Connect with us

Πολιτικά

Θανάσης Πετράκος: Να πούμε όλη την αλήθεια για το φυσικό αέριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θανάσης Πετράκος: Να πούμε όλη την αλήθεια για το φυσικό αέριο 1
Κοινοποιησέ το

Θανάσης Πετράκος

Δήλωση του επικεφαλή της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάση Πετράκου για όσα λέγονται απο Τατούλη, Νικα αλλα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το φυσικό αέριο 

Διαβάζοντας τις δηλώσεις υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των ενεργειακών εταιρειών του φυσικού αερίου των κ.κ. Νίκα, Τατούλη αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να πω καταρχάς «καλώς τα παιδιά» στον αγώνα εναντίον του νεοφιλελευθερισμού!!!.

Επειδή όμως όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο, προφανώς και δεν τα πιστεύουν όλα όσα λένε, παρότι είναι πολύ θετικό ότι τουλάχιστον τα λένε.

Δεν λένε όμως όλη την αλήθεια και πρέπει να τους τη θυμίσουμε.

1) Για τον κ. Τατούλη                                         

Σωστά, κ. Τατούλη, όσα λέτε ενάντια στην κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και για ευθύνες του σημερινού Περιφερειάρχη. Δεν λέτε όμως κ. Τατούλη ότι εσείς σαν Περιφερειάρχης, δεν θεωρήσατε ότι το έργο της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο ήταν στις προτεραιότητές σας. Και για αυτό κ. Τατούλη σε αντίθεση με άλλους Περιφερειάρχες δεν είχατε κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε είχατε δεσμεύσει χρήματα από το ΕΣΠΑ όπως σας είχε ζητήσει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ. Άρα δεν μπορείτε  να   παριστάνετε τον τιμητή κ. Τατούλη.

2) Για τον κ. Νίκα

Χαιρόμαστε, κ. Νίκα, γιατί ότι τονίζετε ότι τα 20 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ισχύουν μόνο αν το έργο το κάνει η ΔΕΔΑ. Διότι, όπως πολύ σωστά λέτε, το φυσικό αέριο έχει και κοινωνική διάσταση. Πολύ σωστή επίσης και η κριτική που ασκείτε στον κ. Τατούλη για όλα όσα δεν είχε κάνει για να προετοιμαστούν οι ενέργειες και τα έργα για να επεκταθεί ο αγωγός του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Όμως, κ. Νίκα, και εσείς αποκρύβετε ή δεν λέτε:

α) Γιατί «πιαστήκατε στον ύπνο» και δεν προλάβατε τις αρνητικές εξελίξεις, παρότι δηλώνατε συνεχώς ότι το θέμα για σας είναι στις προτεραιότητές σας;

β) Γιατί δεν λέτε κουβέντα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών φυσικού αερίου που προωθεί ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ.;

γ) Γιατί δεν συναντηθήκατε με την κυβέρνηση και συναντηθήκατε μόνο με τη διοίκηση της ΔΕΔΑ και της ΡΑΕ;

δ) Γιατί επαναλαμβάνετε τις παραπλανητικές δηλώσεις της διορισμένης διοίκησης της ΔΕΔΑ, ότι «θα προσφύγει κατά της απόφασης της ΡΑΕ», ότι γνωρίζει και εσείς γνωρίζετε ότι αν δεν αλλάξει ο νόμος που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας Σταθάκη, δεν μπορεί η ΡΑΕ να εντάξει την Πελοπόννησο;

ε) Γιατί λοιπόν δεν απαιτείτε την αλλαγή του νόμου;

3) Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σωστή, κ. πρώην συνάδελφοι, η κριτική σας στον τούρμπο νεοφιλελεύθερο κ. Χατζηδάκη και στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για το ότι προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών. Όμως και εσείς δεν λέτε όλη την αλήθεια, την οποία οφείλω να σας θυμίσω.

α) Το 18μηνο ψηφίστηκε επί κυβέρνησης του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και επί υπουργίας κ. Σταθάκη για να διευκολύνει την είσοδο των ιδιωτών στο δίκτυο του φυσικού αερίου.

β) Την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και του ΔΕΠΑ και συνεπώς και της ΔΕΔΑ την είχε προωθήσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βάση των δεσμεύσεων του 3ου και του 4ου μνημονίου και βέβαια τώρα ο κ. Χατζηδάκης ως τούρμπο νεοφιλελεύθερος την προωθεί κατά 100%.

Συνεπώς:

α) Κύριε Νίκα, κύριε Τατούλη και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλές οι μισές αλήθειες, αλλά ως γνωστόν οι μισές αλήθειες δεν είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

β) Κύριε Νίκα, επειδή οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές, οφείλετε να συγκαλέσετε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την διεκδίκηση από την κυβέρνηση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου και στην Πελοπόννησο. Αν δεν το κάνετε εσείς, εμείς από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε ώστε να το επιβάλει η αντιπολίτευση. Όμως δεν είναι δυνατόν κ. Περιφερειάρχη να μην συγκαλείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η μη σύγκληση του ΠΕΣΥΠ δείχνει -παρά τα όσα λέτε κατά καιρούς- ότι δεν σέβεστε το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε τα μέλη του.


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» – “Click away” και ραντεβού στο κατάστημα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Α.Γεωργιάδης: «Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχιακά» - "Click away" και ραντεβού στο κατάστημα 14
Κοινοποιησέ το

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, επισήμανε πως «με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία».

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του “click away”, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε».

​«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί».

Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μαντάς για Κτηματολόγιο: Να δοθεί παράταση για να μη χαθούν περιουσίες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς για Κτηματολόγιο: Να δοθεί παράταση για να μη χαθούν περιουσίες 15
Κοινοποιησέ το

Την ανάγκη να υπάρξει χρονικό περιθώριο μετά τις 31/12/2020 για την οριστικοποίηση των κτηματολογικών εγγραφών στην περιοχή της Καλαμάτας, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, “στις περιπτώσεις ανακριβούς ή εσφαλμένης καταχώρισης ακινήτου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρέχεται η δυνατότητα εντός συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας να ζητηθεί διόρθωση με αγωγή ενώπιον Δικαστηρίου”. Για την περίπτωση της Καλαμάτας, αυτή η χρονική προθεσμία λήγει στις 31/12/2020 και μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές, ενώ όσα ακίνητα έχουν καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αυτά περιέρχονται αυτόματα στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση του κ. Μαντά, “εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα υφίστανται ακόμα εκατοντάδες δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζεται το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας (οικόπεδα, διαμερίσματα, χιλιοστά σε συνιδιοκτησίες, κλπ.), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»”. Αυτό φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις “περιπτώσεις πολιτών που είτε δεν έχει χρειαστεί να κάνουν κάποια συναλλαγή για το ακίνητό τους, ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι χαρακτηρισμένο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», είτε πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχει γίνει ορθή αποτύπωση στους κτηματολογικούς χάρτες, χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα”. Ταυτόχρονα είναι γεγονός ότι λόγω της πανδημίας, τόσο τα Δικαστήρια όσο και τα Κτηματολογικά Γραφεία έμειναν κλειστά ή σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, περιορίζοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια έγκαιρης ολοκλήρωσης των δικαστικών διαδικασιών αναγνώρισης ακινήτων. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πιθανό να υπάρξει “πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, λόγω αφενός απώλειας εμπράγματων δικαιωμάτων και αφετέρου σημαντικής δυσχέρειας των συναλλαγών”.

 

Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μαντάς καλεί το υπουργείο να προχωρήσει έγκαιρα σε παράταση της σχετικής προθεσμίας οριστικοποίησης των κτηματολογικών εγγραφών μετά τις 31/12/2020. Τέλος ζητά “να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών”, με στόχο αφενός να αποφευχθούν όσο περισσότερο γίνεται πιθανά μελλοντικά προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και αφετέρου να μην χαθούν δικαιώματα πολιτών σε ακίνητες περιουσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:   Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

 

 

Θέμα: «Παράταση προθεσμίας διόρθωσης καταχωρίσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο»

 

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

 

Σύμφωνα με την εθνική μας νομοθεσία, στις περιπτώσεις ανακριβούς ή εσφαλμένης καταχώρισης ακινήτου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρέχεται η δυνατότητα εντός συγκεκριμένης χρονικής προθεσμίας να ζητηθεί διόρθωση με αγωγή ενώπιον Δικαστηρίου. Για τις περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση πριν από τον ν. 3481/2006, όπως είναι η περιοχή της Καλαμάτας, η εν λόγω προθεσμία λήγει στις 31/12/2020 και μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, οι κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των φερόμενων σε αυτές δικαιούχων. Επιπλέον όσα ακίνητα έχουν καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», αυτά περιέρχονται αυτόματα και με οριστικό τρόπο στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς κανένα περιθώριο αλλαγής αυτού του καθεστώτος.

 

Με βάση υπολογισμούς που έχουν πρόσφατα πραγματοποιηθεί, εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα υφίστανται ακόμα εκατοντάδες δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζεται το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας (οικόπεδα, διαμερίσματα, χιλιοστά σε συνιδιοκτησίες, κλπ.), τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και αν δεν διεκδικηθούν άμεσα, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου στο τέλος του έτους, προκαλώντας πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική αναστάτωση, λόγω αφενός απώλειας εμπράγματων δικαιωμάτων και αφετέρου λόγω σημαντικής δυσχέρειας των συναλλαγών.

 

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας είναι από τα πρώτα που λειτούργησαν χωρίς ακόμα να έχει εμπεδωθεί στους πολίτες η διαδικασία των κτηματογραφικών δηλώσεων. Ταυτόχρονα πολλές φαίνεται να είναι οι περιπτώσεις πολιτών που είτε δεν έχει χρειαστεί να κάνουν κάποια συναλλαγή για το ακίνητό τους, ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι χαρακτηρισμένο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», είτε πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχει γίνει ορθή αποτύπωση στους κτηματολογικούς χάρτες, χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.

 

Είναι γεγονός επίσης ότι τα Δικαστήρια και τα Κτηματολογικά Γραφεία έμειναν κλειστά ή σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά το τρέχον έτος να περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό τα χρονικά περιθώρια έγκαιρης ολοκλήρωσης των δικαστικών διαδικασιών αναγνώρισης ακινήτων, ενώ είναι αβέβαιο αν θα υπάρξουν δυνατότητες δικαστικής προστασίας για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

  1. Με ποιους τρόπους σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τον σημαντικό περιορισμό των χρονικών περιθωρίων που είχαν οι πολίτες προκειμένου να προβούν σε διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών, πριν καταστούν αυτές οριστικές;

 

  1. Εξετάζει η κυβέρνηση να δοθεί παράταση της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων πέραν της 31/12/2020, έτσι ώστε να μην χαθούν αδίκως εμπράγματα δικαιώματα επί ακίνητης περιουσίας;

 

  1. Ποιες άλλες ενέργειες προγραμματίζει το υπουργείο σας ώστε αφενός να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και αφετέρου να αποφευχθούν σημαντικά μελλοντικά προβλήματα σε συναλλαγές, πριν την οριστικοποίηση των κτηματολογικών χαρτών;


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά» 16
Κοινοποιησέ το

Εκτός δήμου Αθηναίων βρέθηκε η Αλεξία Εβερτ μετά την ανάρτησή της, με χαρακτηρισμούς, κατά των συμμετεχόντων στην πορεία που διοργάνωσε το ΚΚΕ ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, παρά την απαγόρευση.

Η Αλεξία Εβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σε μια ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο Facebook έκανε το εξής σχόλιο: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Ετσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι!».

Το σχόλιο της Αλεξίας Εβερτ που προκάλεσε τον σάλο

Εκτός δήμου Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ -Το σχόλιο για «κατσαρίδες και τρωκτικά» 17

Αμέσως μετά την ανάρτησή της αυτή, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από τον δήμο Αθηναίων, όπου εκτελεί χρέη αντιδημάρχου και είναι εκλεγμένη με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου, ενώ η ίδια του δήλωσε ότι παραιτείται και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Αθέλητο το αρνητικό σχόλιο;

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Αλεξία Έβερτ δεν είχε πρόθεση να προσβάλει συλλήβδην τους διαδηλωτές, αλλά αναφερόταν στο σχόλιό της στους γνωστούς «μπαχαλάκηδες» που δεν τιμούν τις επετείους, αλλά καταστρέφουν την Αθήνα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυρία Έβερτ δεν έχει εκφραστεί ποτέ αρνητικά για πολιτικά κόμματα και αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις που υπερβαίνουν τα καθήκοντά της στον δήμο Αθηναίων. Η ίδια, επίσης, είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον τομέα της υγείας, με μεγάλη επιτυχία, στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Τη λύπη του για την απομάκρυνση της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Τι ανέφερε η ανακοίνωση Μπακογιάννη:

«Την Αλεξία Έβερτ τη σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε, οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτησή της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από τη θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

ΚΚΕ: Αθλιες, κατάπτυστες δηλώσεις

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία ρατσιστική ρητορική

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», γιατί, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως ”κατσαρίδες και τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Η «Ανοιχτή Πόλη» κάνει λόγο για «αναντιστοιχία ανάμεσα στον θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας».

Γερουλάνος: Επιεικώς απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί

Την παραίτηση της Αλεξίας Εβερτ ζήτησε και ο Παύλος Γερουλάνος από την «Αθήνα είσαι εσύ».

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλον, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας. Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου».

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ