Connect with us
biostalis

Πολιτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το νερό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το νερό 1
Κοινοποιησέ το

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν, γέμισε τα χωριά ανακοινώσεις που καλούν τους δημότες να κάνουν «οικονομία» στην κατανάλωση νερού απειλώντας με πρόστιμα τους «σπάταλους» δημότες.

Χωρίς να έχουν φέρει σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάποια επίσημη μελέτη που να αποτυπώνει το υδάτινο δυναμικό και την αξιοποίηση του, με πρόσχημα την ανομβρία, μεταξύ άλλων «απαγορεύουν» να βάλει κάποιος ένα περιβόλι για να φάει η οικογένεια του, να πλύνει μια νοικοκυρά την αυλή της κ.τ.λ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι «κουβέντες» για αύξηση της τιμολόγησης του νερού που καταναλώνουν οι δημότες όταν αυτό ξεπερνά κάποια ελάχιστα κυβικά.

Το χρόνιο πρόβλημα της μείωσηςτων υδάτινων αποθεμάτων τους θερινούς μήνες δεν οφείλεται στην ανομβρία, ούτε θα λυθεί αν δεν βάλει περιβόλι ο παππούς. Οφείλεται στο ότι τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές πλειοψηφίες βλέπουν την αξιοποίηση του νερού ως πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως μέσο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης ας ψάξουν σε αυτούς που ποτίζουν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων γκαζόν και γεμίζουν κάθε χρόνο τις εκατοντάδες πισίνες τους.Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί πήραν άδειες για πισίνες και γκαζόν δεν υπήρχε ανομβρία;Ή μήπως θα επιβληθεί και σε αυτούς να γεμίσουν τις πισίνες τους με ιδιωτικές υδροφόρες,χωρίς να επιβαρύνουν τα αποθέματα νερού της περιοχής;Ας ψάξουν σ’ αυτούς που στερούν, πέντε χρόνια τώρα, το νερό από τον κάμπο Χανδρινού-Στενωσιάς – Κουκουνάρας. Σε όλους αυτούς που έχουν αφήσει «φέσια»δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έκαστος στη Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν, στερώντας της πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε έργα υπέρ του λαού.

Αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους ας κοιτάξουν τουλάχιστον στον καθρέφτη γιατί,εκτός της ευθύνης που έχουν για τα παραπάνω, καμιά δημοτική πλειοψηφία μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου ύδρευσης – άρδευσης,ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των θερινών μηνών και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχήςσε όφελος των δημοτών.

Εκεί βρίσκονται οι υπεύθυνοι για τη σπατάλη του νερού και όχι στις 10 ντομάτες και πιπεριές!!!

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για ένα πραγματικά σύγχρονο σχέδιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Με σύγχρονα  δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ταμιευτήρες συλλογής βρόχινου νερού για άρδευση, αξιοποίηση του δυναμικού των δεκάδων πηγών και ποταμών της περιοχής, αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων. Με σχεδιασμό που θα μπορεί να προβλέπει και να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες σε νερό, με γνώμονα την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Καμία σκέψη για νέα χαράτσια – Γενναία μείωση των τιμολογίων των λαϊκών νοικοκυριών!

 

Αντί να μας κουνάει το δάχτυλοκαι να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη και την «υπεύθυνη στάση» του καθενός η νέα δημοτική αρχή ας δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα των δημοτών!


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε για θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας 10
Κοινοποιησέ το

Συνάντηση είχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον βουλευτή Μεσσηνίας -και τ. Υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Στη μακρά συζήτηση που διημείφθη, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του περιφερειάρχη για γενικότερα θέματα της Περιφέρειας, όπως το φυσικό αέριο, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, κι ακόμα ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα της Μεσσηνίας, την οποία ο τ. υπουργός εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

“Ο Αλ. Χαρίτσης είναι αποδεδειγμένα φίλος της αυτοδιοίκησης προς δημάρχους και περιφερειάρχες διαφορετικών πολιτικών αποκλίσεων. Εχει σταθεί αρωγός σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμού όταν ήμουν δήμαρχος Καλαμάτας και γι’ αυτό θα ήθελα -και δημόσια- να εκφράσω για μία ακόμα φορά τις ευχαριστίες μου, αλλά και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του, για τη συνολική συνδρομή του προς τον θεσμό της αυτοδιοίκησης” σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: «Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει» 11
Κοινοποιησέ το

Με παρόντες και σήμερα τους πρώην βουλευτές Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ηλία Κασιδιάρη συνεχίζεται η εξέταση των αιτημάτων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή.

Λίγο πριν από τη μία ο Ηλίας Κασιδιάρης αυτοπροσώπως ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της εξοντωτικής, όπως την χαρακτήρισε ποινής των 13 ετών, τονίζοντας ότι έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματα του και δηλώνοντας για μια ακόμη φορά αθώος.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο Εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το Εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή», είπε.

«Ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», κατέληξε.

«Αναστολή στον Μπούκουρα για να κάνει… πίτσες»

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα: Με τρεις Navtex απαντά η Αγκυρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα: Με τρεις Navtex απαντά η Αγκυρα 12
Κοινοποιησέ το

Με μια νέα «εμπρηστική» κίνηση, που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απάντηση στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε την Παρασκευή στην έκδοση τριών νέων οδηγιών προς ναυτιλλομένους, με τις οποίες δεσμεύει για στρατιωτικές ασκήσεις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, η υδρογραφική Υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex που αφορούν στη διενέργεια τριών διαφορετικών στρατιωτικών ασκήσεων: Η πρώτη έχει προγραμματιστεί στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, η δέυτερη στις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και η τρίτη άσκηση στις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ