Connect with us

Πολιτικά

Μπούζα: Απορρίπτουμε συμπεριφορές και απόψεις Νίκα που διχάζουν τον τόπο .

Ανέβηκε

στις

μπούζα: απορρίπτουμε συμπεριφορές και απόψεις νίκα που διχάζουν τον τόπο . 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προθύμως η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου  που επί 9 χρόνια οδήγησε την Πελοπόννησο σε ομοιογένεια, πρόοδο και συνολική στρατηγική ανάπτυξης, προτίθεται να στηρίξει ειλικρινείς προθέσεις και όχι όσων μιλούν πολύ και διαφορετικά κάθε φορά, ενεργώντας επιφανειακά και βεβιασμένα, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και εγωπαθών συμπεριφορών.

Μόνο με το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό ίσως λόγω δεδομένων που δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, προχωρούν και με βήματα χελώνας μάλιστα, τα φλέγοντα ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αντιμετωπίζονται εντελώς πρόχειρα .

Τη γνώση, την εμπειρία, την καταξίωση  και την προσφορά της παράταξης τη Νέας Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής  Αρχής κ. Νίκας, παραδόξως την υποτιμά, τη διαστρεβλώνει, τη λοιδορεί, αντί να προσπαθεί να τη φτάσει, για να γίνει χρήσιμος στον τόπο.

Φυσικά, μόνο ο ίδιος δυναμιτίζει κάθε προοπτική συναίνεσης, με πρωτοφανή διγλωσσία που προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο και το ακροατήριο που απευθύνεται.

-Με αχταρμά δηλώσεων κι εξαγγελιών  χωρίς μελετητική ενίσχυση της βιωσιμότητας των σχεδιασμών που ανακοινώνει, χωρίς καν ανάδειξη κόστους οφέλους, αδιαφανώς και μονίμως, με απ΄ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ κάθε μέρα , χωρίς καμία ενημέρωση του θεσμικού οργάνου του Περιφ. Συμβουλίου, ενεργεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα 6 μήνες τώρα που έχει αναλάβει την ευθύνη του τόπου.

-Ακούμε λοιπόν για το φυσικό αέριο, για την υποτιθέμενη αναγέννηση μετά τον ξαφνικό θάνατο της Μεγαλόπολης, για τρένο που χωρίς επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό θα παραμείνει  θνησιγενής προοπτική ( κι αφήνει εκτός τη Μεσσηνία), για οδικούς άξονες που περιθωριοποιούν  την Τριφυλία, π.χ. Αρχ.Ολυμπία -Ανδρίτσαινα, για στρατόπεδα  που διεκδικούνται για φαραωνικά κτίρια υπηρεσιακής χλιδής (αγνοώντας τις δημοτικές Αρχές) και ανησυχούμε διότι αυτές οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες, απαιτούν σχεδιασμούς και μελέτες που δεν υπάρχουν και φυσικά είναι απόλυτα χρονοβόρες διαδικασίες.

-Σε άλλες περιπτώσεις, απεμπολούνται οι ευθύνες που έχουν αναληφθεί από τις αποφάσεις του Περιφ.Συμβουλίου οι οποίες και αγνοούνται κι εννοώ την απόφαση περί μη αποδοχής αιφνιδιασμού, για την μεταφορά μεταναστών στην Πελοπόννησο.

Αντί αυτού,ο κ.Νίκας, μιλά ως εκπρόσωπος κόμματος και όχι Περιφερειάρχης περί της ανάγκης συμβολής της Περιφέρειας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενώ δεν προτείνει τίποτα.

Έτσι βλέπουμε πως δεν δείχνει καμία διάθεση αποτροπής στα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας σε Αθηναϊκά ΜΜΕ, περί ίδρυσης κλειστών κέντρων μεταναστών στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στη  Μεσσήνη.

Ιδιαιτέρως στη Μεσσήνη, μία ιδιαίτερα κοινωνικά επιβαρυμένη περιοχή, οι τοπικές αρχές αρκούνται να περιδιαβαίνουν τα υπουργικά γραφεία, ενώ οι πολίτες,  στενάζουν από την υπανάπτυξη και την παραβατικότητα των κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή, δημιουργώντας  συνθήκες περιθωριοποίησης συνολικά της κοινωνίας.

Οι τοπικές Αρχές και κυρίως ο επικεφαλής  Δήμαρχος, οφείλει να τρέξει άμεσα και  να αποτρέψει ακόμη και τους ψιθύρους περί μεταναστών στην περιοχή αυτή και να κατανοήσει πως εκπροσωπεί τους δημότες και όχι τα θέλω του Περιφερειάρχη και άλλων κυβερνητικών, κομματικών ή μη παραγόντων.

Ή γνωρίζει περί τέτοιου ενδεχομένου και το αποσιωπά ή τον παραπληροφορούν . Ότι και από τα δύο όμως να συμβαίνει, αποτελεί τραγική εξέλιξη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τη Μεσσήνη.

-Τέλος, από τη χθεσινή συνέντευξη του κ.Νίκα καθώς και από τις …αυθόρμητες αντιδράσεις για την υπόθεση του κοριού, αναδείχθηκε μία ακόμη σημαντική παθογένεια του τόπου μας.

Μιντιακά κέντρα ωθούν σε αντιδράσεις παράγοντες του τόπου ανάλογα με τα συμφέροντά τους, ενώ πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, ασθμαίνοντας ενεργούν ως ορίζουν τα κέντρα αυτά, με τη λάσπη να συνεχίζεται αδιάκοπα, χωρίς να τίθενται καν όρια.

-Ναι κ. Νίκα είναι μέγα θέμα η υπόθεση του κοριού και η διαλεύκανση της υπόθεσης και λάθος η δική σας ανάμειξη στην υποστήριξη ή μη προσώπων της τότε περιφερειακής περιόδου. Διαστρεβλώνετε  μάλιστα συνειδητά και την αλήθεια όταν μιλάτε για διάλυση του διοικητικού μηχανισμού της Μεσσηνίας, κάτι απόλυτα συκοφαντικό.

-Ναι κ.Νίκα, είναι μέγα θέμα η ενημέρωση της κοινωνίας για την αρχειοθέτηση η μη της υπόθεσης του κοριού, ναι είναι μέγα θέμα, η εξ΄αυτού του γεγονότος αρνητική επίπτωση στην πορεία του αντιπάλου σας συνδυασμού και ναι είναι μέγα θέμα, η λάσπη που συνεχώς πετούν τα φιλικά σας μιντιακά κέντρα, που τυχαίως, συμπεριλαμβάνονται στις απ΄ευθείας αναθέσεις σας.

Το ότι γίνατε αυτόκλητος υπερασπιστής πολιτικών προσωπικοτήτων της Χώρας, δεν αναιρεί τη δική σας διαχρονική πολιτική παρουσία, όπου είναι διαθέσιμες  δημόσιες απαξιωτικές αναφορές σας  για τα πρόσωπα αυτά.

Δεν σημαίνει πως επειδή εκλεχτήκατε Περιφερειάρχης, οι πολίτες έπαθαν Αλτσχάϊμερ και ξέχασαν τη διαδρομή σας.

Αν εννοείτε πραγματικά ως ανάγκη την ηπιότητα και την ειλικρινή συναίνεση στην πορεία της αυτοδιοικητικής περιόδου που διανύουμε, η Νέα Πελοπόννησος με τη βαρύτητα των καταξιωμένων στελεχών της , προτίθεται να βοηθήσει ουσιαστικά τον τόπο, όπως το κάνει εξ αρχής άλλωστε .

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Νέας Πελοποννήσου ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ