Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Η καλύτερη συνταγή της δεκαετίας για χοιρινό -Τέλεια ιδέα για Χριστούγεννα

Ανέβηκε

στις

Η καλύτερη συνταγή της δεκαετίας για χοιρινό -Τέλεια ιδέα για Χριστούγεννα 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, ωστόσο, το τραπέζι θα στρωθεί και αναζητούμε συνταγές για ντελικάτες, διαφορετικές γεύσεις.

Πολλοί επιλέγουν χοιρινό για το τραπέζι των Χριστουγέννων, με κάποιους να ακολουθούν παραδοσιακές συνταγές και άλλους να ψάχνουν πιο ψαγμένες γεύσεις. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την καλύτερη συνταγή της δεκαετίας για χοιρινό.

Η ιδιαιτερότητα της συνταγής βασίζεται φυσικά στα καρυκεύματα, στη μαρινάδα και στο άλειμμα του χοιρινού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διαλέξτε λοιπόν ένα κομμάτι φιλέτο χοιρινού (με λίπος για να γίνει πιο ζουμερό) που σας αρέσει και ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής για χοιρινό χριστουγεννιάτικο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κιλά φιλέτο χοιρινό
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό έξτρα
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση συνταγής για χοιρινό χριστουγεννιάτικο

  • Ανακατέψτε τα καρυκεύματα: φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και τρίψτε τα πάνω στο φιλέτο.
  • Βάλτε μισό ποτήρι νερό στο slow cooker και μαγειρέψτε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 6 με 8 ώρες. Αν δεν εχετε slow cooker χρησιμοποιείστε τη γάστρα σας, βάλτε μέσα το φιλέτο και μαγειρέψτε το σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Οταν μπείτε στην τελική ώρα του ψησίματος, σε μια κατσαρόλα βάλτε τα υλικά για το άλειμμα: Την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το βαλσάμικο ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
  • Ζεστάνετε το μείγμα ανακατεύοντας, για 4 λεπτά.
  • Με ένα πινέλο περάστε το ψητό σας με το μείγμα, 2 με 3 φορές, κατά την τελευταία ώρα του ψησίματος.

Πηγή: iefimerida.gr

 

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ