Connect with us

Μαγειρική

Συνταγή για μελιτζάνες με σάλτσα και τυριά στο φούρνο – Εξαιρετικός μεζές της Ιταλίδας γιαγιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μελιτζάνες με σάλτσα και τυριά. Ενας εξαιρετικός μεζές, μια ωραία συνταγή, που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε!

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και φανατικούς πολέμιους. Αν ανήκετε την πρώτη κατηγορία, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική συνταγή της «Ιταλίδας γιαγιάς» μιας αγαπημένης Ιταλίδας youtuber, της 85χρονης Τζίνα Πετίτο, η οποία γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά από το 1970 ζει στις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια μαθαίνει στο Ιντερνετ πώς φτιάχνουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Σε αυτό το βίντεο δείχνει τη σπέσιαλ συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και σάλτσα. Αν πάλι επιμένετε στις κλασικές συνταγές με μελιτζάνες θυμηθείτε την εξαιρετική συνταγή που είχαμε δει για παπουτσάκια αλλά και τη συνταγή για ψευτομουσακά.

Υλικά συνταγής για μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 φλιτζάνι αλέυρι προσθέστε
  • 5 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 500 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Pecorino Romano
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • Τυρί Provolone σε φέτες (προαιρετικά)

Για την κόκκινη σάλτσα

  • ½ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες των 500 ml συμπυκνωμένη ντομάτα
  • 4-6 Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση συνταγής για μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα

  • Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε κρύο νερό με μπόλικο αλάτι και τοποθετούμε μέσα τις μελιτζάνες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή με μία ώρα.
  • Οταν έρθει η ώρα βγάζουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας. Τις στεγνώνουμε καλά.
  • Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε τα υλικά για το κουρκούτι, δηλαδή προσθέτουμε στο αλεύρι ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και χτυπάμε τα πέντε αυγά σε ένα μπολ.
  • Και συνεχίζουμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας τη σάλτσα μας. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα μαζί με μερικά κλωναράκια φρέσκου βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να να βράσει η σάλτσα μας για μισή ώρα, προσέχουμε αν χρειαστεί λίγο νερό.
  • Πριν την κλείσουμε προσθέτουμε και ρίγανη.
  • Για να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι και μετά από το αβγό. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
    Στη συνέχεια στήνουμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ.
  • Ξεκινάμε βάζοντας λίγη σάλτσα στο ταψί, και πασπαλίζουμε με Pecorino Romano. Ακολούθως στρώνουμε τις μελιτζάνες μας και συνεχίζουμε βάζοντας σάλτσα και τριμένη μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε το τρίπτυχο μελιτζάνα, σάλτσα, τριμμένη μοτσαρέλα για όσες στρώσεις μας παίρνει στο πυρέξ μας. Αφού στρώσουμε την τελευταία στρώση μελιτζάνας, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ξανά σάλτσα και Pecorino Romano.
  • Καλύπτουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα στο φούρνο..

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Μαγειρική

Συνταγή για τις πιο πετυχημένες τηγανητές πατάτες -Τα μυστικά για να γίνουν τραγανές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η πιο απλή διαδικασία, το τηγάνισμα, έχει κι αυτή τα μυστικά της για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν η συνταγή αυτή δεν ήταν μια φίνα διαδικασία, δεν θα τις αποκαλούσαν οι Άγγλοι French Fries.

Τι είναι, θα σκεφτεί κανείς; Απλώς… πατάτες τηγανητές! Κι όμως, έχετε παρατηρήσει πως δεν είναι πάντοτε ίδιες; Αρχικά, συμβαίνει συχνά να είναι πολύ λαδωμένες και κατά κάποιον τρόπο «παπαριασμένες», γεγονός που αφαιρεί την απόλαυση της τραγανότητας. Επιπλέον, λίγο παραπάνω τηγάνισμα και θα πάρουν πολύ έντονο σκούρο χρώμα και ανάλογη γεύση.

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή, το πιο σημαντικό για να έχουν επιτυχία οι τηγανητές πατάτες είναι να διαλέξετε την κατάλληλη ποικιλία. Ρωτήστε τον παραγωγό στη λαϊκή ή το μανάβικο και θα σας δώσει την κατάλληλη. Συνήθως, η πατάτα που κάνει για τηγάνι είναι πιο λευκόσαρκη, σκληρή και βγάζει υγρά όταν την κόβουμε.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Οι παλιές νοικοκυρές συνηθίζουν να αλατίζουν τις πατάτες πριν τις τηγανίσουν. Είναι ένα κόλπο που αν το συνηθίσετε, και το εκτελέσετε σωστά, τότε δεν χρειάζεται να «χιονίσετε» το πιάτο σας με αλάτι.

Δοκιμάστε να επιλέξετε όμοιες σε μέγεθος πατάτες, προκειμένου να καταφέρετε να κόψετε και όμοιες πατάτες τηγανητές. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα από την πρώτη ως την τελευταία.

Αν και ακούγεται κάπως υπερβολικό, η τέλεια τηγανητή πατάτα απαιτεί τη χρήση θερμόμετρου. Ένα θερμόμετρο κουζίνας δεν στοιχίζει παραπάνω από 5 ευρώ και θα σας φανεί χρήσιμο και για το ψήσιμο κρεάτων.

Τέλος, η αλήθεια είναι πως η πατάτα στο ελαιόλαδο, και δη τηγανισμένη στο γκάζι, γίνεται πολύ πιο νόστιμη. Αν πάλι το πρώτο είναι πολύτιμο για να το καίμε και το δεύτερο δύσκολο να βρεθεί σε διαμέρισμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ωραίο καλαμποκέλαιο.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες για τηγάνι
  • 2 λίτρα καλαμποκέλαιο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε δίσκους πάχους μισού εκατοστού περίπου. Στη συνέχεια, με ένα καλό μαχαίρι, κόβουμε σε πατάτες τηγανητές μισού εκατοστού, όσο πιο ομοιόμορφες γίνεται.
  • Βυθίζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τις πατάτες, αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον τρεις φορές.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες σε μια στρώση πάνω σε πετσέτα, να στεγνώσουν. Στο μεταξύ, βάζουμε το λάδι σε μεγάλη βαριά κατσαρόλα (5 λίτρων) και ζεσταίνουμε στους 165 βαθμούς Κελσίου.
  • Σκουπίζουμε σχολαστικά τις πατάτες και προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας στο λάδι, ανεβάζοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία. Η κρύα πατάτα θα ρίξει το θερμόμετρο στους 150 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί αν το λάδι φτάσει πάλι τους 165 βαθμούς.
  • Τηγανίζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά ανά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα, για 2-3 λεπτά. Πρέπει οι πατάτες να πάρουν ένα λευκό χρώμα και να είναι μαλακές τόσο ώστε να κόβονται με ένα κουτάλι.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν, προσπαθώντας να τις τοποθετήσουμε σε μια στρώση, ιδανικά σε ένα μεγάλο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατάτες.
  • Βάζουμε και πάλι το λάδι στη φωτιά να φτάσει τους 180 βαθμούς και επιστρέφουμε σε δόσεις τις προτηγανισμένες πατάτες, τηγανίζοντας για ένα με δύο λεπτά ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε και πάλι στο ταψί, που έχουμε στρώσει με νέο χαρτί κουζίνας, και αλατίζουμε.

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Συνταγή για μακαρονάδα με λουκάνικα – «Κολασμένο», πανεύκολο, διαφορετικό πιάτο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο χιονιάς είναι εδώ αλλά το κρύο επιμένει. Το κρύο… τραβάει πλούσια σε θερμίδες φαγητά και παρακάτω ακολουθεί μια τέτοια συνταγή που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Μακαρονάδα με λουκάνικα. Οταν δύο αγαπημένα συστατικά, ξεχωριστά πιάτα από μόνα τους ενώνονται σε ένα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό. Η συνταγή για μακαρονάδα με λουκάνικα είναι εξαιρετικά απλή και ιδιαίτερα νόστιμη. Αν δοκιμάσατε την εξαιρετική συνταγή για γκούλας στο πρόγραμμα τις επομένες ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε αυτή τη συνταγή…

Υλικά συνταγής για μακαρονάδα με λουκάνικα

3 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα ή λουκάνικα της αρεσκείας σας
1 1/2 πουμαρό
Λίγο βασιλικό ξερό
Ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
Εα μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής για μακαρονάδα με λουκάνικα

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κομμένο σε κύβους κρεμμύδι
Προσθέτουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε φέτες και το τριμμένο σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά
Προσθέτουμε το πουμαρό και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 15 με 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια μας, κρατάμε λίγο από το νερό και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί!

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Το πιο αφράτο κέικ που φτιάξατε ποτέ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ποιος δεν θέλει μόνιμα ένα κέικ να υπάρχει για ώρα ανάγκης στην κουζίνα του; Επειδή όλη θέλουν, βρήκαμε την συνταγή για το πιο αφράτο κέικ της ζωής σας που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι.

Υλικά και συνταγή για το κέικ μας

Τα υλικά μας

250 γρ βούτυρο

4 αυγά

500 γρ αλεύρι φαρίνα

300γρ ζάχαρη

1.5 ποτήρι γάλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

3 κ.σ κακάο

Η συνταγή για το αφράτο κέικ μας

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.

Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μας.

Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.

Σταματάμε το χτύπημα χωρίζουμε το μείγμα και στο μισό βάζουμε το κακάο.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα λίγο από το λευκό μείγμα μετά λίγο από το σοκολατένιο και μετά ξανά άσπρο και τέλος ότι απέμεινε από το σοκολατένιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

Το αφράτο κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ