ακυρώνονται τα πάντα στη Χώρα, ακυρώνεται η θεία λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ακυρώνεται ο εορτασμός της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, ακυρώνεται κάθε εκδήλωση, τι νόημα έχει η εγκύκλιος του κ. Νίκα;

Όταν μάλιστα προέχουν οι ενέργειες και ο κεντρικός συντονισμός  μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη της Καλαμάτας και την αναστολή λειτουργίας κρίσιμης κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του τοπικού πληθυσμού, βλέπουμε άσχετες εγκυκλίους  που επιβεβαιώνουν πως κάποιοι, ως συνήθως άλλωστε, κρύπτονται προ της ευθύνης τους. Σε ποίες ενέργειες έχει προβεί; Ποίες συσκέψεις  και ποία μέτρα πρότεινε επιπλέον για την Καλαμάτα;

Αντίθετα με άλλες Περιφέρειες της  Χώρας, όπως  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που αυτές τις δύσκολες ώρες έχει σαν προτεραιότητα μόνο την ανθρώπινη υγεία πχ. πήρε απόφαση για ενίσχυση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων με αναπνευστήρες κλπ αναλώσιμα , η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζει σε άλλο κόσμο.

Εκδίδει άσχετα δελτία τύπου για πρόσληψη συνεργατών, για αυτοψίες έργων κλπ ήσσονος σημασίας ζητήματα, ως μη έχουσα συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών που διανύουμε.

Αφήνω στην κρίση των πολιτών, αυτήν την εγκύκλιο του Περιφερειάρχη Πελοπον-νήσου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την απραξία του μετά την ανακοίνωση του κρούσματος στην Καλαμάτα και αναρωτιέμαι, πως μπορεί κάποιος να αγνοεί τις αυστηρές εντολές του Κράτους, να ανοίγει την κερκόπορτα της απείθειας και να μην δέχεται να υποστείλει για λίγο τις τιμές που απορρέουν από τη θέση του;

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου δύναμη και κουράγιο και μέγιστη προσοχή αυτές τις δύσκολες ώρες.»

 

 

Αντωνία Μπούζα

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ