Connect with us

Μαγειρική

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

μακαρονάδα
Κοινοποιησέ το

Κάθε Δευτέρα η ομάδα μας σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

σούπα με καλαμπόκι

Δευτέρα 21/9
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μία ελαφριά σούπα. Θα τη φτιάξουμε με καρότα και καλαμπόκι και για να δώσουμε και ένα ενδιαφέρον και τραγανό στοιχείο στο πιάτο, μπορούμε να τη σερβίρουμε με ποπ κορν.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 19

Τρίτη 22/9
Έχουμε όρεξη για ψαράκι και έτσι, ψήνουμε στο φούρνο κολιούς με σάλτσα ντομάτας. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 20

Τετάρτη 23/9
Τι θα λέγατε για χορτοφαγικά σουτζουκάκια από ρεβίθια σήμερα; Θα τα συνοδεύσουμε φυσικά με σάλτσα ντομάτας.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 21

Πέμπτη 24/9
Δίνουμε ethnic γεύση στο τραπέζι της Πέμπτης με το κλασικό και αγαπημένο γλυκόξινο κοτόπουλο. Συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι basmati.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 22

Παρασκευή 25/9
Μανιάτικη τσουχτή έχετε δοκιμάσει; Είναι μία εύκολη αλλά απίστευτα νόστιμη μακαρονάδα, που φτιάχνουμε με χοντρό μακαρόνι, μυζήθρα και τηγανητά αβγά. Τόσο απλά!

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 23

Σάββατο 26/9

Στη Βέροια οι κεφτέδες γίνονται «ξεστημένοι» και ψήνονται στο φούρνο με μία πλούσια σάλτσα γιαουρτιού. Αυτή τη νόστιμη παραδοσιακή συνταγή, λέμε να ετοιμάσουμε για το τραπέζι του Σαββάτου.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 24

Κυριακή 27/9

Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε πανσέτες μαριναρισμένες σε μέλι και ξίδι, παρέα με αρωματικά καρότα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Θα τις συνοδεύσουμε με μία σαλάτα που μας περνάει από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 25

και για ορεκτικό, νόστιμα σουφλεδάκια με σπανάκι.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 26

Για το τέλος, σερβίρουμε μια ενδιαφέρουσα γλυκιά τάρτα με γλυκοπατάτα και πετιμέζι.

Τι να μαγειρέψω; Το μενού της εβδομάδας (21 έως 27/9) 27

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα -Το κόλπο με τα θρυμματισμένα φύλλα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα -Το κόλπο με τα θρυμματισμένα φύλλα 40
Κοινοποιησέ το

Ευωδιαστή και απολαυστική αυτή η συνταγή για πορτοκαλόπιτα, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας κάθε φορά που έχετε ανάγκη από ένα ωραίο, παραδοσιακό γλυκό.

Η συνταγή με την πορτοκαλόπιτα με το θρυμματισμένο φύλλο είναι το talk of the web στο ελληνικό διαδίκτυο. Χωρίς αλεύρι, με μπόλικο πορτοκάλι και μυρωδικά από την παραδοσιακή ελληνική ζαχαροπλαστική και σιροπιασμένη τόσο-όσο, θα κάνει τους λάτρεις του γλυκού να λιώσουν από τη γλύκα.

Αντί για αλεύρι σε αυτή τη συνταγή προσθέτουμε φύλλο κρούστας σε κομμάτια. Μπορεί να κόψετε τα φύλλα σε λωρίδες για να ξεραθούν καλύτερα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Το φύλλο κρούστας εδώ το επιλέγουμε για να δώσει πιο τραγανή υφή στο δάγκωμα.
Αν και το καλαμποκέλαιο του πηγαίνει υπέροχα, η συνταγή για πορτοκαλόπιτα μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο σπορέλαιο εσείς θέλετε. Ωστόσο, το ελαιόλαδο θα ήταν βαρύ για αυτή τη συνταγή.

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (400-500 γρ.)
250 ml καλαμποκέλαιο
4 αυγά, μέτρια
4 πορτοκάλια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
2 κ.γ. baking powder
Γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού
Μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
Για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml νερό
1 στικ κανέλα
Τον χυμό από τα πορτοκάλια

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε σε μια επιφάνεια, ένα-ένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες να ξεραθούν και να τρίβονται. Τα θρυμματίζουμε με τα χέρια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι δύο πορτοκάλια σε όλη τους την επιφάνεια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, σε μέτρια φωτιά, για μία ώρα.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στύβουμε να βγάλουν όσο περισσότερη υγρασία γίνεται (κρατάμε τον χυμό για το σιρόπι). Πολτοποιούμε τη σάρκα των πορτοκαλιών να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ.

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το baking powder, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε και τον πουρέ πορτοκαλιού.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με τον πουρέ πορτοκαλιού. Τέλος, προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί 40×20 εκατοστά (περίπου) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βάζουμε το σιρόπι να γίνεται. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό από τα πορτοκάλια (τα βρασμένα που στύψαμε και τα δύο φρέσκα). Βράζουμε για 2-3 λεπτά ώστε να δέσει.

Τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι εδώ κι εκεί την επιφάνεια της πορτοκαλόπιτας και περιχύνουμε το σιρόπι καυτό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε, αφού την αφήσουμε να πιει το σιρόπι.

Πηγή

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kάνε κι εσύ την καρμπονάρα των 10 λεπτών του Gordon Ramsay 41
Κοινοποιησέ το

Πριν λίγες μέρες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε μια αφράτη ομελέττα σύμφωνα με τις συμβουλές του Gordon Ramsay, οπότε τώρα θα εντρυφήσουμε σε πιο δύσκολες “πίστες” και θα κάνουμε καρμπονάρα. Είστε έτοιμοι;

Υλικά

125γρ. σπαγγέτι

30 γρ. αρακά

80 γρ μπέικον

2 κρόκοι αυγών

1 1/2 κ.σ. κρεμ φρες αλλιώς κρέμα γάλακτος

2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες

Τυρί Γκράνα Παντάνο

2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με νερό και έπειτα σε ένα τηγάνι αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το μπέικον.

Τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε έως ότου το μπέικον γίνει τραγανό και τα μανιτάρια πάρουν χρώμα. Τρίβουμε τη γκράνα πάνω στους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε την κρεμ φρες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε έπειτα μια κουταλιά νερό για να δέσουν τα υλικά και συνεχίζουμε.

Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υλικά που μαγειρεύουμε, τον αρακά και τρεις κουταλιές της σούπας από το βραστό νερό των ζυμαρικών. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας.

Δείτε τον σεφ!

ΠΗΓΗ Pink.gr

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί 42
Κοινοποιησέ το

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Θέλετε να κάνετε μία εκπληκτική συνταγή από κεφτέδες πατάτας; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε την ακόλουθη συνταγή. Καλό θα είναι να δοκιμάσετε να τους φάτε ζεστούς. Η διαφορά με τους κρύους είναι σημαντική. Αναλυτικότερα:

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Υλικά συνταγής

– Δέκα μικρές πατάτες– Ένα τριμμένο κρεμμύδι– Λίγο κεφαλοτύρι– Φέτα της προτίμησής σας– Ένα αυγό– Αλατι κατά προτίμηση– Πιπέρι κατά προτίμηση– Μπόλικος δυόσμος– Αλεύρι για το αλεύρωμα

Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο: Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 1

Εκτέλεση της συνταγής των πατατοκεφτέδων στο τηγάνι

– Αρχικά, πλένω τις πατάτες μου για να κάνω τους πατατοκεφτέδες μου.– Στη συνέχεια βάζω τις πατάτες μου σε μία κατσαρόλα. Σκοπός είναι να τις βράσω ολόκληρες.– Μόλις βράσουν, οι πατάτες μας, της τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο λόγος είναι για να παγώσουν. Καλύτερα να τις αφήσετε να παγώσουν το βράδυ, ώστε να μείνουν στο ψυγείο για δέκα έως δώδεκα ώρες.– Τρίβω το κρεμμύδι μου σε μία λεκάνη.– Ακολούθως, βάζω λίγο από το κεφαλοτύρι μου, τη φέτα μου, το αυγό μου, το αλάτι μου, το πιπέρι μου, καθώς και πάρα πολύ δυόσμο.

Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι: Η συνέχεια της εκτέλεσης της συνταγής

– Έπειτα, ρίχνω μέσα στη λεκάνη μου, την πατάτα που έχω τρίψει από πριν.– Μαζί με αυτή ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά που βρίσκονται στη λεκάνη μου.– Το μείγμα που έχει δημιουργηθεί προσπαθώ να το πλάσω στη συνέχεια, κάνοντας μικρές μπουκίτσες.– Μετά αλευρώνω τις μικρές μπουκίτσες που έχω δημιουργήσει.– Για το τέλος, τοποθετώ τις μπουκίτσες μου στο τηγάνι για να τις τηγανίσω.– Αυτό ήταν! Το φαγητό είναι έτοιμο για να καταναλωθεί. Καλή όρεξη!

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ