Connect with us

Πολιτικά

Μπούζα: Απορρίπτουμε συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο .

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μπούζα: Απορρίπτουμε  συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο . 1

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προθύμως η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου  που επί 9 χρόνια οδήγησε την Πελοπόννησο σε ομοιογένεια, πρόοδο και συνολική στρατηγική ανάπτυξης, προτίθεται να στηρίξει ειλικρινείς προθέσεις και όχι όσων μιλούν πολύ και διαφορετικά κάθε φορά, ενεργώντας επιφανειακά και βεβιασμένα, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και εγωπαθών συμπεριφορών.

Μόνο με το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό ίσως λόγω δεδομένων που δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, προχωρούν και με βήματα χελώνας μάλιστα, τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αντιμετωπίζονται εντελώς πρόχειρα .

Τη γνώση, την εμπειρία, την καταξίωση  και την προσφορά της παράταξης τη Νέας Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής  Αρχής κ. Νίκας, παραδόξως την υποτιμά, τη διαστρεβλώνει, τη λοιδορεί, αντί να προσπαθεί να τη φτάσει, για να γίνει χρήσιμος στον τόπο.

Φυσικά, μόνο ο ίδιος δυναμιτίζει κάθε προοπτική συναίνεσης, με πρωτοφανή διγλωσσία που προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο και το ακροατήριο που απευθύνεται.

-Με αχταρμά δηλώσεων κι εξαγγελιών  χωρίς μελετητική ενίσχυση της βιωσιμότητας των σχεδιασμών που ανακοινώνει, χωρίς καν ανάδειξη κόστους οφέλους, αδιαφανώς και μονίμως, με απ΄ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ κάθε μέρα , χωρίς καμία ενημέρωση του θεσμικού οργάνου του Περιφ. Συμβουλίου, ενεργεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα 6 μήνες τώρα που έχει αναλάβει την ευθύνη του τόπου.

-Ακούμε λοιπόν για το φυσικό αέριο, για την υποτιθέμενη αναγέννηση μετά τον ξαφνικό θάνατο της Μεγαλόπολης, για τρένο που χωρίς επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό θα παραμείνει  θνησιγενής προοπτική ( κι αφήνει εκτός τη Μεσσηνία), για οδικούς άξονες που περιθωριοποιούν  την Τριφυλία, π.χ. Αρχ.Ολυμπία -Ανδρίτσαινα, για στρατόπεδα  που διεκδικούνται για φαραωνικά κτίρια υπηρεσιακής χλιδής (αγνοώντας τις δημοτικές Αρχές) και ανησυχούμε διότι αυτές οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες, απαιτούν σχεδιασμούς και μελέτες που δεν υπάρχουν και φυσικά είναι απόλυτα χρονοβόρες διαδικασίες.

-Σε άλλες περιπτώσεις, απεμπολούνται οι ευθύνες που έχουν αναληφθεί από τις αποφάσεις του Περιφ.Συμβουλίου οι οποίες και αγνοούνται κι εννοώ την απόφαση περί μη αποδοχής αιφνιδιασμού, για την μεταφορά μεταναστών στην Πελοπόννησο.

Αντί αυτού,ο κ.Νίκας, μιλά ως εκπρόσωπος κόμματος και όχι Περιφερειάρχης περί της ανάγκης συμβολής της Περιφέρειας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενώ δεν προτείνει τίποτα.

Έτσι βλέπουμε πως δεν δείχνει καμία διάθεση αποτροπής στα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας σε Αθηναϊκά ΜΜΕ, περί ίδρυσης κλειστών κέντρων μεταναστών στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στη  Μεσσήνη.

Ιδιαιτέρως στη Μεσσήνη, μία ιδιαίτερα κοινωνικά επιβαρυμένη περιοχή, οι τοπικές αρχές αρκούνται να περιδιαβαίνουν τα υπουργικά γραφεία, ενώ οι πολίτες,  στενάζουν από την υπανάπτυξη και την παραβατικότητα των κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή, δημιουργώντας  συνθήκες περιθωριοποίησης συνολικά της κοινωνίας.

Οι τοπικές Αρχές και κυρίως ο επικεφαλής  Δήμαρχος, οφείλει να τρέξει άμεσα και  να αποτρέψει ακόμη και τους ψιθύρους περί μεταναστών στην περιοχή αυτή και να κατανοήσει πως εκπροσωπεί τους δημότες και όχι τα θέλω του Περιφερειάρχη και άλλων κυβερνητικών, κομματικών ή μη παραγόντων.

Ή γνωρίζει περί τέτοιου ενδεχομένου και το αποσιωπά ή τον παραπληροφορούν . Ότι και από τα δύο όμως να συμβαίνει, αποτελεί τραγική εξέλιξη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μεσσήνη.

-Τέλος, από τη χθεσινή συνέντευξη του κ.Νίκα καθώς και από τις …αυθόρμητες αντιδράσεις για την υπόθεση του κοριού, αναδείχθηκε μία ακόμη σημαντική παθογένεια του τόπου μας.

Μιντιακά κέντρα ωθούν σε αντιδράσεις παράγοντες του τόπου ανάλογα με τα συμφέροντά τους, ενώ πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, ασθμαίνοντας ενεργούν ως ορίζουν τα κέντρα αυτά, με τη λάσπη να συνεχίζεται αδιάκοπα, χωρίς να τίθενται καν όρια.

-Ναι κ. Νίκα είναι μέγα θέμα η υπόθεση του κοριού και η διαλεύκανση της υπόθεσης και λάθος η δική σας ανάμειξη στην υποστήριξη ή μη προσώπων της τότε περιφερειακής περιόδου. Διαστρεβλώνετε  μάλιστα συνειδητά και την αλήθεια όταν μιλάτε για διάλυση του διοικητικού μηχανισμού της Μεσσηνίας, κάτι απόλυτα συκοφαντικό.

-Ναι κ.Νίκα, είναι μέγα θέμα η ενημέρωση της κοινωνίας για την αρχειοθέτηση η μη της υπόθεσης του κοριού, ναι είναι μέγα θέμα, η εξ΄αυτού του γεγονότος αρνητική επίπτωση στην πορεία του αντιπάλου σας συνδυασμού και ναι είναι μέγα θέμα, η λάσπη που συνεχώς πετούν τα φιλικά σας μιντιακά κέντρα, που τυχαίως, συμπεριλαμβάνονται στις απ΄ευθείας αναθέσεις σας.

Το ότι γίνατε αυτόκλητος υπερασπιστής πολιτικών προσωπικοτήτων της Χώρας, δεν αναιρεί τη δική σας διαχρονική πολιτική παρουσία, όπου είναι διαθέσιμες  δημόσιες απαξιωτικές αναφορές σας  για τα πρόσωπα αυτά.

Δεν σημαίνει πως επειδή εκλεχτήκατε Περιφερειάρχης, οι πολίτες έπαθαν Αλτσχάϊμερ και ξέχασαν τη διαδρομή σας.

Αν εννοείτε πραγματικά ως ανάγκη την ηπιότητα και την ειλικρινή συναίνεση στην πορεία της αυτοδιοικητικής περιόδου που διανύουμε, η Νέα Πελοπόννησος με τη βαρύτητα των καταξιωμένων στελεχών της , προτίθεται να βοηθήσει ουσιαστικά τον τόπο, όπως το κάνει εξ αρχής άλλωστε .

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Νέας Πελοποννήσου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

 

Πολιτικά

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις μετά το λουκέτο στην παραλία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις μετά το λουκέτο στην παραλία 12

Θεσσαλονίκη λουκέτο στην παραλία

Τονίζει, παράλληλα, ότι ένα τέτοιο μείζονος σημασία θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια έκτακτη συνεδρίαση.

Ο κ. Κουράκης αντιπροτείνει να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση με τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί, τις πρωινές ώρες μέχρι τις 9:30 πμ και το βράδυ μετά τις 7:30 μμ που δύει ο ήλιος

«Είναι αρκετός χρόνος για αθλητές, περιπατητές, κατοικίδια, ποδηλάτες και όσους επιτρέπεται να κυκλοφορούν με ασφάλεια και τις προφυλάξεις που έχουν επιβληθεί. Στο ενδιάμεσο διάστημα, δηλαδή από τις 9:30 πμ μέχρι τις 7:30 μμ να υπάρχει πλήρης απαγόρευση, μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα με την συνδρομή και της δημοτικής αστυνομίας.

Η γεωγραφία της περιοχής, η γραμμική της ανάπτυξη και οι προσβάσεις προς αυτήν επιτρέπουν την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου με σχετική ευκολία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Κουράκης. Εκτός απο τον πρώην αντιδήμαρχο αρκετοί ήταν αυτοί που καυτηρίασαν αρνητικά την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε νέα περιοριστικά μέτρα στην Νέα Παραλία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Εν μέσω πανδημίας κοριοί και κάμερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εν μέσω πανδημίας κοριοί και κάμερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! 13

Ανακοίνωση από Λαϊκή Συσπείρωση

Αυτές τις μέρες και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη!

Αντί όλη η προσοχή και τα μέτρα να επικεντρώνονται αυτή τη κρίσιμη ώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στα μέσα και μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στην περιφέρεια, καθώς και των πολιτών που έρχονται στις υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν. Αντί να γίνονται στοιχειώδεις έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε σουπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες, στοιβαγμένοι σε πολλές περιπτώσεις, ο ένας πάνω στον άλλον.

Αντίθετα το μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή την περασμένη Πέμπτη για να δημοπρατήσει είκοσι ασφαλτοστρώσεις και να επιβάλει χαράτσι 100 και 200 ευρώ σε μαζικούς και λαϊκούς φορείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αμφιθέατρο της περιφέρειας στην Καλαμάτα, να ορίσουν δικηγόρο ενάντια στους εργαζόμενους της περιφέρειας που κέρδισαν προσφυγές στην αποκεντρωμένη διοίκηση κ.α.

Να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή για να αλλάξει εκπροσώπους σε επιτροπές παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων με την Πελοπόννησος Α.Ε. και να επιχειρήσει να δώσει σε ημετέρους την πίττα 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατάρτιση εργαζομένων! Κάτι σαν την κατάρτιση που θέλει να κάνει ο Γεωργιάδης και ο Βρούτσης στους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους μηχανικούς!

Αντί να στηριχθούν στους εργαζόμενους για να περάσουμε τα δύσκολα, απεναντίας έχουμε απόπειρες τρομοκράτησής τους, όπως έγινε πρόσφατα με τους εργαζόμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα. Εγκατέστησαν στα κρυφά και μουλωχτά μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάμερες παρακολούθησης, στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας στην Τρίπολη!

Και μάλιστα μέσα στο κτίριο και όχι απ έξω, που σημαίνει ότι θέλουν να παρακολουθούν και να φακελώνουν τους εργαζόμενους, τους πολίτες που τους επισκέπτονται, ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες της Περιφερειακής αρχής!
Και όλα αυτά όταν ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση με τους κοριούς στην Π.Ε. Μεσσηνίας, επί προηγούμενης Περιφερειακής αρχής.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, άμεσα να ξηλώσει τις κάμερες και να εγκαταλείψει αυτές τις χαφιέδικες πρακτικές που συμπυκνώνονται στη φράση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!

Διαφορετικά καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, κάθε συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο που σέβεται την αξιοπρέπειά του και δεν θέλει να τον παρακολουθούν, να προκαλέσουμε με υπογραφές Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για τα προβλήματα των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

βενζιναδικο

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος

Την άμεση ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες, ζητά με επιστολής της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, – Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στους υφυπουργούς Οικονομικών Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Σκυλακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, – Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά καθώς επίσης στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη.Επίκεντρο της επιστολής τα προβλήματα που εν μέσω κορονοϊού αντιμετωπίζουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας.

«Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας καθώς και τηλεφωνικών επαφών, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά την άμεση ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων στην κατηγορία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό με τις ανάλογες πρόνοιες (μείωση ενοικίου , ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη ) και τις ανάλογες πρόνοιες για τους εργαζόμενους μας. Με τέτοιες συνθήκες τα πρατήρια καυσίμων υποφέρουν κυριολεκτικά, η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη και οι άνθρωποί τους κινδυνεύουν να βρεθούν και εκτεθειμένοι στον ιό και υπερχρεωμένοι.

Ήδη, από την έναρξη των αυστηρών μέτρων και του κλεισίματος του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων, είχαμε κατακόρυφη μείωση, μέχρι και 60%, των πωλήσεων καυσίμων από τα πρατήρια. Τα δε νέα μέτρα καθολικής σχεδόν απαγόρευσης των μετακινήσεων, έπληξαν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση με συνέπεια τη μείωση των πωλήσεων μέχρι και στο 90% της κανονικής περιόδου.

Είναι ανάγκη να καθοριστεί ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες 7πμ.-7μμ. , αρκούν αυτές οι ώρες για να εφοδιάζονται τα λιγοστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και τα πρατήρια υγρών καυσίμων να μην βρίσκονται στη βορά των ληστών κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης τις προηγούμενες εβδομάδες για λόγους προστασίας των καταναλωτών-πελατών μας , των συναδέλφων και των εργαζομένων μας έχουμε αναστείλει την λειτουργία των πλυντηρίων στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά και έπρεπε ήδη να είχε εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο των πλυντηρίων .

Για μια ακόμη φορά αναμένουμε τις ενέργειές σας άμεσα διότι βρισκόμαστε σε καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ