Connect with us

Μαγειρική

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά 1
Κοινοποιησέ το

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα

Γλυκό με καραμέλα: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για το καλοκαίρι; Τότε, μία από τις επιλογές σας πρέπει σίγουρα να είναι ένα γλυκό, το οποίο να περιέχει καραμέλα. Επίσης, το καλό γάλα και το καλό παντεσπάνι συνδυάζουν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Γλυκό με καραμέλα

Υλικά συνταγής

– Για το παντεσπάνι: 6 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 2 βανίλιες 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ

– Για την καραμέλα: 3 κούπες καστανή ζάχαρη 3 κούπες κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και 3 γάλατα που θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά - Εικόνα 1

Εκτέλεση συνταγής

– Για το πανεσπάνι: Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους,ρίχνουμε τις βανίλιες,και το αλεύρι σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ασπραδιών πολύ απαλά με μαριζ. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 32 νούμερο και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπάμε και από τις δυο πλευρές με ξυλάκι από σουβλάκι. Βάζουμε σε ενα μπολ 1 λίτρο φρέσκο γάλα,200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στο ταψί και με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από τα γάλατα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

– Για την καραμέλα: Τοποθετούμε την ζάχαρη λίγη λίγη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύοντας την να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε δυο λεπτά. Την κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να δέσει. Την κατεβάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και την ρίχνουμε επάνω.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Μαγειρική

Φουλ της πρωτεΐνης στο τραπέζι (χωρίς όμως κρέας)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φουλ της πρωτεΐνης στο τραπέζι (χωρίς όμως κρέας) 2
Κοινοποιησέ το

Ο καλύτερος οδηγός επιβίωσης για νηστεία ή χορτοφαγία

Το να περιλαμβάνουν τα ημερήσια γεύματα επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης δεν προϋποθέτει απόλυτα την παρουσία κρέατος. Υπάρχουν τροφές που συνδυαστικά μάς τροφοδοτούν με ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης ώστε να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας.

revithia

Οι πρωτεΐνες και η βιολογική τους αξία

Οι πρωτεΐνες είναι βασικά στοιχεία για τον οργανισμό, απαραίτητα μεταξύ άλλων για τη δημιουργία ιστών και μυών και την αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων ιστών από φθορές ενώ συμβάλλουν και στην ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας. Οι τροφές ζωικής προέλευσης που είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνών υψηλής βιολογικής αξίας είναι το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα αβγά, το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Σημειώνουμε ότι η βιολογική τους αξία υπολογίζεται βάσει του ποσού των απαραίτητων αμινοξέων που διαθέτουν. Η ζωική πρωτεΐνη περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεΐνών ενώ οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, αν και προσφέρουν επαρκείς ποσότητες ορισμένων αμινοξέων, εμφανίζουν έλλειψη σε άλλα. Σημειώνουμε ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης είναι για ένα μέσο ενήλικα, 0,8-1 γραμμάριο ανά κιλό σωματικού βάρους.

fasolada-kokkini

Οι σωστοί συνδυασμοί είναι το μυστικό
Πώς όμως θα πετύχουμε μια ικανοποιητική πρόσληψη πρωτεϊνών από φυτικές πηγές; Η απάντηση βρίσκεται στους κατάλληλους διατροφικούς συνδυασμούς με τους οποίους μπορούμε και να μειώσουμε την πρόσληψη ζωικών λιπαρών ώστε να προφυλαχθούμε από διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με αυτά όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.ά χωρίς να στερούμε όμως από τον οργανισμό μας της πρωτεΐνες που χρειάζεται σε ημερήσια βάση. Κάπως έτσι εξάλλου δε λειτουργούν και οι χορτοφάγοι; Για παράδειγμα ταιριάξτε στο πιάτο σας τα όσπρια με τα δημητριακά όπως φακές ή ρεβίθια με ρύζι ή κάποιο άλλο δημητριακό της επιλογής σας ή φασόλια με μαύρο ψωμί κ.ά. Ουσιαστικά η μία επιλογή συμπληρώνει τις ελλείψεις της άλλης με αποτέλεσμα η πρωτεΐνη που θα παίρνετε θα είναι ισάξια με αυτή της ζωικής προέλευσης.

salata-kinoa,-sitari,-spanaki

Μερικές super πρωτεΐνούχες επιλογές

Μια καλή επιλογή είναι το σπανάκι, που είναι κυρίως γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο. Φτιάξτε μια ωραία σαλάτα με 1 φλιτζάνι σπανάκι, ραντίστε τη με ελαιόλαδο και λεμονάκι και έτσι εφοδιάζεστε επί τόπου με 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 40 θερμίδες. Καλό; Τα φασόλια και οι φακές είναι επίσης πολύ καλές πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Για να καταλάβετε, 1 φλιτζάνι φακές φτάνει τα 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, σχεδόν δηλαδή όσα ισοδυναμούν σε μια μέτρια μπριζόλα. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε με ρύζι, θα λάβετε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που θα λαμβάνατε και από μια μπριζόλα. Επίσης, τα ρεβίθια, τα κλασσικά φασόλια ή τα μαύρα είναι καλές πηγές πρωτεΐνών. Ένα φλιτζάνι φασολιών περιέχει γύρω στα 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και αν τα συνδυάσετε με δημητριακά ή ξηρούς καρπούς, έχετε όχι μόνο ένα νόστιμο αλλά και θρεπτικό πιάτο. Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια και οι περισσότεροι ξηροί καρποί χαρίζουν επίσης πρωτεΐνη στον οργανισμό, με τα φιστίκια να βρίσκονται πρώτα στη λίστα. Συγκεκριμένα, 30 γραμμάρια φιστίκια μάς παρέχουν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης όμως προσέξτε τις ποσότητες που θα καταναλώσετε, αφού είναι μεν θρεπτικά αλλά και πλούσια σε θερμίδες. Το καστανό ρύζι και το πλιγούρι αποτελούν επίσης καλές πηγές πρωτεΐνης όπως και η κινόα, η οποία μάλιστα παρέχει στον οργανισμό και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 3
Κοινοποιησέ το

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 100 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. καρύδα 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. Για την επικάλυψη

250 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. σπορέλαιο Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.

7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ