Connect with us

Μαγειρική

Πένες με τυρί φιλαδέλφια: Εύκολη συνταγή για λαχταριστό και χορταστικό φαγητό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πένες με Philadelphia: Σας αρέσουν πάρα πολύ τα ζυμαρικά; Είστε λάτρης της Ιταλικής κουζίνας; Τότε, μπορείτε να φτιάξετε μια ιδιαίτερα λαχταριστή συνταγή ζυμαρικών. Δείτε τις ακόλουθες οδηγίες και φτιάξτε εξαιρετικές πένες. Αναλυτικότερα:

Πένες με Philadelphia: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια πένες– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο– 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη– 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη– 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη– 175 γραμμάρια Philadelphia με Ζαμπόν– 80 ml ζωμό κοτόπουλου– 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο– 4 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό– Αλάτι– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πένες με τυρί φιλαδέλφια: Εύκολη συνταγή για λαχταριστό και χορταστικό φαγητό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

 Εκτέλεση συνταγής

– Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε νε είναι al dente.– Όταν οι πένες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις περιχύνετε με άφθονο κρύο νερό να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός.– Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά.– Μόλις το ελαιόλαδο είναι έτοιμο σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.– Αποσύρετε από την φωτιά και τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.– Στο ίδιο μπολ προσθέτετε και τις πένες.– Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ προσθέτετε το Philadelphia με ζαμπόν και τον ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.– Προσθέτετε την κρέμα στο μπολ τις πιπεριές, καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αναμιγνύετε πολύ καλά.– Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα γυάλινο πυρέξ, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15 έως 18 λεπτά.– Σερβίρετε τοποθετώντας το πυρέξ στην μέση του τραπεζιού

Πηγή


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Εύκολη συνταγή – Σουφλέ σοκολάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
  3. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  5. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  6. Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
  7. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
  8. Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μέλι, ντοματίνια και βασιλικό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υλικά

  • Εκτέλεση
  • 800 γρ. κοτόπουλο
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέστε τα ντοματίνια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το σοτάρισμα.
  3. Τοποθετήστε τη μουστάρδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μέλι και το χυμό λεμονιού.
  4. Περιχύστε με τη σος το κοτόπουλο και συνεχίστε το μαγείρεμα.
  5. Μόλις δείτε ότι το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά προσθέστε και το βασιλικό.

ΠΗΓΗ newsbeast.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Συνταγή για την τέλεια μακαρονάδα α λα πουτανέσκα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές ιταλικές μακαρονάδες -κατ’ αρχάς λόγω του… πιασάρικου ονόματός της.

Με καταγωγή από τα συνοικίες με τα «κόκκινα φανάρια» της Νάπολι (εξού και το όνομα), η σάλτσα πουτανέσκα διαθέτει έξι βασικά συστατικά: τις αντζούγιες, το σκόρδο, την κάπαρη, την ελιά, την ντομάτα και τον μαϊντανό.

Το μυστικό, σύμφωνα με τους Ιταλούς σεφ, είναι αφενός η (γενναιόδωρη) παρουσία της αντζούγιας που ταιριάζει τέλεια με το σκόρδο. Οι μαύρες ελιές (στην Ελλάδα, οι Καλαμών, αντίστοιχα) και ο μαϊντανός δένουν άψογα με την αλμυρή κάπαρη, ενώ οι Ιταλοί σεφ «απογειώνουν» το τελικό αποτέλεσμα με ένα ακόμη μυστικό.

Χρησιμοποιούν όχι σάλτσα ντομάτας ή τις κλασικές μεγάλες ντομάτες, αλλά ντομάτες-βελανίδι ή ντομάτες cherry (κερασοτομάτες), που είναι ντομάτες μικρού μεγέθους, από 3-4 γραμμάρια μέχρι το μέγεθος μιας μπάλας γκολφ. Οι τομάτες τ. βελανίδι είναι αντιστοίχου μεγέθους, αλλά βελανιδόμορφες.

Η συνταγή για ζυμαρικά α λα πουτανέσκα

Υλικά

  • 100 γρ ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ κάπαρη
  • περίπου 10 τομάτες cherry ή βελανίδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε αρχικά τις αντζούγιες και μετά τις ελιές, την κάπαρη και τις τομάτες.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την τσιμπίδα να πάνε παντού τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί αν το επιθυμούμε.

Τέλος, ένα ακόμη μυστικό, κατά τους Ιταλούς, είναι στο τέλος να ρίξουμε από πάνω pepperoncino, τα σπόρια καυτερής πιπεριάς που εδώ ονομάζουμε μπούκοβο, που κάνει το πιάτο ακόμη πιο πικάντικο.

Ωστόσο, η συνταγή είναι από μόνη της αρκετά πικάντικη και λειτουργεί χωρίς το έξτρα μπούκοβο.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ