Connect with us
biostalis

Μαγειρική

Κατσικάκι στη γάστρα με μανιτάρια και πατάτες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κατσικάκι στη γάστρα με μανιτάρια και πατάτες 1
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Του Νίκου Μαυρόκωστα

Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ  (για 6 μερίδες)

1½ κιλό κατσικάκι σπάλα μπούτι ή χεράκι

3/4 φλ. ελαιόλαδο

Χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

1 κ.σ. (κοφτή) ξερό εστραγκόν

2 κ.σ. (γεμάτες) μουστάρδα

5 μεγάλες πατάτες

5 μεγάλα πορτομπέλο, καθαρισμένα

2 σκελίδες σκόρδου

2 κλαδάκια θυμάρι

1 φλ. νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κατσίκι ή να το κόψουμε σε μερίδες (αν θέλουμε ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει).

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, το εστραγκόν, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, να γίνουν σαν κρέμα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια σε μια μεγάλη γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμαριού.

Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του κατσικιού με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε εκεί, με τα δάχτυλα, μπόλικο αλατοπίπερο. Βάζουμε το κρέας πάνω από τις πατάτες και τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Ρίχνουμε στη γάστρα ή στο ταψί το νερό.

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι ή, αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες, απορροφώντας όλα τα υγρά της γάστρας ή του ταψιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay 6
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε μια αφράτη ομελέττα σύμφωνα με τις συμβουλές του Gordon Ramsay, οπότε τώρα θα εντρυφήσουμε σε πιο δύσκολες “πίστες” και θα κάνουμε καρμπονάρα. Είστε έτοιμοι;

Υλικά

125γρ. σπαγγέτι

30 γρ. αρακά

80 γρ μπέικον

2 κρόκοι αυγών

1 1/2 κ.σ. κρεμ φρες αλλιώς κρέμα γάλακτος

2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

Τυρί Γκράνα Παντάνο

2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με νερό και έπειτα σε ένα τηγάνι αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό και τα μανιτάρια πάρουν χρώμα. Τρίβουμε τη γκράνα πάνω στους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε την κρεμ φρες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα μια κουταλιά νερό για να δέσουν τα υλικά και συνεχίζουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υλικά που μαγειρεύουμε, τον αρακά και τρεις κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας.

Δείτε τον σεφ!

ΠΗΓΗ Pink.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί 7
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Θέλετε να κάνετε μία εκπληκτική συνταγή από κεφτέδες πατάτας; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε την ακόλουθη συνταγή. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε να τους φάτε ζεστούς. Η διαφορά με τους κρύους είναι σημαντική. Αναλυτικότερα:

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Υλικά συνταγής

– Δέκα μικρές πατάτες– Ένα τριμμένο κρεμμύδι– Λίγο κεφαλοτύρι– Φέτα της προτίμησής σας– Ένα αυγό– Αλατι κατά προτίμηση– Πιπέρι κατά προτίμηση– Μπόλικος δυόσμος– Αλεύρι για το αλεύρωμα

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 1

Εκτέλεση της συνταγής των πατατοκεφτέδων στο τηγάνι

– Αρχικά, πλένω τις πατάτες μου για να κάνω τους πατατοκεφτέδες μου.– Στη συνέχεια βάζω τις πατάτες μου σε μία κατσαρόλα. Σκοπός είναι να τις βράσω ολόκληρες.– Μόλις βράσουν, οι πατάτες μας, της τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο λόγος είναι για να παγώσουν. Καλύτερα να τις αφήσετε να παγώσουν το βράδυ, ώστε να μείνουν στο ψυγείο για δέκα έως δώδεκα ώρες.– Τρίβω το κρεμμύδι μου σε μία λεκάνη.– Ακολούθως, βάζω λίγο από το κεφαλοτύρι μου, τη φέτα μου, το αυγό μου, το αλάτι μου, το πιπέρι μου, καθώς και πάρα πολύ δυόσμο.

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Η συνέχεια της εκτέλεσης της συνταγής

– Έπειτα, ρίχνω μέσα στη λεκάνη μου, την πατάτα που έχω τρίψει από πριν.– Μαζί με αυτή ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά που βρίσκονται στη λεκάνη μου.– Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί προσπαθώ να το πλάσω στη συνέχεια, κάνοντας μικρές μπουκίτσες.– Μετά αλευρώνω τις μικρές μπουκίτσες που έχω δημιουργήσει.– Για το τέλος, τοποθετώ τις μπουκίτσες μου στο τηγάνι για να τις τηγανίσω.– Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για να καταναλωθεί. Καλή όρεξη!

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Αρνάκι καπαμά με πατάτες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αρνάκι καπαμά με πατάτες 8
Κοινοποιησέ το

Ουζοτσιπουρομεζεδοκαφενες Αριστοτελειο

Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες baby. Η τέλεια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνί μπούτι, σε μερίδες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 450γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 400ml ζωμό βοδινού φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10-12 πατατούλες baby
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, το ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και το πανάρετε με το αλεύρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές (αν δεν το χωράει όλο, το ροδίζετε σε δόσεις). Βγάζετε το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τον πελτέ. Τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μοσχομυρίσει.

Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ζωμό, την κανέλα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Μόλις πάρει βράση ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πατατούλες και ανακινείτε το σκεύος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ