Connect with us

Πολιτικά

Μπούζα: Απορρίπτουμε συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο .

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μπούζα: Απορρίπτουμε  συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο . 1

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προθύμως η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου  που επί 9 χρόνια οδήγησε την Πελοπόννησο σε ομοιογένεια, πρόοδο και συνολική στρατηγική ανάπτυξης, προτίθεται να στηρίξει ειλικρινείς προθέσεις και όχι όσων μιλούν πολύ και διαφορετικά κάθε φορά, ενεργώντας επιφανειακά και βεβιασμένα, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και εγωπαθών συμπεριφορών.

Μόνο με το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό ίσως λόγω δεδομένων που δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, προχωρούν και με βήματα χελώνας μάλιστα, τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αντιμετωπίζονται εντελώς πρόχειρα .

Τη γνώση, την εμπειρία, την καταξίωση  και την προσφορά της παράταξης τη Νέας Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής  Αρχής κ. Νίκας, παραδόξως την υποτιμά, τη διαστρεβλώνει, τη λοιδορεί, αντί να προσπαθεί να τη φτάσει, για να γίνει χρήσιμος στον τόπο.

Φυσικά, μόνο ο ίδιος δυναμιτίζει κάθε προοπτική συναίνεσης, με πρωτοφανή διγλωσσία που προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο και το ακροατήριο που απευθύνεται.

-Με αχταρμά δηλώσεων κι εξαγγελιών  χωρίς μελετητική ενίσχυση της βιωσιμότητας των σχεδιασμών που ανακοινώνει, χωρίς καν ανάδειξη κόστους οφέλους, αδιαφανώς και μονίμως, με απ΄ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ κάθε μέρα , χωρίς καμία ενημέρωση του θεσμικού οργάνου του Περιφ. Συμβουλίου, ενεργεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα 6 μήνες τώρα που έχει αναλάβει την ευθύνη του τόπου.

-Ακούμε λοιπόν για το φυσικό αέριο, για την υποτιθέμενη αναγέννηση μετά τον ξαφνικό θάνατο της Μεγαλόπολης, για τρένο που χωρίς επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό θα παραμείνει  θνησιγενής προοπτική ( κι αφήνει εκτός τη Μεσσηνία), για οδικούς άξονες που περιθωριοποιούν  την Τριφυλία, π.χ. Αρχ.Ολυμπία -Ανδρίτσαινα, για στρατόπεδα  που διεκδικούνται για φαραωνικά κτίρια υπηρεσιακής χλιδής (αγνοώντας τις δημοτικές Αρχές) και ανησυχούμε διότι αυτές οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες, απαιτούν σχεδιασμούς και μελέτες που δεν υπάρχουν και φυσικά είναι απόλυτα χρονοβόρες διαδικασίες.

-Σε άλλες περιπτώσεις, απεμπολούνται οι ευθύνες που έχουν αναληφθεί από τις αποφάσεις του Περιφ.Συμβουλίου οι οποίες και αγνοούνται κι εννοώ την απόφαση περί μη αποδοχής αιφνιδιασμού, για την μεταφορά μεταναστών στην Πελοπόννησο.

Αντί αυτού,ο κ.Νίκας, μιλά ως εκπρόσωπος κόμματος και όχι Περιφερειάρχης περί της ανάγκης συμβολής της Περιφέρειας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενώ δεν προτείνει τίποτα.

Έτσι βλέπουμε πως δεν δείχνει καμία διάθεση αποτροπής στα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας σε Αθηναϊκά ΜΜΕ, περί ίδρυσης κλειστών κέντρων μεταναστών στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στη  Μεσσήνη.

Ιδιαιτέρως στη Μεσσήνη, μία ιδιαίτερα κοινωνικά επιβαρυμένη περιοχή, οι τοπικές αρχές αρκούνται να περιδιαβαίνουν τα υπουργικά γραφεία, ενώ οι πολίτες,  στενάζουν από την υπανάπτυξη και την παραβατικότητα των κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή, δημιουργώντας  συνθήκες περιθωριοποίησης συνολικά της κοινωνίας.

Οι τοπικές Αρχές και κυρίως ο επικεφαλής  Δήμαρχος, οφείλει να τρέξει άμεσα και  να αποτρέψει ακόμη και τους ψιθύρους περί μεταναστών στην περιοχή αυτή και να κατανοήσει πως εκπροσωπεί τους δημότες και όχι τα θέλω του Περιφερειάρχη και άλλων κυβερνητικών, κομματικών ή μη παραγόντων.

Ή γνωρίζει περί τέτοιου ενδεχομένου και το αποσιωπά ή τον παραπληροφορούν . Ότι και από τα δύο όμως να συμβαίνει, αποτελεί τραγική εξέλιξη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μεσσήνη.

-Τέλος, από τη χθεσινή συνέντευξη του κ.Νίκα καθώς και από τις …αυθόρμητες αντιδράσεις για την υπόθεση του κοριού, αναδείχθηκε μία ακόμη σημαντική παθογένεια του τόπου μας.

Μιντιακά κέντρα ωθούν σε αντιδράσεις παράγοντες του τόπου ανάλογα με τα συμφέροντά τους, ενώ πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, ασθμαίνοντας ενεργούν ως ορίζουν τα κέντρα αυτά, με τη λάσπη να συνεχίζεται αδιάκοπα, χωρίς να τίθενται καν όρια.

-Ναι κ. Νίκα είναι μέγα θέμα η υπόθεση του κοριού και η διαλεύκανση της υπόθεσης και λάθος η δική σας ανάμειξη στην υποστήριξη ή μη προσώπων της τότε περιφερειακής περιόδου. Διαστρεβλώνετε  μάλιστα συνειδητά και την αλήθεια όταν μιλάτε για διάλυση του διοικητικού μηχανισμού της Μεσσηνίας, κάτι απόλυτα συκοφαντικό.

-Ναι κ.Νίκα, είναι μέγα θέμα η ενημέρωση της κοινωνίας για την αρχειοθέτηση η μη της υπόθεσης του κοριού, ναι είναι μέγα θέμα, η εξ΄αυτού του γεγονότος αρνητική επίπτωση στην πορεία του αντιπάλου σας συνδυασμού και ναι είναι μέγα θέμα, η λάσπη που συνεχώς πετούν τα φιλικά σας μιντιακά κέντρα, που τυχαίως, συμπεριλαμβάνονται στις απ΄ευθείας αναθέσεις σας.

Το ότι γίνατε αυτόκλητος υπερασπιστής πολιτικών προσωπικοτήτων της Χώρας, δεν αναιρεί τη δική σας διαχρονική πολιτική παρουσία, όπου είναι διαθέσιμες  δημόσιες απαξιωτικές αναφορές σας  για τα πρόσωπα αυτά.

Δεν σημαίνει πως επειδή εκλεχτήκατε Περιφερειάρχης, οι πολίτες έπαθαν Αλτσχάϊμερ και ξέχασαν τη διαδρομή σας.

Αν εννοείτε πραγματικά ως ανάγκη την ηπιότητα και την ειλικρινή συναίνεση στην πορεία της αυτοδιοικητικής περιόδου που διανύουμε, η Νέα Πελοπόννησος με τη βαρύτητα των καταξιωμένων στελεχών της , προτίθεται να βοηθήσει ουσιαστικά τον τόπο, όπως το κάνει εξ αρχής άλλωστε .

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Νέας Πελοποννήσου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

 

Πολιτικά

Αειφόρος Ανάπτυξη στα χωριά του Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αειφόρος Ανάπτυξη στα χωριά του Ταϋγέτου 10

Επερώτηση Νίκου Γόντικα

Επικεφαλής
της Λαϊκής Συσπείρωσης

κ  Περιφεριάρχα

  • Στις 8 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Καλαμάτας ότι είχατε συνάντηση με επιστήμονα – επιχειρηματία που επρόκειτο να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας, καλλιεργώντας φυτά της τοπικής χλωρίδας για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανίας και εταιρειών καλλυντικών. Από το δελτίο τύπου του Δήμου που αναδημοσίευσαν τοπικά και πανελλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής είχε αγοράσει ή ενοικιάσει πολλές δεκάδες στρέμματα γης και η καλλιέργεια των φυτών θα ξεκινούσε άμεσα, με προσωπικό – κατά προτεραιότητα – από την περιοχή. Δηλώσατε μάλιστα τότε ότι ο Δήμος προσφέρεται για συνεργασία μιας και εκτιμούσε ότι είναι ένα πολύ καλό νέο για την περιοχή της Αλαγονίας και την αναζωογόνησή της.

Δυόμιση χρόνια από τότε όχι μόνο δεν μπήκε ρίζα ρίγανης και λεβάντας  στην περιοχή, αλλά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι άφαντος, αφήνοντας απλήρωτα τα ενοίκια που υποτίθεται θα κατέβαλε στους ιδιοκτήτες των χωραφιών που θα καλλιεργούσε. Η αλήθεια είναι, απ’ ότι φαίνεται, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εξαπάτησε πολλούς κατοίκους της Αλαγονίας, με τις πλάτες της τότε Δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης, για να εισπράξει παχυλές επιδοτήσεις για βιολογικές καλλιέργειες και καλλιέργειες αρωματικών φυτών.

  • Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η συζήτηση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση  (ΟΧΕ). Ένα πρόγραμμα με προϋπολογισμό 25.000.000 €, που αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας και η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης. Η κατανομή των χρημάτων προβλέπεται να γίνει αναλογικά με ένα ποσό περί των 20 εκατ. € να διατεθεί για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα και τα υπόλοιπα 5 εκατ. € για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα-τι είδους άραγε;

Έχουμε κάθε λόγω να ανησυχούμε για την κατεύθυνση και την αξιοποίηση αυτών των ποσών. Φαίνεται ότι δεν ήταν προσωπική επιλογή της προηγούμενης Περιφερειακής Διοίκησης το «ξεκοκάλισμα» εκατομμυρίων ευρώ για μονοπάτια, εκκλησίες και γεφύρια, αλλά συνολική κρατική και Ευρωενωσιακή πολιτική.

Αγροτική οδοποιία, αρδευτικά δίκτυα, αντιπυρικές υποδομές, υποδομές υγείας, συγκοινωνίες  κλπ μαζί με τη συνολική αντιλαϊκή  πολιτική ουσιαστικά κάνουν απαγορευτική την αξιοπρεπή διαβίωση των νέων στα ορεινά χωριά. Τα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο σαν εν δυνάμει τουριστικοί προορισμοί, ιδιαίτερα σήμερα που οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η επικίνδυνη πλευρά της «μονοκαλλιέργειας» του Τουρισμού.

Ζητάμε να  ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για:

Την πορεία της επένδυσης στην Αλαγονία

Για το πρόγραμμα ΟΧΕ  Ταϋγέτου, θα έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Όλη η αλήθεια για τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Όλη η αλήθεια για τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη 11

Δελτίο τύπου Αντωνίας Μπούζα

Μπορεί την εργαλειοποίηση της κοινωνίας να την είχαν περιγράψει από το 1930 οι θεωρητικοί της Σχολής της Φρανκφούρτης, σίγουρα όμως, δεν θα περίμεναν να έβρισκαν το κυρίαρχο παράδειγμά τους στις πρακτικές του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ακόρεστη δίψα οικειοποίησης έργων, αναπτυξιακών σχεδιασμών και προπαρασκευαστικών ενεργειών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής του κ. Τατούλη.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου, σίγουρα δεν αποδέχονται τον εργαλειακό ρόλο που τους επιφυλάσσει ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να συντηρήσει μία δική του «αλήθεια», παραποιώντας  γεγονότα και πραγματικά δεδομένα. Πιθανόν να έχουν κουραστεί και από όσα συμβαίνουν στο Περιφ. Πεδίο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Προσωπικά όμως, εμμένω στην ανάγκη ενημέρωσης, διότι επιβάλλεται να ξέρουν οι πολίτες την αλήθεια και έπειτα ας κρίνουν  τον καθένα μας, όπως αυτοί νομίζουν.

Το σπουδαίο Βυζαντινό μνημείο της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Χριστιανούπολη η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, το είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ 2007-2013  με προϋπολογισμό 2.896.000 ευρώ . Με τη συμβολή πολλών ακόμη Υπηρεσιών και φορέων, παραδόθηκε ανακαινισμένο και συντηρημένο στην τοπική κοινωνία.

Για τον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού του Σωτήρος και τη συντήρηση του παρακείμενου Ι.Ναού του 1880 περίπου, υπήρξε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το  Δήμο Τριφυλίας και είχε ολοκληρωθεί η μελέτη από το Δήμο, όπως είχε συμφωνηθεί, εδώ κι 1,5 χρόνο περίπου.

Για την ανάπλαση δε, του περιβάλλοντος χώρου, είχε δεσμευτεί από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη από το πρόγραμμα για τα Πυρόπληκτα το ποσόν των 245.000 ευρώ.

Επειδή όμως απαιτούνταν διάφορες επιπλέον άδειες πχ νεοδομίας κλπ τις οποίες έπρεπε να επισπεύσει ο Δήμος Τριφυλίας, το έργο δεν έγινε εφικτό να ξεκινήσει στη διάρκεια της θητείας μας.

Τα χρήματα όμως για την Α΄φάση δηλ. 245.000 ευρώ είχαν ήδη δεσμευτεί, ενώ για τη Β΄φάση, δηλ. περίπου 300.000 ευρώ, θα χρησιμοποιούνταν ποσά των εκπτώσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί όλη η παρέμβαση.

  Με πρωτοφανή καθυστέρηση και χάριν του ενδιαφέροντος του Τοπικού Προέδρου Χριστιανουπόλεως, κινήθηκε εκ νέου η διαδικασία, η οποία επιχειρήθηκε από την Περιφ. Αρχή του κ. Νίκα αρχικά να σταματήσει, έχοντας τη βούληση  να  απεντάξει το έργο, όπως έχει κάνει άλλωστε για σωρεία έργων κυρίως στη Μεσσηνία.

Όταν όμως  δεν κατάφερε την απένταξη, σκέφτηκε την οικειοποίηση.

 Όλοι είδαμε να παίρνει εκ νέου στα χέρια του τη μελέτη από τον Πρόεδρο Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως, αλλά ξέχασε να πει, πως οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη την είχαν στα συρτάρια τους, πάνω από 1,5 χρόνο.

Ουδείς επίσης, άκουσε στις δηλώσεις του κ. Νίκα, πως πρόκειται για ένα έργο έτοιμο, με μελέτες, αδειοδοτήσεις και δεσμευμένο προϋπολογισμό από την Περιφ.Αρχή Τατούλη.

Το καθήκον που μας ανέθεσαν οι πολίτες επιβάλλεται να το ασκήσουμε με συνέπεια για να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες. Ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του άραγε μπορούν να κάνουν το ίδιο με τον τρόπο που ενεργούν;

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο 12

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελληνοτουρκικά

Οι ΗΠΑ εργάζονται συστηματικά για τη μείωση των εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund, ο κ. Πάλμερ διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα με στόχο να αμβλυνθούν με διπλωματικά μέσα τα διάφορα σημεία τριβής και να μην εξελιχθούν σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο Αμερικανός υφυπουργός.

Σχετικά με τα γεγονότα στον Έβρο, ο κ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ