Connect with us

Μαγειρική

Κρασάτες χοιρινές μπριτζόλες στο τηγάνι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μπριτζόλες
Κοινοποιησέ το

Κρασάτες χοιρινές μπριτζόλες

Οι μπριτζόλες στα κάρβουνα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα παντού και πάντα. Τι κάνουμε όμως όταν ο χρόνος και ο χώρος  δεν μας επιτρέπει να ανάβουμε κάρβουνα; Μια πολύ καλή λύση είναι το τηγάνι. Στην ουσία οι μπριτζόλες τηγανιού δεν είναι …τηγανητές.
Ψήνονται στο τηγάνι.

μπριτζόλες

Θέλουν ένα καλό αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι, ένα καλό κόκκινο ή ροζέ κρασί και ελάχιστο σχετικά χρόνο, ιδιαίτερα αν τις έχουμε έστω ελαφρά μαρινάρει από πριν! Οι μπριτζόλες στο τηγάνι πετυχαίνουν πάντα, και γίνονται ιδιαίτερα μαλακές . Το  κρασάκι τους δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.

μπριτζόλες

Προσοχή όμως! Ενώ οι μοσχαρίσιες μπριτζόλες μπορούν να είναι μέτρια ή ακόμη και λίγο ψημένες (ανάλογα το σίτεμά τους), οι χοιρινές μπριτζόλες πρέπει να είναι καλοψημένες, γι αυτό χρειαζόμαστε και υγρά στο ψήσιμό τους!

μπριτζόλες

Υλικά :

Χοιρινές μπριτζόλες κανονικού μεγέθους, τόσες όσες χωράει το τηγάνι μας

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

1-1,5  κουταλιά ελαιόλαδο για κάθε μπριτζόλα και 1 κουταλάκι για το τηγάνι

3-4  κουταλιές κρασί για κάθε μπριτζόλα

Επί το έργον:

Πλένουμε καλά τις μπριτζόλες μας και τις βάζουμε σε λεκανίτσα με το ελάχιστο νερό που συγκρατούν από το πλύσιμο. Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το μισό από το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε  να «τις πιάσουν» τα υλικά. Τις αφήνουμε να περιμένουν  μια ωρίτσα τουλάχιστον και βάζουμε το τηγάνι να κάψει αφού το αλείψουμε με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο (με μια χαρτοπετσέτα).

μπριτζόλες

Βάζουμε τις μπριτζόλες όπως είναι από τη μαρινάδα τους στο καυτό τηγάνι (δεν πετάμε την έστω ελάχιστη που μένει στη λεκανίτσα). Στην αρχή κολλάνε αλλά σε λίγο  είναι εύκολο να τις γυρίσουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.Φροντίζουμε να  θωρακιστούν και από τις δυο πλευρές και όταν δεν έχουν μείνει πια υγρά στο τηγάνι, τις σβήνουμε με το μισό κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα ή/και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και αφήνουμε να γίνουν.

Πιθανόν να χρειαστεί να τις γυρίσουμε μια δυο φορές και να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη μέχρι να μαλακώσουν και να ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους. Όταν πια είναι έτοιμες ,προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ,  αφήνουμε να πιούν και τα
τελευταία υγρά τους , και τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να  ροδοκοκκινίσουν.

Σβήνουμε και με το υπόλοιπο κρασί ώστε να διαλυθεί και να μείνει στη σάλτσα μας η “καραμέλα”  που έχει μείνει στο τηγάνι. Αφήνουμε να εξατμιστεί  ξανά το κρασί, αλλά να μη καεί,  ίσα να συμπυκνωθεί θα λέγαμε,  και σερβίρουμε.

μπριτζόλες

Η σάλτσα είναι ελάχιστη αλλά πολύ  νόστιμη. Αν θέλουμε περισσότερη, βάζουμε περισσότερο ελαιόλαδο και κρασί.

Παρατηρήσεις:

1)Καλό είναι οι μπριτζόλες που προορίζονται για τηγάνι να είναι λεπτές. Ιδανικές είναι από το λαιμό του ζώου.

2) Μπορούμε να βάλουμε όλο το κρασί στο πρώτο σβήσιμο, αλλά εγώ αφήνω λίγο για να «μαζέψει» εκείνη τη νόστιμη κρούστα που αφήνουν στο τηγάνι οι μπριτζόλες καθώς ψήνονται. Γι αυτό δεν βάζω και περίσσιο ελαιόλαδο…

3)Μπορούμε να τις αφήσουμε να μαρινάρονατι στο ψυγείο ως και 24 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε. Επίσης μπορούμε  να προσθέσουμε στο μαρινάρισμα ελάχιστο ξύδι. Το ξύδι εκτός από το ότι δίνει γεύση και μαλακώνει τα κρέατα, είναι ασπίδα για τη σαλμονέλα.

4)Στο σερβίρισμα τους ταιριάζουν πολύ οι μαριναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιών.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

 


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα -Το κόλπο με τα θρυμματισμένα φύλλα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα -Το κόλπο με τα θρυμματισμένα φύλλα 7
Κοινοποιησέ το

Ευωδιαστή και απολαυστική αυτή η συνταγή για πορτοκαλόπιτα, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας κάθε φορά που έχετε ανάγκη από ένα ωραίο, παραδοσιακό γλυκό.

Η συνταγή με την πορτοκαλόπιτα με το θρυμματισμένο φύλλο είναι το talk of the web στο ελληνικό διαδίκτυο. Χωρίς αλεύρι, με μπόλικο πορτοκάλι και μυρωδικά από την παραδοσιακή ελληνική ζαχαροπλαστική και σιροπιασμένη τόσο-όσο, θα κάνει τους λάτρεις του γλυκού να λιώσουν από τη γλύκα.

Αντί για αλεύρι σε αυτή τη συνταγή προσθέτουμε φύλλο κρούστας σε κομμάτια. Μπορεί να κόψετε τα φύλλα σε λωρίδες για να ξεραθούν καλύτερα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Το φύλλο κρούστας εδώ το επιλέγουμε για να δώσει πιο τραγανή υφή στο δάγκωμα.
Αν και το καλαμποκέλαιο του πηγαίνει υπέροχα, η συνταγή για πορτοκαλόπιτα μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο σπορέλαιο εσείς θέλετε. Ωστόσο, το ελαιόλαδο θα ήταν βαρύ για αυτή τη συνταγή.

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (400-500 γρ.)
250 ml καλαμποκέλαιο
4 αυγά, μέτρια
4 πορτοκάλια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
2 κ.γ. baking powder
Γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού
Μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
Για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml νερό
1 στικ κανέλα
Τον χυμό από τα πορτοκάλια

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε μια επιφάνεια, ένα-ένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες να ξεραθούν και να τρίβονται. Τα θρυμματίζουμε με τα χέρια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι δύο πορτοκάλια σε όλη τους την επιφάνεια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε μέτρια φωτιά, για μία ώρα.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στύβουμε να βγάλουν όσο περισσότερη υγρασία γίνεται (κρατάμε τον χυμό για το σιρόπι). Πολτοποιούμε τη σάρκα των πορτοκαλιών να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ.

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το baking powder, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε και τον πουρέ πορτοκαλιού.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τον πουρέ πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί 40×20 εκατοστά (περίπου) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βάζουμε το σιρόπι να γίνεται. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό από τα πορτοκάλια (τα βρασμένα που στύψαμε και τα δύο φρέσκα). Βράζουμε για 2-3 λεπτά ώστε να δέσει.

Τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι εδώ κι εκεί την επιφάνεια της πορτοκαλόπιτας και περιχύνουμε το σιρόπι καυτό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, αφού την αφήσουμε να πιει το σιρόπι.

Πηγή

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay 8
Κοινοποιησέ το

Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε μια αφράτη ομελέττα σύμφωνα με τις συμβουλές του Gordon Ramsay, οπότε τώρα θα εντρυφήσουμε σε πιο δύσκολες “πίστες” και θα κάνουμε καρμπονάρα. Είστε έτοιμοι;

Υλικά

125γρ. σπαγγέτι

30 γρ. αρακά

80 γρ μπέικον

2 κρόκοι αυγών

1 1/2 κ.σ. κρεμ φρες αλλιώς κρέμα γάλακτος

2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

Τυρί Γκράνα Παντάνο

2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με νερό και έπειτα σε ένα τηγάνι αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό και τα μανιτάρια πάρουν χρώμα. Τρίβουμε τη γκράνα πάνω στους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε την κρεμ φρες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα μια κουταλιά νερό για να δέσουν τα υλικά και συνεχίζουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υλικά που μαγειρεύουμε, τον αρακά και τρεις κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας.

Δείτε τον σεφ!

ΠΗΓΗ Pink.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί 9
Κοινοποιησέ το

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Θέλετε να κάνετε μία εκπληκτική συνταγή από κεφτέδες πατάτας; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε την ακόλουθη συνταγή. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε να τους φάτε ζεστούς. Η διαφορά με τους κρύους είναι σημαντική. Αναλυτικότερα:

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Υλικά συνταγής

– Δέκα μικρές πατάτες– Ένα τριμμένο κρεμμύδι– Λίγο κεφαλοτύρι– Φέτα της προτίμησής σας– Ένα αυγό– Αλατι κατά προτίμηση– Πιπέρι κατά προτίμηση– Μπόλικος δυόσμος– Αλεύρι για το αλεύρωμα

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 1

Εκτέλεση της συνταγής των πατατοκεφτέδων στο τηγάνι

– Αρχικά, πλένω τις πατάτες μου για να κάνω τους πατατοκεφτέδες μου.– Στη συνέχεια βάζω τις πατάτες μου σε μία κατσαρόλα. Σκοπός είναι να τις βράσω ολόκληρες.– Μόλις βράσουν, οι πατάτες μας, της τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο λόγος είναι για να παγώσουν. Καλύτερα να τις αφήσετε να παγώσουν το βράδυ, ώστε να μείνουν στο ψυγείο για δέκα έως δώδεκα ώρες.– Τρίβω το κρεμμύδι μου σε μία λεκάνη.– Ακολούθως, βάζω λίγο από το κεφαλοτύρι μου, τη φέτα μου, το αυγό μου, το αλάτι μου, το πιπέρι μου, καθώς και πάρα πολύ δυόσμο.

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Η συνέχεια της εκτέλεσης της συνταγής

– Έπειτα, ρίχνω μέσα στη λεκάνη μου, την πατάτα που έχω τρίψει από πριν.– Μαζί με αυτή ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά που βρίσκονται στη λεκάνη μου.– Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί προσπαθώ να το πλάσω στη συνέχεια, κάνοντας μικρές μπουκίτσες.– Μετά αλευρώνω τις μικρές μπουκίτσες που έχω δημιουργήσει.– Για το τέλος, τοποθετώ τις μπουκίτσες μου στο τηγάνι για να τις τηγανίσω.– Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για να καταναλωθεί. Καλή όρεξη!

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ