Connect with us

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μακαρονάδα
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Κάθε Δευτέρα η ομάδα μας σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

σούπα με καλαμπόκι

Δευτέρα 21/9
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μία ελαφριά σούπα. Θα τη φτιάξουμε με καρότα και καλαμπόκι και για να δώσουμε και ένα ενδιαφέρον και τραγανό στοιχείο στο πιάτο, μπορούμε να τη σερβίρουμε με ποπ κορν.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 7

Τρίτη 22/9
Έχουμε όρεξη για ψαράκι και έτσι, ψήνουμε στο φούρνο κολιούς με σάλτσα ντομάτας. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 8

Τετάρτη 23/9
Τι θα λέγατε για χορτοφαγικά σουτζουκάκια από ρεβίθια σήμερα; Θα τα συνοδεύσουμε φυσικά με σάλτσα ντομάτας.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 9

Πέμπτη 24/9
Δίνουμε ethnic γεύση στο τραπέζι της Πέμπτης με το κλασικό και αγαπημένο γλυκόξινο κοτόπουλο. Συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι basmati.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 10

Παρασκευή 25/9
Μανιάτικη τσουχτή έχετε δοκιμάσει; Είναι μία εύκολη αλλά απίστευτα νόστιμη μακαρονάδα, που φτιάχνουμε με χοντρό μακαρόνι, μυζήθρα και τηγανητά αβγά. Τόσο απλά!

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 11

Σάββατο 26/9

Στη Βέροια οι κεφτέδες γίνονται «ξεστημένοι» και ψήνονται στο φούρνο με μία πλούσια σάλτσα γιαουρτιού. Αυτή τη νόστιμη παραδοσιακή συνταγή, λέμε να ετοιμάσουμε για το τραπέζι του Σαββάτου.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 12

Κυριακή 27/9

Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε πανσέτες μαριναρισμένες σε μέλι και ξίδι, παρέα με αρωματικά καρότα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Θα τις συνοδεύσουμε με μία σαλάτα που μας περνάει από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 13

και για ορεκτικό, νόστιμα σουφλεδάκια με σπανάκι.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 14

Για το τέλος, σερβίρουμε μια ενδιαφέρουσα γλυκιά τάρτα με γλυκοπατάτα και πετιμέζι.

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ - Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός 15

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Τορτίγιες με κοτόπουλο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τορτίγιες με κοτόπουλο
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς λίγο χρόνο και μερικά υλικά που σίγουρα μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά 16
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Έχοντας πολλά πακέτα μακαρόνια βίδες κι ελάχιστα υλικά στο ψυγείο μου (ποιος πηγαίνει σούπερ-μάρκετ με τέτοια καταιγίδα;) αποφάσισα να τα συνδυάσω όλα και να κάνω πρώτη φορά το τεμπέλικο παστίτσιο που κάνουν όλες οι φίλες μου όταν βαριούνται. Λογικά το δικό μου θα είναι από τα πιο απλά και τεμπέλικα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αν αυτό δε σας αποθαρρύνει αλλά  ίσα-ίσα σας ευχαριστεί, ορίστε η δική μου συνταγή:

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες ή βίδες ή χοντρό μακαρόνι ή ότι όποιο άλλο είδος τέλος πάντων θέλετε (το ένα πακέτο αντιστοιχεί σε μισό κιλό)
  • Μερικές φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • Τυρί φέτα 100 γραμμάρια
  • Λίγη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικό)
  • Λάδι κι αλάτι

Υλικά για τη μπεσαμέλ: 125 γραμμάρια βούτυρο, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 6 κούπες του καφέ γάλα, αλάτι, πιπέρι ή μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγών, τυρί Γκούντα τριμμένο.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μακαρονιών: Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία). Αφού τα στραγγίξουμε μετά το βράσιμο τους, τα ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα με το λάδι, το αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια, το τριμμένο τυρί φέτα και την πιπεριά.

Προετοιμασία μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να δέσουν τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μ’ ένα σύρμα. Έχουμε το νου μας μη μας σβολιάσει, αλλά ακόμη και κάτι να πάει στραβά συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη γάλα έτσι ώστε να δέσει μεν η μπεσαμέλ αλλά να μην έχει σβόλους αλευριού μέσα της. Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι (αν έχετε μοσχοκάρυδο ακόμη καλύτερα) και τους κρόκους των αυγών.

Προετοιμασία για ψήσιμο: Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί την πρώτη στρώση μακαρόνια κι έπειτα στρώνουμε τη μπεσαμέλ όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Από πάνω της ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τι άλλο μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας:

  • Σαλάτα με τομάτες και αγγούρι
  • Ζεστό ψωμί με σως βουτύρου-σκόρδου από πάνω

Περισσότερες νόστιμες Συνταγές στο tisfanistisfanikeoraio.wordpress.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ