Connect with us
dagiopoulos

Μαγειρική

Εύκολη συνταγή – Σουφλέ σοκολάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulos

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  5. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  6. Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  7. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
  8. Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr

kalamata 2021
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ