Connect with us

Μαγειρική

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η ελληνική μακαρονάδα με φέτα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ελληνική μακαρονάδα με φέτα

Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.

Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.

Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

  • Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
  • ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες

Και τώρα μαγείρεμα…

Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.

Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.

Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Τορτίγιες με κοτόπουλο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τορτίγιες με κοτόπουλο
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείς λίγο χρόνο και μερικά υλικά που σίγουρα μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί 25×35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.
  • Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τεμπέλικο παστίτσιο ή παστίτσιο χωρίς κιμά 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Έχοντας πολλά πακέτα μακαρόνια βίδες κι ελάχιστα υλικά στο ψυγείο μου (ποιος πηγαίνει σούπερ-μάρκετ με τέτοια καταιγίδα;) αποφάσισα να τα συνδυάσω όλα και να κάνω πρώτη φορά το τεμπέλικο παστίτσιο που κάνουν όλες οι φίλες μου όταν βαριούνται. Λογικά το δικό μου θα είναι από τα πιο απλά και τεμπέλικα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αν αυτό δε σας αποθαρρύνει αλλά  ίσα-ίσα σας ευχαριστεί, ορίστε η δική μου συνταγή:

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες ή βίδες ή χοντρό μακαρόνι ή ότι όποιο άλλο είδος τέλος πάντων θέλετε (το ένα πακέτο αντιστοιχεί σε μισό κιλό)
  • Μερικές φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • Τυρί φέτα 100 γραμμάρια
  • Λίγη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικό)
  • Λάδι κι αλάτι

Υλικά για τη μπεσαμέλ: 125 γραμμάρια βούτυρο, 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 6 κούπες του καφέ γάλα, αλάτι, πιπέρι ή μοσχοκάρυδο, 2 κρόκους αυγών, τυρί Γκούντα τριμμένο.

Εκτέλεση:

Προετοιμασία μακαρονιών: Βράζουμε το ζυμαρικό μας σε αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία). Αφού τα στραγγίξουμε μετά το βράσιμο τους, τα ανακατεύουμε καλά στην κατσαρόλα με το λάδι, το αλλαντικό κομμένο σε κομματάκια, το τριμμένο τυρί φέτα και την πιπεριά.

Προετοιμασία μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να δέσουν τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μ’ ένα σύρμα. Έχουμε το νου μας μη μας σβολιάσει, αλλά ακόμη και κάτι να πάει στραβά συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη γάλα έτσι ώστε να δέσει μεν η μπεσαμέλ αλλά να μην έχει σβόλους αλευριού μέσα της. Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι (αν έχετε μοσχοκάρυδο ακόμη καλύτερα) και τους κρόκους των αυγών.

Προετοιμασία για ψήσιμο: Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί την πρώτη στρώση μακαρόνια κι έπειτα στρώνουμε τη μπεσαμέλ όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Από πάνω της ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τι άλλο μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας:

  • Σαλάτα με τομάτες και αγγούρι
  • Ζεστό ψωμί με σως βουτύρου-σκόρδου από πάνω

Περισσότερες νόστιμες Συνταγές στο tisfanistisfanikeoraio.wordpress.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Τυρόπιτα με γιαούρτι: Επιθυμείτε να κάνετε μία ιδιαίτερη συνταγή για τυρόπιτα; Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που βρίσκονται παρακάτω. Πρόκειται να σας οδηγήσουν σε μία φανταστική πίτα, την οποία θα μπορείτε να προσφέρετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αναλυτικότερα:

Τυρόπιτα με γιαούρτι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Τυρόπιτα με γιαούρτι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας – 400 γραμμάρια γιαούρτι – 4 αυγά – 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα – 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο – Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ Πριν το ψήσιμο: – 100 γραμμάρια βούτυρο – 2 αυγά – 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά - Εικόνα 2

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά - Εικόνα 4

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά - Εικόνα 6

Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά - Εικόνα 8

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. – Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι. – Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί. – Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση. – Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού. – Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα. – Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας. – Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ