Connect with us

Μαγειρική

Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια 1
Κοινοποιησέ το

Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια

Το συγκεκριμένο επίτευγμα θα συμβάλλει στη διατροφική ασφάλεια του παγκόσμιου πληθυσμού που τρέφεται με μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά.
Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics» και συμμετείχαν περισσότεροι από 60 ερευητές από επτά χώρες.

Ανακάλυψαν ότι το γονιδίωμα του σκληρού σιταριού είναι περίπου τετραπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με το ανθρώπινο. Μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση καδμίου -ένα τοξικό βαρύ μέταλλο- μέσα στο σκληρό σιτάρι. Βρήκαν έτσι έναν τρόπο για να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα καδμίου στο σκληρό σιτάρι και να βελτιώσουν την ποιότητα του.

Όπως αναφέρεται η ανάγνωση (αλληλούχιση) του γονιδιώματος «θα οδηγήσει σε νέες προδιαγραφές καλλιέργειας και ασφάλειας του σκληρού σιταριού και των προϊόντων που παράγονται από αυτό, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ποικιλιών σκληρού σιταριού που θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στις κλιματικές προκλήσεις και θα έχουν υψηλότερες αποδόσεις, μεγαλύτερη διατροφική αξία και βελτιωμένη αειφορία», δήλωσε ο συντονιστής ερευνητής, Λουίτζι Κατιβέλι, του Συμβουλίου Γεωργικής Έρευνας και Οικονομίας (CREA) της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως το σκληρό σιτάρι καθιερώθηκε ως βασική καλλιέργεια αρχικά στην περιοχή της Μεσογείου πριν 1.500 έως 2.000 χρόνια. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη, στον Καναδά, στις ΗΠΑ και στη Νότια Ασία. Καθώς τα ζυμαρικά αποτελούν βασική διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, οι βιομηχανίες τροφίμων ζητούν ολοένα περισσότερο, ασφαλέστερο και πιο ποιοτικό σκληρό σιτάρι.


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 8
Κοινοποιησέ το

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 9
Κοινοποιησέ το

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ