Connect with us

Πολιτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το νερό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το νερό 1

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν, γέμισε τα χωριά ανακοινώσεις που καλούν τους δημότες να κάνουν «οικονομία» στην κατανάλωση νερού απειλώντας με πρόστιμα τους «σπάταλους» δημότες.

Χωρίς να έχουν φέρει σε κάποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάποια επίσημη μελέτη που να αποτυπώνει το υδάτινο δυναμικό και την αξιοποίηση του, με πρόσχημα την ανομβρία, μεταξύ άλλων «απαγορεύουν» να βάλει κάποιος ένα περιβόλι για να φάει η οικογένεια του, να πλύνει μια νοικοκυρά την αυλή της κ.τ.λ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι «κουβέντες» για αύξηση της τιμολόγησης του νερού που καταναλώνουν οι δημότες όταν αυτό ξεπερνά κάποια ελάχιστα κυβικά.

Το χρόνιο πρόβλημα της μείωσηςτων υδάτινων αποθεμάτων τους θερινούς μήνες δεν οφείλεται στην ανομβρία, ούτε θα λυθεί αν δεν βάλει περιβόλι ο παππούς. Οφείλεται στο ότι τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές πλειοψηφίες βλέπουν την αξιοποίηση του νερού ως πεδίο κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι ως μέσο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης ας ψάξουν σε αυτούς που ποτίζουν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων γκαζόν και γεμίζουν κάθε χρόνο τις εκατοντάδες πισίνες τους.Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί πήραν άδειες για πισίνες και γκαζόν δεν υπήρχε ανομβρία;Ή μήπως θα επιβληθεί και σε αυτούς να γεμίσουν τις πισίνες τους με ιδιωτικές υδροφόρες,χωρίς να επιβαρύνουν τα αποθέματα νερού της περιοχής;Ας ψάξουν σ’ αυτούς που στερούν, πέντε χρόνια τώρα, το νερό από τον κάμπο Χανδρινού-Στενωσιάς – Κουκουνάρας. Σε όλους αυτούς που έχουν αφήσει «φέσια»δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έκαστος στη Δ.Ε.Υ.Α.Π.Ν, στερώντας της πόρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε έργα υπέρ του λαού.

Αν θέλουν να βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους ας κοιτάξουν τουλάχιστον στον καθρέφτη γιατί,εκτός της ευθύνης που έχουν για τα παραπάνω, καμιά δημοτική πλειοψηφία μέχρι σήμερα δεν ενδιαφέρθηκε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου ύδρευσης – άρδευσης,ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των θερινών μηνών και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού της περιοχήςσε όφελος των δημοτών.

Εκεί βρίσκονται οι υπεύθυνοι για τη σπατάλη του νερού και όχι στις 10 ντομάτες και πιπεριές!!!

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για ένα πραγματικά σύγχρονο σχέδιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Με σύγχρονα  δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ταμιευτήρες συλλογής βρόχινου νερού για άρδευση, αξιοποίηση του δυναμικού των δεκάδων πηγών και ποταμών της περιοχής, αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων. Με σχεδιασμό που θα μπορεί να προβλέπει και να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες σε νερό, με γνώμονα την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Καμία σκέψη για νέα χαράτσια – Γενναία μείωση των τιμολογίων των λαϊκών νοικοκυριών!

 

Αντί να μας κουνάει το δάχτυλοκαι να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη και την «υπεύθυνη στάση» του καθενός η νέα δημοτική αρχή ας δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα των δημοτών!

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ