Connect with us

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Μαγειρική

Συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου – Εύκολα και κολασμένα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μακαρόνια με κιμά! Μια εκπληκτική συνταγή για λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα μακαρόνια με κιμά.

Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με κιμά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό όλων. Μικρών και μεγάλων. Πρόσφατα είχαμε δει μια εξαιρετική συνταγή για μακαρόνια με κιμά, με μυστικό υλικό που τα απογειώνει, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου! Θυμηθείτε ότι έχουμε δει επίσης τα μυστικά για μακαρόνια με κιμά, αλλά και μια υπέροχη συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ.

Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά φούρνου

  • Ενα πακέτο μακαρόνια
  • μισό κιλό κιμά μοσχορίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μπαχάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 500 γραμμάρια πουμαρό
  • Ενα κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
  • βασιλικό
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά φούρνου

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τον κιμά μας:
  • Τον σωτάρουμε σε λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το πουμαρό, τα ντοματάκι κονκασέ, το θυμάρι, το βασιλικό και τη ρίγανη και το νερό από τα μακαρόνια και βράζουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον κιμά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα μακαρόνια με τον κιμά σε ένα πυρέξ και από πασπαλίζουμε από πάνω την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Πριν ψηθεί το φαγητό μας αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ή βασιλικό.

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Τσιλαδιά Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα.

  • Μερίδες:4
  • Χρόνος προετοιμασίας:15′
  • Χρόνος μαγειρέματος:40′
  • Έτοιμο σε:50′

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
  • 3 ντομάτες, σε ροδέλες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ενότητα Συμβουλές.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.

Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.

Περιχύνετε το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Σπιτικό σουφλέ πατάτας με κρέμα γάλακτος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γραβιέρα
  • 6 βραστές πατάτες
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες για 25 λεπτά.
Βήμα 2
Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβετε σε ροδέλες.
Βήμα 3
Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και στρώνετε τις βραστές πατάτες
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ρίχνετε από πάνω το ζαμπόν και την τριμμένη γραβιέρα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και κουνάτε προς τα δεξιά και αριστερά να πάει παντού.
Βήμα 5
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ